تغذیه

چای سبز چه خواصی دارد؟ + ارزش غذایی و طريقه دم كردن چای سبز

چای سبز گونه‌ای چای است که از برگ‌ها و جوانه‌های کاملیا سیننسیس که فرایند پژمردگی و اوکسیدان شدن چای معمولی را نگذارنده به دست می‌آید. چای سبز اصالتاً محصول چین است اما تولید و توزیع آن به سایر کشورهای شرق آسیا نیز سرایت کرده ‌است.

انواع مختلفی از چای سبز وجود دارد که با توجه به تنوع استفاده، شرایط رشد، روش‌های باغبانی، فرآوری تولید و زمان برداشت، تفاوت‌های چشمگیری دارند. اگرچه تحقیقات زیادی در مورد اثرات احتمالی مصرف چای سبز به طور مرتب انجام شده است، اما شواهد کمی مبنی بر تأثیر نوشیدن چای سبز بر سلامتی وجود داشته باشد. البته باید اضافه کرد در برخی افراد که مشکل فشار دارند، فشار خون را پاییین می‌آورد.

رنگ چای سبز

برخلاف چای سیاه، چای سبز فرایند اکسیداسیون (تخمیر) را طی نمی‌کند. عمل حرارت دادن و خشک کردن برگ چای قبل از تخمیر، باعث حفظ کلوروفیل داخل برگ می‌شود. کلوروفیل ماده‌ای است که باعث سبز شدن رنگ برگ گیاه می‌شود. از این رو چای سبز با کیفیت نباید برگ‌های قهوه‌ای داشته باشد. بنابراین زمانی که چای سبز با کیفیت را دم می‌کنید، رنگ چای در فنجان باید طیفی از رنگ سبز باشد (روشن یا تیره بودن رنگ چای دم کرده بستگی به زمان ماندنش داخل آب جوش دارد). رنگ طلایی یا قهوه‌ای چای سبز بعد از دم شدن نشانه کیفیت پایین برگ خشک شده این گیاه است. بعد از دم کشیدن در آب داغ، برگ چای به رنگ سبز در می‌آید. رنگ قهوه‌ای نشان دهنده این است که گیاه خوب فراوری نشده است.

خواص و فواید چای سبز بسیار است و اگر بخواهیم از چای سبز به عنوان یک نوشیدنی درمانگر یاد کنیم، کم نگفته‌ایم. برخی از خواص چای سبز کمک به کاهش وزن، پیشگیری و درمان سرطان، مشکلات قلبی، بیماری‌های قلبی عروقی، سطح کلسترول بالا، رماتیسم و ورم مفاصل، عفونت، پوسیدگی دندان و بسیاری دیگر است. در ادامه با ما همراه باشید.

چای سبزخواص چای سبز و ارزش غذایی آن

ارزش غذایی چای سبز

چای سبز حاوی آمینواسیدهایی مانند تانین، باتریک اسید، و لیگانین؛ آلکانوئید های زانتیک مانند آدنین، دی متیل زانتیک، تئوبرومین، تئوفیلین، و زانتین، پکتین، (که در میوه‌ها پیدا می‌شود) ساکارید (شکر) کلروفیل، و تری تریپین ساپونینز است. ویتامین‌ها مانند A,B1,B2,B3,C,E نیز در چای سبز پیدا می‌شوند.

چرا چای سبز محبوب است؟

چای سبز جایگاه قابل توجهی در میان نوشیدنی‌ها به دست آورده است و یکی از اولین نوشیدنی‌هایی است که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان طرفداران زیادی دارد. چای سبز به دلیل فواید بسیار زیادی که دارد در مدت کوتاهی بسیاری از افراد در جهان را به خود جذب کرد و بسیاری از علاقه مندان به چای سیاه به چای سبز رو آوردند زیرا خاصیت‌های آن برای سلامتی غیر قابل انکار است. کسانی که به چای سیاه عادت دارند ممکن است طعم قابل توجه چای سبز برای اولین بار را دوست نداشته باشند اما بین بالا بردن سلامت و دسترسی آسان، چای سبز رقابت را از چای سیاه در زمان کمی برد.

مقاله پیشنهادی:  دل و جگر و قلوه بخوریم یا نه؟

سؤال این است که چه چیزی در چای سبز وجود دارد که آن را خاص و سالم می‌سازد؟ همچنین راه درست استفاده‌ی از آن چیست؟ سؤالات زیادی وجود دارد که در این مطلب تلاش کردیم به سؤالات اصلی پاسخ دهیم. با همراه ما باشید.

خواص چای سبز برای سلامت بدن

چای سبز حاوی یک آنتی اکسیدان به نام اپی گالوکتشین گالات (EGCG) است که برای درمان بسیاری از بیماری به بدن کمک می‌کند. فواید چای سبز برای سلامت بدن در ابتدا به دلیل آنتی اکسیدان هایی است که از کافئین، catechin polyphenols و تانین آن می‌آید. در به مهم‌ترین خواص چای سبز اشاره کرده‌ایم:

1. جلوگیری از پیری زودرس

رادیکال‌های آزاد ایجاد شده در بدن مسئول آسیب دیدگی بدن به طرق مختلف می‌شوند که یک از آنها را به شکل پیری زودرس و علائم مرتبط با آن می‌بینیم. کار اصلی آنتی اکسیدان ها خنثی کردن اکسیدان ها یا رادیکال‌های آزاد موجود در بدن است و چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است. (catechin polyphenols) موجود در آن باعث اثر آنتی اکسیدان می‌شود که قوی‌ترین بین آنها Epigallocatechin gallate است. بنابراین مصرف منظم چای سبز می‌تواند به طور موثری از پیری زودرس جلوگیری کند.

2. اثر محرک

یکی از دلایل اصلی برای مقبولیت و مصرف همه نوع چای توسط انسان، اثر محرک چای است. این اثر باز هم به دلیل کافئین و تانین است که با وجود اثر بالای آنها بر سلامتی در طولانی مدت به عنوان محرک قوی عمل می‌کند. به این دلیل است که یک فنجان چای شما را شاداب می‌کند و انرژی زیادی به شما می‌دهد. چای یک راه حل آسان و ایده آل برای مواجه با خستگی، تنبلی، خواب آلودگی، و فقدان انرژی و بهبود گردش خون است.

به این دلیل است که توسط افراد در صنعت‌های مختلف شامل متخصصان، خانه داران، دانش آموزان و هرکس دیگری که کمی خواب آلوده باشد، استفاده می‌شود.

چای سبزخواص و فواید چای سبز چیست؟

3. چای سبز ایمنی بدن را بالا می‌برد

تحقیقات نشان می‌دهد که افرادی که به طور منظم چای سبز می‌نوشند تحت خطر باکتری‌های رایج و عفونت‌های ویروسی به آسانی افرادی که که چای سبز را در رژیم ندارند، نیستند. چای سبز قدرت سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. Catechins موجود در چای سبز از اتصال به دیواره‌های سلول به منظور عفونی سازی سلول‌ها توسط باکتری‌ها و ویروس‌ها جلوگیری می‌کند.

این catechins نیز سم ترشح شده توسط میکروب‌ها را از بین می‌برد. ویژگی آنتی باکتریال نیز شما را از تنفس بد، اسهال خونی، خرابی دندان، سو هاضمه، آنفولانزا، سرفه و سرماخوردگی و ورم مخاط روده‌ی بزرگ که دلیل همه‌ی آنها میکروبی و فعالیت قارچی است، حفظ می‌کند.

مقاله پیشنهادی:  خواص موز برای قلب، لاغری، کم خونی، سرطان، چشم و معده

4. خاصیت جمع کنندگی

خاصیت دیگر چای سبز جمع کنندگی است. مواد جمع کننده (گس) باعث انقباض ماهیچه‌ها و بافت ها می‌شود در حالی که کشیدگی آنها را نیز به همراه دارد. حتی اگر نمی‌خواهید چای سبز بنوشید شستشوی دهان با آن نیز می‌تواند انقباض کافی در لثه‌ها برای سفت شدن آنها و محکم شدن بر دندان‌ها می‌شود. بنابراین از شل شدن و از دست دادن دندان‌ها جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید موی خود را نیز با چای سبز بشوئید و محکم و سالم‌تر شدن آن را ببینید.

5. از سرطان جلوگیری می‌کند

جدا از جلوگیری از پیری زودرس، رادیکال‌های آزاد مسئول ایجاد برخی از انواع سرطان‌ها هستند. Catechins موجود در چای سبز این رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند و از شکل گیری کارسینوژن هایی مانند نیتروسامین ها جلوگیری می‌کند و خطر سرطان برای افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف می‌کنند را کاهش می‌دهد.

چای سبز هم اکنون به صورت درمانی استفاده می‌شود و به عنوان درمان خانگی برای کمک به جلوگیری از سرطان مخصوصاً برای افرادی که تحت خطر سرطان‌هایی مثل کولون، راست روده، پانکراس، و روده‌ها هستند، استفاده می‌شود.

چای سبزچای سبز چه خاصیتی دارد؟

6. کاهش کلسترول

چای سبز به دلیل داشتن خاصیت قلیایی، می‌تواند به کاهش مؤثر سطح کلسترول کمک کند.

7. بهبود وضعیت قلبی و عروقی

ترکیبات مخصوصی در چای سبز از غلظت خون جلوگیری می‌کند بنابراین شانس تصلب شراین، لخته شدن و همچنین سکته‌ی قلبی و مغزی را کاهش می‌دهد.

8. بیماری دیابت را کنترل می‌کند

اگر چای سبز با شکر خورده نشود، خاصیت قلیایی آن به کاهش سطح گلوکز خون کمک می‌کند. به علاوه ویژگی‌های آنتی اکسیدان و جمع کنندگی چای سبز سلامتی خوب و عملکرد بهتر پانکراس را تأمین می‌کند. بهبود عملکرد پانکراس به معنی ترشح مرتب‌تر و مؤثرتر انسولین و متعاقباً بهبود تجزیه و جذب شکر است. افزایش عملکرد مؤثر می‌تواند از شروع بیماری دیابت جلوگیری کند.

9. کاهش وزن

کاهش وزن با چای سبز را احتمالاً شنیده‌اید! نوشیدن چای سبز باعث افزایش متابولیسم بدن شده و بنابراین مصرف چربی ذخیره شده در بدن را افزایش می‌دهد. اخیراً چای سبز جایگزین نوشیدنی‌های دیگر شده است زیرا به کاهش وزن کمک می‌کند و این بدان دلیل است که چاقی هنوز هم مشکلی حاد است. خوردن یک یا دو فنجان چای هر روز صبح باعث کاهش وزن تا چند کیلو در طول یک هفته یا بیشتر می‌شود.

10. بالا بردن استقامت و تحمل

داشتن یک فنجان چای گرم بعد از فعالیت شدید می‌تواند در زمان کوتاهی باعث افزایش ست‌های ورزشی انجام شده شود. به علاوه چای سبز به طور موثری با درد ماهیچه به دلیل افزایش فشار ماهیچه‌ها مقابله می‌کند. با اینکه چای سبز به طور گسترده‌ای با وجود نوشیدنی‌های انرژی زا در بازار مصرف نمی‌شوند اما اگر از ژاپن و چین دیدن کنید می‌بینید که چای سبز یک نوشیدنی برتر است که توسط ورزشکاران رزمی و ورزش‌های مختلف دیگر نوشیده می‌شود.

مقاله پیشنهادی:  خواص سمنو برای زیبایی، لاغری، بارداری، ورزشکاران و قند خون

چای سبزخاصیت چای سبز برای بدن چیست؟

11. رفع سموم بدن

چای سبز بهترین درمان برای خستگی شدید ایجاد شده توسط نوشیدنی‌های الکلی و فقدان خواب در اثر مهمانی‌های شبانه است. اثر باقی ماده را با یک فنجان بزرگ از چای سبز همراه با لیمو از بین ببرید. چای سبز با آب لیمو یک درمان خوب و رایج برای حذف اثر خستگی ناشی از الکل به صورت کوتاه مدت است.

12. درمان جوش صورت

استفاده از چای سبز به صورت موضعی تأثیر بسیار محسوسی بر وضعیت جوش‌ها دارد. گفته می‌شود که مصرف خوراکی آن هم برای درمان آکنه‌ها مفید است؛ ولی هنوز مدارک محکم علمی برای این گفته وجود ندارد. اگر بخواهیم یافته‌های علمی را خلاصه کنیم، می‌توانیم بگوییم که در چای سبز آنتی‌اکسیدانی وجود دارد به نام اپی‌گالوکاتکین 3 گالات یا به طور مخفف EGCG.

این ماده ساخت چربی پوست، التهاب و رشد باکتری‌ها را در پوست‌های مستعد جوش کاهش می‌دهد. از آنجا که این موارد علت اصلی جوش صورت محسوب می‌شوند، این یافته‌ها برای درمان آکنه در آینده بسیار جالب هستند. در ادامه نحوه‌ی مصرف موضعی را توضیح می‌دهیم، همچنین می‌توانید برای کمک به سم‌زدایی، روزانه یک تا دو فنجان از چای سبز بنوشید.

13. درمان کبد چرب با چای سبز

چای سبز عملکرد نفوذ چربی را به کبد کاهش می‌دهد و باعث بهبود بیماری می‌شود. همچنین مصرف چای سبز از انباشته شدن چربی در بدن جلوگیری می‌کند.

طریقه صحیح دم کردن چای سبز

بسیار مهم است که چای سبز را به روش درست و اصولی دم کنید زیرا دم کردن نادرست چای سبز باعث می‌شود که هم چای طعم تلخی بگیرد و هم بخش زیادی از خواص خود را از دست بدهد. مهم‌ترین نکته‌ای که باید در تهیه دمنوش چای سبز درنظر داشته باشید، این است که نباید آن را مانند چای سیاه در معرض حرارت مستقیم قرار دهید. برای تهیه این چای ابتدا باید آب را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس زیر آن را خاموش کنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند تا دمای آن کمی کاهش یابد و به حدود ۸۰ درجه برسد. برای دو فنجان چای سبز، یک قاشق غذاخوری سرخالی چای داخل قوری بریزید و سپس آب ۸۰ درجه را به آن اضافه کنید. ۵ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا چای سبزتان دم بکشد. پس از این مدت، چای سبز خوش طعم شما آماده است.

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی (182 صفحه) + فایل صوتی کتاب (132 دقیقه) + کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل + برنامه تمرینی 4 هفته ای + موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
zoomlifewikipedia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا