نان چایی؛ دستور پخت نان چایی زنجان (چای چورگی)

آنچه در این مقاله میخوانید
چای چورگی (نان چایی) نوعی شیرینی سنتی مخصوص زنجان است.
«چای چورگی» بیشتر در ماه رمضان و در قنادیهای زنجان پخت شده و توسط روزه داران خریداری میشود. نان چایی در سفره افطار روزه داران زنجانی جایگاه ویژه ای دارد. هر چند این شیرینی امروز در بسیاری از نقاط کشور هم پخته میشود.
مواد لازم نان چایی زنجان:
- زرده تخممرغ: ۳ عدد
- سفیده تخممرغ: ۱ عدد
- پودر قند: ۲۵۰ گرم
- ماست: ۲/۱ لیوان
- روغن جامد: ۳۰۰ گرم
- آرد: ۷۵۰ گرم
- پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری
- بیکینگپودر: ۱ قاشق مرباخوری
مواد لازم برای رومال (رویه) نان چای:
- تخممرغ: ۱ عدد
- زعفران: به میزان دلخواه
- کنجد و پودر پسته: به میزان دلخواه
طرز تهیه نان چایی زنجان:
1. روغن جامد را در ظرفی میریزیم و پودر قند را هم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خوب نرم شود. سپس زردهها و سفیده تخممرغ را یکی یکی اضافه میکنیم و هم میزنیم. پودر هل را هم میافزاییم و با همزن خوب میزنیم تا کرم رنگ شود. سپس ماست را هم اضافه میکنیم و هم میزنیم. آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط میکنیم و به مواد میافزاییم و هم میزنیم.
2. خمیر را خوب ورز میدهیم و به مدت یک ساعت میگذاریم تا استراحت کند.
3. سپس از خمیر گلولههای کوچکی درست میکنیم و با وردنه خطی آن را صاف میکنیم. در صورت تمایل به شکل سنتی رومال (رویه) آن را از مخلوط زرده تخممرغ و زعفران میمالیم و کنجد روی آن میپاشیم. در روش دیگر میتوان، سفیده تخممرغ روی خمیر مالیده و پودر پسته روی آن بپاشید.
4. نانها را در طبقه وسط فر میگذاریم و ۲۵ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت میپزیم.
نوش جان 😉