نان و شیرینی

نان گاتا؛ طرز پخت نان گاتا ارمنی

گاتا (ارمنی: գաթա gatʿa‎; همچنین گاهی به صورت Gatah یا Katah ترجمه شده است) نوعی نان شیرینی سنتی ارمنی است که در ایام عید تهیه می‌شود. این شیرینی به علت داشتن کره یا مارگارین بسیار ترد است و می‌توان آن را به مدت طولانی نگهداری کرد.

زمان تهیه: ۳۰ دقیقه به علاوه یک شب قرار گرفتن خمیر در یخچال

مناسب برای تهیه: ۲۴ تکه نان شیرینی

مواد لازم نان گاتا ارمنی:

برای خمیر گاتا:

  • مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری
  • خامه ترش: یک پیمانه
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • روغن: یک قاشق غذاخوری
  • سرکه: یک قاشق غذاخوری
  • آرد: ۳ پیمانه بعلاوه نصف پیمانه برای ورز دادن

برای مواد داخل گاتا:

  • کره یا مارگارین ذوب شده: یک پیمانه
  • آرد: ۲ پیمانه
  • شکر: ۴/۱ و۱ پیمانه
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

برای براق کردن نان شیرینی گاتا:

  • زرده هم‌زده: ۲ عدد تخم‌مرغ
  • ماست: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه نان گاتا ارمنی:

  1. با دستگاه همزن، مایه خمیر را با یک پیمانه خامه ترش هم زنید و به مدت ۱۰ دقیقه آن را کنار بگذارید.
  2. ابتدا کره، سپس تخم مرغ، روغن و سرکه را به ظرف اضافه کرده، خوب هم زنید.
  3. همانطور که مخلوط را هم می‌زنید، آهسته آهسته آرد را به مواد فوق، اضافه کنید.
  4. خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که به دست نچسبد، ورز دهید.
  5. خمیر را به شکل یک توپ درآورده و روی آن را با پلاستیک بپوشانید و به مدت یک شب در یخچال قرار دهید.
  6. برای تهیه مواد داخل گاتا، ابتدا یک پیمانه کره ذوب شده را با ۲ پیمانه آرد مخلوط کنید، سپس شکر و وانیل را به آن‌ها اضافه کرده، به مدت یک دقیقه یا تا زمانی که به دست نچسبند و نرم و یکنواخت شوند آن‌ها را هم زنید و کنار بگذارید.
  7. فر را از قبل روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
  8. خمیر را از یخچال درآورده، آن را به ۸ توپ مساوی تقسیم کنید، سپس خمیرها را به سطح آردی منتقل کنید و آن‌ها را به شکل مستطیلی به ابعاد ۱۵*۲۴ درآورید. سعی کنید با استفاده از وردنه تا آنجا که می‌توانید خمیرها را نازک کنید.
  9. روی هر کدام از مربع‌ها را کره ذوب شده بمالید.
  10. در وسط هر یک از مستطیل‌ها، مقداری از مواد میانی را بریزید و با استفاده از وردنه مواد را روی خمیرها پخش کنید و از هر طرف به اندازه ۲ سانتی‌متر جا بگذارید.
  11. خمیر را به شکل استوانه، لوله کنید، سپس وردنه را روی طول خمیر قرار دهید و کمی فشار دهید تا استوانه مقداری تخت شود.
  12. با استفاده از یک چاقوی تیز، خمیرها را به تکه‌های مساوی ۵ سانتی‌متری برش دهید.
  13. تکه‌های برش خورده را به فاصله ۵ سانتی‌متر از هم روی قالب آردی، قرار دهید.
  14. روی سطح هر کدام از خمیرها، مخلوط براق کننده (مخلوط ماست و تخم‌مرغ) را بمالید.
  15. سینی حاوی خمیرها را در فر قرار داده و ۳۰- ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که طلایی رنگ شوند، آن‌ها را حرارت دهید.
  16. سینی را از فر خارج کنید و بگذارید نان شیرینی‌ها خنک شوند.
مقاله پیشنهادی:  نان فطیر همدان؛ طرز تهیه و پخت نان فطیر همدان

نوش جان 😉

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibookswikipediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا