مربا و ترشیجات

چگونه ترشی زیتون درست کنیم؛ طرز تهیه 3 نوع ترشی زیتون

گفته می‌شود که منشا “زیتون” منطقه مدیترانه است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. زیتون معمولا در اوایل تابستان شروع به گل‌دادن می‌کند و میوه آن کم‌کم ظاهر می‌شود و در انتهای تابستان میوه آن به ثمر می‌رسد. در این هنگام زیتون سبز است و به‌ تدریج تبدیل به بنفش و قهوه‌ای و سپس سیاه می‌شود به‌ طوری که در اواخر پاییز که موقع برداشت میوه است، رنگ آن بکلی تیره است. زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است. برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک است.

همچنین بخوانید: خواص بی نظیر زیتون و روغن زیتون + ارزش غذایی زیتون

موارد مصرف زیتون به صورت خوراکی بسیار متنوع است که از آن جمله می‌توان به روغن زیتون، زیتون پرورده، زیتون شور، ترشی زیتون و … اشاره کرد.

در اینجا طرز تهیه 3 نوع از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین انواع ترشی زیتون را به شما آموزش خواهیم داد و امیدواریم برای شما مفید واقع شود.


1. ترشی زیتون سبز

مواد لازم برای تهیه ترشی زیتون سبز:

زیتون سبز تلخی گرفته (با هسته یا بدون هسته) 1 کیلوگرم
گشنیز تازه 250 گرم
نعناع خشک 2 ق غذاخوری
پیاز 1 عدد
سیر 2-3 حبه
فلفل دلمه رنگی از هر رنگ 1 عدد
نمک، فلفل گلپر به میزان لازم
سرکه به میزان لازم

طرز تهیه ترشی زیتون سبز:

  1. برای تهیه ترشی زیتون سبز ابتدا زیتون‌ها را یک چاک کوچک بدهید و یا بشکنید تا سرکه زودتر و راحت‌تر به خورد آن‌ها برود.
  2. پیاز و فلفل‌ها را نگینی خرد کنید.
  3. سیر را رنده کرده و یا له کنید.
  4. گشنیزها را پاک کنید و بشویید و پس از خشک‌شدن خرد کنید.
  5. حالا یک ظرف در دار خشک و تمیز برداشته و همه مواد را داخل آن بریزید.
  6. نمک، فلفل و گلپر را اضافه کنید.
  7. ظرف را تا لب پر از سرکه کنید، سرکه باید روی تمام مواد را کاملا بپوشاند.
  8. ظرف ترشی را در جای گرم قرار دهید، بعد از یک هفته قابل استفاده خواهد بود.

ترشی زیتون سبز خوشمزه شما آماده است. اضافه‌کردن سبزیجات معطر به این ترشی کاملا سلیقه‌ای است و شما می‌توانید به میل خود این سبزیجات را حذف یا جایگزین کنید اما ترکیب گفته‌شده همراه با گشنیز تازه طعم بسیار خوبی خواهد داشت.


2. ترشی زیتون و قارچ

مواد لازم برای تهیه ترشی زیتون و قارچ:

زیتون حلقه‌ای 500 گرم
قارچ دکمه‌ای 200 گرم
فلفل دلمه رنگی از هر رنگ 1 عدد
پیاز کوچک 1 عدد
سرکه 1 پیمانه
نمک، فلفل به میزان لازم

طرز تهیه ترشی زیتون و قارچ:

  1. برای ترشی زیتون و قارچ ابتدا باید قارچ‌های دکمه‌ای و ریز را به خوبی شسته و در سبد بریزید تا آب اضافه آن‌ها خارج شود.
  2. یک ظرف کاملا تمیز و خشک بردارید و پیاز را ریز خرد کرده داخل آن بریزید.
  3. فلفل دلمه‌ ای رنگی را به صورت نگینی خرد کنید و داخل شیشه بریزید.
  4. قارچ‌های شسته‌شده را که دیگر هیچ آبی ندارند داخل شیشه بریزید.
  5. در نهایت زیتون‌های حلقه‌حلقه سبز یا سیاه یا مخلوط را داخل شیشه بریزید.
  6. نمک و فلفل روی مواد ریخته و شیشه را تا لبه پر از سرکه کنید. فراموش نکنید که سرکه باید کاملا روی مواد را بگیرد.

ترشی زیتون و قارچ شما آماده است. این ظرف ترشی را داخل یخچال نگه‌دارید، بعد از 2-3 روز آماده خوردن است. نوش جان.


3. ترشی زیتون و بادمجان

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان و زیتون:

زیتون سبز 1 پیمانه
بادمجان ترشی 5 عدد
خیار و هویج و فلفل دلمه از هرکدام 3 عدد-فلفل 1 عدد
موسیر 50 گرم
فلفل سبز 4-5 عدد
سرکه و نمک به میزان لازم

طرز تهیه ترشی بادمجان و زیتون:

  1. برای تهیه ترشی زیتون و بادمجان موسیر‌ها را از 24 ساعت قبل داخل آب خیس کنید.
  2.  ابتدا بادمجان‌ها را با پوست به صورت مكعبي خرد كرده با كمي سركه و نمک بپزيد.
  3. فلفل دلمه‌ای، خيار، هویج و فلفل سبزها را خوب شسته و داخل سبد بریزید تا آب اضافه آن‌ها خارج شود.
  4. فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد کنید و خیار و هویج و فلفل سبز را حلقه‌حلقه برش بزنید.
  5. توجه کنید که تمام مواد باید کاملا خشک شده باشند و هیچ آبی نداشته باشند.
  6. یک شیشه دردار خشک و تمیز بردارید و همه مواد را داخل آن بریزید.
  7. سرکه و نمک را اضافه کنید و دقت کنید که حتما سرکه روی همه مواد را بپوشاند.
  8. ظرف ترشی را در جای خنک نگه دارید.

ترشی زیتون و بادمجان خوشمزه شما آماده است. میزان تندی ترشی به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید به ذایقه خود میزان آن را کمتر یا بیشتر کنید. امیدواریم از این سه دستور تهیه ترشی زیتون استفاده لازم را ببرید و هر کدام که به ذایقه شما نزدیک‌تر است را تهیه کرده و از خوردن ان لذت ببرید.

5/5 - (2 امتیاز)

منبع
setareگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا