نکات مهم و کلیدی کیک پزی را بدانید!
نکات کلیدی و مهم در هنگام کیک پزی
رعایت نکات مهم برای کیک پزی بر حسب نوع کیک، دستور العمل های مختلفی دارد. اما یکسری نکات اولیه در همه کیکها به یک صورت است. در این مقاله بهترین و ضروریترین نکات کیک پزی آورده شده است. با ما همراه باشید.
نکات مهم کیک پزی چیست؟
1. باز نکردن در فر
در حین پخت کیک، در فر را چندین مرتبه باز نکنید. این امر باعث ورود هوای خنک میشود و تغییر شدید دما باعث عدم پف کیک میشود.
2. نکات مهم کیک پزی | تست پخت کیک
برای آزمایش اینکه کیک کاملاً پخته یا خیر از خلال دندان استفاده کنید. برای این منظور یک خلال دندان در وسط کیک قرار دهید اگر مایه کیک به آن نچسبید یعنی کاملاً پخته شده است.
3. استفاده از کاغذ پخت
هنگام پخت کیک بهتر است از کاغذ پخت استفاده کنید. برای این منظور کاغذ روغنی را بر حسب قالب کیک تنظیم و در اندازه مناسب برش دهید. سپس مواد کیک را روی آن بریزید.
4. استفاده از بیکینگ پودر
بیکینگ پودر برای پف کردن کیک ضروری است اگر بیکینگ پودر ندارید میتوانید 2 قاشق چای خوری جوش شیرین، 1 قاشق چای خوری خامه تارتار و یک قاشق چای خوری نشاسته ذرت را با هم ترکیب کنید و به آن اضافه کنید.
5. نکات مهم کیک پزی | خشک نشدن کیک
برای اینکه کیک خشک نشود، بعد از خارج کردن ظرف کیک آن را در ظرفی با آب ولرم قرار دهید. به این ترتیب گرما از این طریق رطوبت را از بین نمیبرد.
6. آماده سازی ظرف پخت
برای اینکه کیک به راحتی از ظرف خارج شود و به آن نچسبد، حدود 2 قاشق غذاخوری کره را ذوب کنید و آن را در ظرف بریزید و به طور مساوی پخش کنید. سپس ظرف را درون فریزر قرار دهید تا کره در عرض چند دقیقه سفت شود. بعد از این مایه کیک را درون ظرف ریخته و آن را بپزید. با این ترفند کیک اصلاً به قابلمه یا ظرف کیک نمیچسبد.
7. اندازه گیری دقیق مواد
اندازه گیری دقیق مواد کیک، بسیار ضروری است. اگر علاقه زیادی به پخت و پز کیک دارید، حتماً ابزار و وسایل مورد نیاز اندازه گیری دقیق کیک پزی را تهیه کنید.
8. الک کردن
توجه داشته باشید در دنیای کیکها، الک کردن آرد بسیار ضروری است. بعد از الک آرد، نمک و ادویه را با هم مخلوط کنید تا مواد به طور مساوی پخش شوند.
9. نکات مهم کیک پزی | دمای مواد کیک
دما و قوام مواد در بافت کیک بسیار مهم است. به عنوان نمونه 45 دقیقه قبل از درست کردن کیک، کره را از یخچال در دمای محیط قرار دهید تا کاملاً نرم شود همچنین میتوانید کره را در مایکروویو کمی گرم کنید. همچنین تخم مرغ، شیر و تمام مواد مرطوب کیک را مدتی در دمای محیط قرار دهید. در این صورت بافت کیک بسیار نرم میشود.
10. پخت
حداقل 20 دقیقه اجازه دهید تا فر گرم شود. به خاطر داشته باشید که انواع فرها با هم متفاوت هستند و در دمای مختلفی گرم میشوند. نکته دیگر در مورد پخت کیک این است که آن را در قفسه وسط فر قرار دهید و به این نکته توجه کنید که اصلاً درب فر را زیاد باز و بسته نکنید زیرا باعث عدم پخت درست کیک میشود.
11. نکات مهم کیک پزی | خنک کردن
بعد از پخت کیک اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه کاملاً خنک شود و سپس آن را از ظرف خارج کنید.