طرز تهیه نخود پلو با گوشت خوشمزه و مجلسی

نخود پلو از جمله غذاهایی است که در استان مرکزی تهیه میشود.
مناسب برای: 8 نفر
مواد لازم نخود پلو:
- برنج: یک کیلو
- نخود سبز: ۲ کیلو
- گوشت مغز ران: ۷۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
- ادویه: یک تا دو قاشق سوپخوری
- روغن: ۲۰۰ گرم یا یک پیمانه
- پیاز سرخ کرده: ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
طرز تهیه نخود پلو:
گوشت را قیمهای خرد مینماییم و میشوییم با پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم. ۲ تا ۳ لیوان آب میریزیم میگذاریم قیمه بپزد، بعد نخود را از پوست درمیآوریم در قیمه میریزیم میگذاریم چند جوش بزند و نخود هم بپزد. رب گوجه فرنگی را با کمی نمک و فلفل و ادویه داخل آن میریزیم میگذاریم آهسته بجوشد و جا بیفتد بطوری که بعد از آماده شدن بیش از نصف لیوان آب نداشته باشد و برنج را آبکش میکنیم، قیمه و نخود آماده شده را لای پلو میگذاریم و مثل قیمه پلو آن را دم میکنیم.
ممکن است این پلو را در ظرفهای کوچک نسوز به تعداد نفرات تهیه کرد. در این صورت یک شیشه کوچک ماست را با ۳ عدد زرده تخم مرغ و کمی زعفران حل شده در آبجوش و ۱۰۰ گرم روغن مخلوط مینماییم و ته ظرفها میریزیم و برنج و سایر مواد را به تساوی در ظرفها میریزیم و ظرفها را کف فری که با ۳۵۰ درجه گرم کردهایم قرار میدهیم و یک سینی در ظرفها میگذاریم و به مدت یک ساعت و نیم دم میکنیم تا ته ظرفها طلایی شود و بعد آنها را در دیس گردی برمیگردانیم و فاصله بین پلوها را نخود سبز پخته شده میریزیم.