غذاها

طرز تهیه چغرتمه مرغ گیلان (کوکوی مرغ گیلانی)

چغرتمه مرغ یا چخرتمه (کوکوی مرغ گیلانی) یک خورش خوشمزه و در عین حال ساده رشتی است.

مناسب برای: ۶ نفر

مواد لازم چغرتمه مرغ گیلان:

  • یک سینه مرغ کامل: به وزن تقریبی یک کیلوگرم
  • تخم مرغ: ۵ تا ۶ عدد
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • نمک فلفل و زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
  • آب لیمو: یک استکان
  • رب گوجه فرنگی: یک تا دو قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی متوسط: یک عدد

طرز تهیه چغرتمه مرغ گیلان:

مرغ را در یک قابلمه به همراه ۴-۵ لیوان آب می‌گذاریم تا بپزد. پیاز را در داخل آن رنده می‌کنیم. سیب زمینی را هم پوست می‌گیریم و تکه‌تکه می‌کنیم و به همراه مرغ می‌گذاریم تا بپزد. رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را هم به مخلوط فوق اضافه می‌کنیم. هنگامی که مرغ کاملاً پخته شد، و هنگامی که هنوز مقداری آب (حدود دو سوم لیوان یا کمی کمتر) در قابلمه باقی مانده است، آب لیمو و دارچین را هم اضافه می‌کنیم. پس از چند دقیقه قابلمه را از روی آتش برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم تا سرد شود. اگر مرغ استخوان داشته باشد، استخوان‌ها را جدا می‌کنیم و با دست گوشت مرغ را در همان قابلمه‌ای که محتوی باقیمانده آب مرغ است، ریش‌ریش می‌کنیم.

سیب زمینی را هم له می‌کنیم و با مرغ ریش‌ریش شده به خوبی مخلوط می‌کنیم. حالا یکی یکی تخم‌مرغ‌ها را به مخلوط فوق اضافه می‌کنیم تا مخلوط ما شل شود. تقریباً با ۶ تخم مرغ به غلظت دلخواه دست خواهیم یافت؛ ولی اگر دوست داشته باشید که کوکوی شما بیشتر پف کند می‌توانید تخم مرغ بیشتری هم اضافه کنید. یادتان باشد که اگر تخم مرغ بیشتری اضافه کردید میزان نمک و فلفل و آب‌لیموی غذای خود را مجدداً تنظیم کنید.

مقاله پیشنهادی:  طرز تهیه رشته و خشکار خانگی خوشمزه گیلانی

حالا در یک ماهی‌تابه حدود یک لیوان روغن می‌ریزیم تا روغن حدود دو-سه میلی‌متر در ظرف بالا بیاید. می‌گذاریم تا روغن داغ داغ شود و سپس مخلوط آماده شده را داخل ظرف می‌ریزیم. پس از چند دقیقه که خوب زیر کوکو سرخ شد مقداری شعله را کم می‌کنیم و در آن را می‌گذاریم تا با شعله متوسط داخل کوکو هم خوب بپزد و سرخ شود. مقداری از روغن را هم روی کوکو می‌دهیم تا بالای آن هم خوب بپزد. بعد از حدود ۱۵-۲۰ دقیقه که زیر کوکو خوب سرخ شده با دقت تمام کوکو را برمی‌گردانیم و می‌گذاریم تا طرف دوم کوکو هم کاملاً سرخ شود. غذای ما آماده است.

در بعضی مناطق گیلان مثل املش ترجیح می‌دهند کوکوی کلفت‌تری داشته باشند و به جای سرخ کردن در ماهیتابه آن را در قابلمه که عرض کمتری دارد سرخ می‌کنند.

نوش جان 😉

پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا