نکات آشپزی

نکات مهم و کلیدی برای تهیه و پخت مربا

تهيه مربا یا مارمالاد بسيار آسان است. پکتین، شکر و اسیدیته معمولا سه ماده اصلي تشكيل دهنده مربا و مارمالاد است. مقدار پکتین به طور طبیعی در میوه ها وجود دارد و در انواع ميوه ها متفاوت است كه وقتي با شكر تركيب مي شوند قوام غلیظی ايجاد مي شود. میوه هایی مانند توت، توت فرنگی و گیلاس حاوی پکتین کمی هستند. به همين دليل قوام آنها كمي سخت است.

به دلیل وجود قند زياد در مربا و مارمالاد، اين مواد غذايي منبع کالری هستند. به عنوان نمونه یک قاشق غذاخوری مربا حاوی 55 تا 70 کالری است به همين دليل در مصرف آن بايد احتياط كنيد.

تاريخچه مربا

مربا در اواخر دهه 1700 نامگذاری شد و در قرن نوزدهم پدید آمد و قیمت آن در اروپا به حدی بود که فقط ثروتمندترین افراد توانایی تهیه آن را داشتند. مواد مربا در اين زمان بسیار با ارزش بود و آن را در مهماني ها سرو مي كردند.

سرانجام، وقتی قیمت شکر در اواخر قرن هفدهم کاهش یافت، مربا، تبدیل به ماده اصلی صبحانه به توده مردم رسید. بسیاری از مرباهای تولیدی کارخانه حاوی قند و رنگ بیشتری هستند. کیفیت مرباهای تجاری از آن زمان بسیار بهبود یافته است اما به هرحال مرباهاي خانگي اغلب بسيار محبوبتر هستند.

نکاتی مهم و کلیدی برای تهیه مربا

نكته اول: انتخاب ميوه دلخواه

ميوه مورد علاقه خود را براي تهيه مربا انتخاب كنيد، معمولا محبوب ترين ميوه ها براي تهيه مربا، توت فرنگی، توت و انجير است. همیشه از میوه های سالم استفاده کنید زيرا كه میوه هاي خراب، مربا را به سرعت خراب می كند. طراوت میوه بر نحوه كيفيت مربا تأثیر بالايي مي گذارد. سعي كنيد ميوه هايي با پکتین بالا براي مربا انتخاب كنيد. پکتین به طور طبیعی در میوه ها وجود دارد و وقتی با شکر و اسید موجود در میوه پخته می شود، غلیظ مي شود. مرکبات، توت سیاه و سیب سطح پکتین بالايي دارند و میوه های نرم مانند هلو سطح پکتین کمتری دارند. اگر میوه هايي با پکتین كم را براي مربا انتخاب كنيد بايد مقداري آب لیمو برای تنظيم اسيد موجود در مربا اضافه كنيد.

طرز تهیه مربای آلبالو و شربت آلبالو همزمان

نكته دوم: انتخاب شكر مناسب

بهتر است از شکر دانه ریز استفاده کنید. همیشه قبل از جوش آمدن مربا اطمینان حاصل کنید که شکر کاملا حل شده است. در غیر این صورت، مربا شكرك مي بندد.

بسته به نوع مربايي که تهیه می کنید (توت فرنگی، توت سیاه، تمشک، زردآلو، هلو، انگور و غیره) باید مقدار متفاوتي از شكر استفاده کنید. البته بسته به ذائقه خودتان مي توانيد شكر را كم و زياد كنيد.

نكته سوم: خريد پکتین (اختياري)

اگر مي خواهيد مربا قوام بيشتري بيابد، مي توانيد از پکتین استفاده كنيد. پکتین های طبیعی بدون قند در بازار وجود دارد که از ميوه طبیعی ساخته شده است. با اضافه كردن پكتين به مربا مي توانيد شكر مربا را به نصف كاهش دهيد.

نكته چهارم: کف اضافی را بگيريد

برخی از افراد برای کاهش کف مربا، 1 قاشق چای خوری کره به آن اضافه می کنند، اما کارشناسان مواد غذایی اتفاق نظر دارند که اينكار باعث فساد زودتر مربا مي شود، بنابراین بهتر است اين كار را انجام ندهيد و به راحتي با قاشق كف روي مربا را بگيريد.

نكته پنجم: قوام مربا

براي تست قوام مربا، یک قاشق مربا را در بشقابي بریزید و به مدت 5 دقیقه در یخچال بگذاريد. سپس با انگشت اشاره خود كمي مربا را فشار دهید وقتی مربا حالت چروکیده به خود گرفت مربا آماده است، در غير اينصورت هر 5 دقیقه مربا را چك كنيد و به پختن ادامه دهید. در هر صورت بهتر است مربا را کمی شل‌تر برداريد.

نكته ششم: آماده سازی شيشه هاي مربا

همیشه از شیشه های تمیز و استریل شده استفاده کنید. براي اين منظور شیشه هاي مربا را با آب گرم و صابون بشویید و آبکشی کنید، سپس شیشه ها را 10 دقیقه در آبجوش بجوشانيد و آنها را تا زمان پر كردن در آب گرم نگه دارید.

طرز تهیه مارمالاد انجیر سیاه خانگی

نكته هفتم: نگهداري مربا

درب شيشه مربا را با دستمالي خشك و تميز بپوشانيد و ترجیحاً در يخچال نگهداری كنيد.

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی (182 صفحه) + فایل صوتی کتاب (132 دقیقه) + کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل + برنامه تمرینی 4 هفته ای + موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
thespruceeatstheguardianextension

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا