غذاها

طرز تهیه هویج پلو شیرازی اصیل

هویج پلوی شیرازی یکی از غذاهای محلی استان فارس است.

مناسب برای: 6 تا 8 نفر

مواد لازم هویج پلو شیرازی:

  • هویج: یک کیلوگرم
  • برنج: یک کیلوگرم یا ۶ پیمانه
  • شکر: ۲۰۰ گرم یا یک لیوان
  • روغن مایع سرخ‌کردنی: ۶ قاشق سوپ‌خوری
  • گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
  • زعفران ساییده شده: یک قاشق چای‌خوری و مقداری اضافی برای روی برنج
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • دارچین: نصف قاشق سوپ‌خوری
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه هویج پلو شیرازی:

۱. ابتدا برنج را پاک کرده و با مقداری نمک در آب خیس کنید. هویج‌ها را با پوست‌کن پوست بگیرید و پس از شستشو با چاقو به صورت خلال‌های باریک خرد کنید.

نکته: از رنده درشت نیز می‌توانید برای این منظور استفاده کنید.

۲. تابه‌ای آماده کنید و روغن را داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود، سپس هویج‌های خلال شده را داخل روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن خلال هویج، شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. در ضمن، زعفران ساییده شده را نیز به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید؛ به‌این‌ترتیب مایه هویج پلو آماده می‌شود.

۳. پیاز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفته‌های ریزی درآورید. داخل تابه‌ای کمی روغن بریزید و کوفته‌ریزه‌ها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود. کوفته‌ریزه‌ها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه کنید.

مقاله پیشنهادی:  میتلف؛ طرز تهیه میتلف گوشت چرخ کرده

۴. در قابلمه‌ای آب را بجوشانید و برنج خیس‌خورده را به آن اضافه کنید و پس از مدتی جوشیدن، آن را آبکش کنید. در پایان قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن نیم‌پیمانه آب و روغن در قابلمه نان یا سیب‌زمینی را کف آن بچینید؛ سپس روی آن را با لایه‌ای از برنج آبکش‌شده بپوشانید. حالا نوبت مایه هویج پلوی روی برنج است. این کار را به صورت لایه لایه آن‌قدر تکرار کنید تا مایه و برنج تمام شود. در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنید. سپس خلال پسته را نیز در کمی روغن تفت داده و برای تزئین آماده کنید. پس‌ازآنکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.

نکته ۱:

شما می‌توانید به جای آنکه:

کوفته ریزه‌ها را با خلال هویج مخلوط کنید، آن‌ها را به هنگام کشیدن غذا در دیس، در لابه‌لای برنج بریزید.

نکته ۲: بعضی‌ها هویج پلو را با مرغ بیشتر دوست دارند بنابراین به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده می‌کنند. برای این میزان هویج پلو، یک عدد یا ۵/۱ کیلوگرم مرغ نیاز است.

نکته ۳: با توجه به اینکه هویج پلو دارای شیره شکر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل می‌شود، احتمال سوختن این غذا از دیگر پلوهای مخلوط بیشتر است؛ بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار کم کنید یا اینکه از شعله پخش‌کن استفاده کنید. معمولاً حدود ۳ ربع ساعت، زمان کافی برای دم کشیدن این پلو خواهد بود.

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا