طرز تهیه پامادور خورشت ( پامادور قاتق) غذای محلی گیلان

آنچه در این مقاله میخوانید
وقتی فصل تابستان میشه و گوجههای محلی به بازار میان، میتونین پامادور خورش گیلانی یا همان خورش گوجه رو درست کنین. این غذا رو با اسم پامادور قاتق هم میشناسند. این خورش خیلی خوشمزه بوده و یکی از ویژگیهای خاصش آینه که خیلی سریع و در مدتزمان کمی آماده میشه. این خورش و غذاهای دیگهای مثل کوکو باقالی از غذاهای گیلان هستند که تو فصل تابستان خیلی طرفدار دارن. آگه تا حالا این غذا رو درست نکردین بهتون پیشنهاد میدم حتماً امتحانش کنید.
این خوشمزه رو میتونین با ماهی شور یا ماهیدودی و به همراه برنج میل کنید. بعضی افراد نیز پامادور خورش رو با نون میخورن. همچنین خوردنترشی با این غذا خیلی میچسبه. چون از تخممرغ تو این غذا استفاده میشه اون رو خیلی مقوی میکنه. اکثر غذاهای شمالی با سبزیجات تهیه میشن و کمتر از گوشت استفاده میشه ازاینرو پروتئین غذا رو با تخممرغ جایگزین میکنند.
برای روزهایی که خیلی وقت برای درست کردن غذا ندارید پامادور قاتق گیلانی یک گزینه مناسب میتونه باشه. چون این خورش با گوجههای محلی درست میشه طعمش ترشه. وقتی با تخممرغ ترکیب میشه خیلی لذیذتر میشه. سعی کنید از گوجههای کاملاً رسیده و سالم برای درست کردن این غذا استفاده کنید.
مواد لازم:
- گوجهفرنگی محلی: ۸ عدد
- سیر: ۵ حبه
- تخممرغ: ۳ عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- روغنزیتون: به مقدار لازم (یا هر روغن دلخواه دیگر)
طرز تهیه پامادور خورشت
۱- برای درست کردن این خورش ابتدا باید گوجههای شسته شده را پوست بگیرید. سپس آنها را خردکنید.
۲- داخل یک ماهیتابه سیرهای لهشده را تفت دهید تا طلایی شوند. وقتی سیرها سرخ شدند نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
۳- گوجههای خردشده را به سیرهای سرخشده اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا گوجهها کاملاً بپزند. دراینبین هرازگاهی گوجهها را هم زده و با پشت قاشق له کنید. بگذارید گوجهها کاملاً سرخشده و غذا به روغن بیافتد. این غذا نباید آب داشته باشد و از طرفی هم نباید خیلی خشک شود.
۴- وقتی پخت گوجهها به انتها رسید و کاملاً جا افتاد ۳ عدد تخممرغ را به غذا اضافه کرده و هم بزنید تا بپزند. درنهایت پامادور خورش را در ظرف مناسب سرو کرده و روی آن فلفل سیاه بپاشید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در توسکانی ایتالیا نیز غذایی به نام پامادورو وجود دارد. جالبتر اینکه در این غذا نیز ماده اصلی گوجهفرنگی و سیر است. تفاوت عمده آن با پامادور گیلانی تخممرغ است. آنها بهجای تخممرغ به هنگام سرو داخل خورش نان میریزند. البته مردم استانهای کرمانشاه و کردستان نیز مشابه همین غذا را با گوجههای محلی در فصل تابستان درست میکنند.
نکات کلیدی:
– برای اینکه گوجهها راحتتر و زودتر پخته شوند میتوانید آنها را رنده کنید.
– میتوانید داخل این غذا علاوه بر سیر از پیاز نیز استفاده کنید. اگر از پیاز استفاده میکنید در همان ابتدا آنها را با سیرها سرخکنید.
– میتوانید تخممرغها را به گوجهها اضافه نکنید و جدا آنها را نیمرو کرده و روی خورش بگذرید و ظاهر غذا را شیکتر کنید.
– برای اینکه راحتتر پوست گوجهها را بگیرید آنها را داخل آب جوش قرار دهید. این کار باعث میشود پوست گوجهها نرم شده و سریعتر جدا شود. این روش رو بهطور کامل در آموزش پوست کندن گوجهفرنگی توضیح دادیم.
بیشتر بدانید گوجهفرنگی و فواید فوقالعاده آن
بینائی را تقویت میکند:
گوجهفرنگی منبعی غنی از ویتامینهای آ و ث است که به تقویت بینائی کمک میکند و از شبکوری پیشگیری میکند. تحقیقات اخیر نشان دادهاند که مقدار بالای ویتامین آ در گوجهفرنگی به پیشگیری از دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد، نوعی بیماری چشم) کمک میکند.
بهعلاوه گوجهفرنگی ریسک ابتلا به آبمروارید را نیز کاهش میدهد. این گیاه همچنین سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن، لوتئین و زئازانتین است که از چشمان شما در مقابل صدمه نور آفتاب مراقبت میکند.
به مبارزه با سرطان کمک میکند:
طبق تحقیقی که در مجله مؤسسه ملی سرطان آمریکا منتشر شد، مصرف بیشتر گوجهفرنگی به مبارزه با سرطان پروستات کمک میکند. این گیاه ریسک ابتلا به سرطانهای دیگر مانند سرطان معده، ریه، گردن رحم، دهان، گلو، روده، مری و تخمدان را کاهش میدهد.
دلیل آنهم این است که گوجهفرنگی سرشار از آنتیاکسیدان لیکوپن است. اگر میخواهید فواید ضد سرطانی گوجهفرنگی برایتان بیشتر شود، آن را با روغنزیتون بپزید.