علت نق زدن کودکان و راه های پیشگیری از آن

آنچه در این مقاله میخوانید
اکثر والدین در سراسر جهان از نق و غرزدن مداوم کودکان و نوجوانان خود ناراضی هستند، با یادگیری اینکه چرا بچههایتان غر میزنند، میتوانید برای همیشه به غر و نق آنها پایان دهید. همه والدین، روزانه با احساسات متفاوت فرزندان خود رو به رو هستند اما در پاسخ به این احساسات و کنار آمدن با آن کمی ضعف دارند. به هر حال و به احتمال زیاد دلیل نق زدن اکثر کودکان نیاز به حمایت بیشتر، همدلی و درک آنها است. به طور کلی گریه موثرترین روش برای بیان احساسات توسط کودکان است و نیازی نیست که آنها را سرکوب کرد. بنابراین بهتر است به جای نادیده و سرکوب کردن فرزندان به آنها بیاموزید چگونه احساسات خود را کنترل و در مورد مشکلات و احساسات خود با شما صحبت کنند.
دلیل نق زدن کودکان
غر زدن یک مشکل رفتاری نسبتاً رایج در کودکان است. از سنین پایین، بیشتر بچهها تشخیص میدهند که غر زدن روشی مؤثر برای طلب خواستههایشان است. به همین دلیل مهار آن در اسرع وقت بسیار مهم است زیرا بدون مداخله مناسب، غر زدن بدتر میشود و یک بچه بدخلق به احتمال زیاد در بزرگسالی دچار مشکل میشود. دلایل مختلفی در غر زدن کودکان وجود دارد. در برخی موارد غر زدن میتواند ناشی از نیاز برآورده نشده از قبیل غذا و استراحت باشد. توجه داشته باشید کودکان نوپا و پیش دبستانی، نیز باید به خوبی استراحت و تغذیه شوند تا بهترین رفتار را داشته باشند. کودکانی که در سن مدرسه غر می زنند ممکن است مشکل عاطفی یا رشدی داشته باشند که عملکرد تحصیلی یا ورزشی آنها را مختل کرده است. غر زدن وسیله ارتباطی کودک و شیوه ابراز وضعیت ناخوشایند و بیان نیازهای او است.
دلایل دیگر:
- گرسنگی
- خستگی
- پوشک کثیف
- ناامیدی از وضعیت حال حاضر خود
- مشکلات شکمی
- درد یا بیماری
- تمایل به توجه
- بی خوابی
راه کارهای پیشگیری از نق زدن و غر کودکان
1. مؤدب بودن
به فرزندتان و سایر اعضای خانواده باید این عادت را رواج دهید که در گفتگوی روزمره از “لطفاً” و “متشکرم” استفاده کنند. کلمات “کمک” در خانواده لحنی محترمانه ایجاد میکند و درخواست کودک و کمک والدین به او را آسان میکند.
2. حفظ آرامش
وقتی غر زدن کودک طولانی و ادامه دار شود، برای والدین جنون آور است. بنابراین حفظ آرامش و خونسردی یک رفتار خوب و کلیدی است.
3. فرزندان را تشویق کنید که حرف خود را بگویند
کودکان اغلب به جای حرف زدن جملات خود را در قالب غر زدن بیان میکنند. بنابراین تشویق کودک به بیان جملات خود یک روش خوب برای کم غر زدن کودک است.
4. تنظیم یک قانون خانگی در مورد نق زدن
یک قانون خانگی در مورد غر زدن تنظیم کنید، این قوانین به بچهها کمک میکند تا تلاش آنها برای تغییر عقیده والدین مؤثر واقع نشود. شاید لازم باشد هر از گاهی قانون را به فرزند خود یادآوری کنید به عنوان نمونه به کودک بگویید “قانون ما در مورد چگونگی درخواست چه چیزی است؟” یا “در برخی مواقع پاسخ منفی، روش مناسبی برای پاسخ دادن است؟” این پاسخها به کودک شما کمک میکند تا ببیند که غر زدن یک مشکل است نه ابزاری برای استفاده او.
5. هشدار دادن برای جلوگیری از نق زدن کودکان
بعضی اوقات غر زدن برای بچهها به عادت بدی تبدیل میشود، بنابراین باید به آنها هشدار دهید و بگویید: “بدون غر زدن” هم میتوانند درخواستهای خود را بگویند. هشدار به کودک شما این امکان را میدهد که رفتار مناسبتری داشته باشد.
6. توجه رفتارهای خوب
به محض متوقف شدن غر زدن، توجه مثبت کودک خود را فراهم کنید. کودک خود را با گفتن جملاتی مانند: “دوست دارم بی سر و صدا بازی کنی”. توجه زیادی به رفتار خوب کودک را ترغیب میکند تا از راههای مثبت توجه او را جلب کنید.
7. از نق زدن در آینده جلوگیری کنید
به کودک خود مهارتهای لازم برای کنترل احساسات ناراحت کننده مانند ناامیدی و غم و اندوه بدون غر را بیاموزید. فرزند شما برای مقابله با احساسات خود به مهارتهای حل مسئله نیاز خواهد داشت. در هر صورت توانمند سازی فرزندتان برای حل مشکلات خود کمک میکند بدون غر زدن، این کار را انجام دهد.
خلاصه؛ غر زدن یکی از رفتارهای مناسب و مورد انتظار بیشتر کودکان است. به این نکته توجه داشته باشید، همانطور که به احساسات خود حق میدهید، کودکان نیز از این حق برخوردار هستند و ارتباط درست والدین و کودک بسیار مهم است.