شرایط نگهداری از ماهی قرمز هفت سین

آنچه در این مقاله میخوانید
در این مطلب شرایط نگهداری از ماهی قرمز و غذای ماهی قرمز را بیان خواهیم نمود، باما همراه باشید…
چگونه از ماهی قرمز نگهداری کنیم؟
با ورود به آخرین فصل زمستان گویی با سرعت بیشتری به بهار و سال نو نزدیک میشویم و کمکم باید خود را برای آداب و سنتهای نوروز آماده کنیم. خرید ماهی قرمز یکی از آداب نوروز است که عدهای از طرفداران محیطزیست به خاطر از بین رفتن سریع این موجودات در خانهها آن را منع کردهاند اما بههرحال سنتی است که هنوز خیلیها به آن گرایش دارند. خوب است که اگر میخواهیم بر سر سفره هفتسین خود ماهی قرمز داشته باشیم یا اگر در حوض یا آکواریوم از ماهی قرمز نگهداری میکنیم در مورد شرایط نگهداری ماهی قرمز و غذای ماهی قرمز بیشتر بدانیم.
زیستگاه اصلی ماهی قرمز معمولاً در سیبری و جنوب شرقی آسیا است. اهلی سازی آن نزدیک به هزار سال پیش در چین صورت گرفت. انتشار این ماهی توسط انسان صورت گرفته و بهاینعلت در رودخانههای اروپا دیده میشود. در قرن ۱۷ این ماهی بهعنوان ماهی زینتی وارد اروپا گردید و از آن هنگام پرورش این ماهی در ایتالیا، جنوب فرانسه و پرتغال معمول گشته است. در ایران نیز این ماهی در حوضههای دریای خزر، دریاچه ارومیه، هامون و رودخانه کارون یافت میشود.
غذای ماهی قرمز چیست؟
- در حیاتوحش، این ماهی همهچیزخوار است و از سختپوستان، حشرات و مواد گیاهی تغذیه میکند.
- در قديم که خانهها وسيع بودند و حوضهای بزرگی در آنها وجود داشت، مردم ماهی قرمز را در طول سال در خانههای خود نگه میداشتند. اکثر اين حوضها دارای آب راكد بودند که خود مرکزی برای توليد حشرات بود. این ماهیها بر اساس ساختار زيستیشان بهخوبی در آبهای راکد میتوانند زندگی کنند و غذای ماهی قرمز در این مکانها تخم حشرات است.
- اگر ماهی قرمز در تنگ یا آکواریوم نگهداری شود لازم است روزانه حداقل در دو وعده (صبح و شب)، به ماهی غذا بدهیم.
- باید توجه نمود که تنها از یک نوع غذا برای ماهی استفاده نشود و تنوع غذایی بایستی در غذای آن رعایت شود زیرا نیازهای غذایی ماهیها تنها از یک نوع غذا تأمین نمیشود.
- بهترين كار اين است كه از غذای مخصوص آنها استفاده شود. در بازار غذای ماهی قرمز را میتوان از آکواریوم فروشیها تهیه نمود.
غذای ماهی قرمز چیست
- توجه به تاریخمصرف غذای ماهی، توجه کنید و از غذاهایی که تاریخمصرف آن گذشته است هرگز برای تغذيه ماهی استفاده نکنيد.
- غذای ماهی قرمز نيز بايد در ظروف کاملاً دربسته و در جای خشک، خنک و تاريک نگهداری شود.
- ماهى قرمز بايستى با غذاهاى کم پروتئین و سرشار از کربوهيدرات شناور در سطح آب تغذيه شود.
- برای رعایت تنوع غذایی ماهی قرمز میتوان از دل و جگر خام و تازه گوسفند به مقدار بسیار کم یا سفیده تخممرغ آبپز شده در بعضی از وعدهها بهصورت بسیار ریز و قطعهقطعه شده استفاده نمود. افزودن میگوی آبشور به غذا نیز ممکن است برای ماهیهای قرمز جوان سودمند باشد.
- از خردههای ريز نان يا حبوبات پختهشده يا زرده تخممرغ نیز میتوانند بهعنوان غذای ماهی قرمز استفاده شوند؛ اما خردهنان غذايی ناقص بوده و نمیتواند که احتياجات بدنی ماهی را کاملاً برآورده سازد.
- مقدار غذای ماهی قرمز باید بهگونهای باشد که اضافه غذا در آب نماند و همه غذای دادهشده بعد از 5 دقیقه تمام شود.
- غذادهی بیشازحد باعث انباشت مواد آلى و دفعى و درنتیجه مسموم شدن ماهى خواهد شد.
- غذاها بايد به مقداری ريخته شوند که حدوداً در عرض پنج دقيقه خورده شوند، چنانچه ظرف نگهداری کوچک بوده يا شيشهای نباشد باعث بیاشتهايی سرانجام مرگ ماهی خواهد شد.

چگونه از ماهی قرمز مراقبت کنیم
شرایط نگهداری از ماهی قرمز
علاوه بر توجه به غذای ماهی قرمز همچنین باید به عواملی نظير آب، مکان نگهداری، هوا و دمای مناسب ماهیها توجه کرد تا هم ماهی سالم بماند و هم سلامتی شمارا به مخاطره نيندازد.
آب مناسب برای ماهی قرمز
- استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهیهای قرمز ایجاد نمیکند؛ اما قبل از کنار گذاشتن آب برای ظرف ماهی، بگذارید چند ثانیه آب از شیر بیرون برود تا برخی مواد شیمایی که احتمالاً در لوله رسوبکردهاند داخل ظرف نشود. سپس بگذارید که آب به مدت یک شبانهروز در ظرف بماند تا کلر آن از بین برود. هنگام تعویض آب دقت کنید که دمای آب تازه با دمای آبی که ماهی در آن است يکسان باشد يا تفاوت دمايی کمی باهم داشته باشند.
- در طول هفته یک یا دو بار آب ظرف ماهیها را عوض کنید.
- میزان آب موردنیاز برای هرماهی حداقل یک لیتر هست.
ظرف نگهداری ماهی قرمز
- ماهیها به اکسیژن موجود در آب احتیاج دارند و این اکسیژن از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب میشود، بنابراین سعی کنید تا آنجا که ممکن است از ظروفی که دهانهگشاد دارند استفاده کنید.
- ظروف نگهداری ماهی باید هر دو هفته یکبار با فرمالین، نمک طعام و یا سایر مواد ضدعفونیکننده شسته شود.
دمای محیط ماهی قرمز
- دمای مناسب برای زندگی این ماهیها از حدود 10 تا 25 درجه سانتیگراد است.
نور مناسب برای ماهی قرمز
- محل نگهداری آنها باید بهگونهای باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود. هرگز آنها در زیر نور آفتاب مستقیم و شدید قرار ندهید.
نکته: ماهیهای قرمز را از مراكز معتبر و تحت نظارت و كنترل دامپزشكی تهیه نمایید و از خرید ماهیانی كه دارای علائمی مانند بالههای تاخورده و جمع شده هستند، در اطراف دهان یا سطح بدن لكههای پنبه مانند دارند، روی سطح بدن آنها زخم یا لكههای سفید متمایل به خاكستری یا قرمز مشاهده میشود، بدن رنگپریده و لکه شده دارند، لبه بالهها خورده و ساییده شده، ماهی حالت بیقراری دارد و بدون آنكه دریك جا قرار گیرد پیوسته بدن خود را به اطراف میمالد، چشمها بهصورت یكطرفه و یا دوطرفه بیرون زدهاند و پولکهای ماهی ریخته است، خودداری نمایید.