چگونه چای خوش طعم دم کنیم

در این مطلب خواهیم آموخت که چگونه چایی معطر و خوش طعم دم کنیم، باما همراه باشید 🙂
همه ما تصور میکنیم راز خوب از آب درآمدن چای سیاه، سبز یا دمنوشها، خوب دم کشیدن آنهاست؛ اما فارغ از دم کشیدن، مسائل دیگری نیز در خوشطعمتر شدن چای نقش دارند که در این مطلب به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
چایی را چگونه دم کنیم؟
ترفند اول: انتخاب قوری مناسب
جنس قوری تأثیر مستقیمی روی طعم چای دارد. شاید باور نکنید اما برخی از ظروف باعث میشوند تا چای بیشازاندازه دم کشیده و کهنه یا جوشیده شود؛ که درنتیجه طعم و عطر خود را از دست میدهد.
جنسهای مختلف قوری، مزایا و معایبی دارند که در زیر نوشتهشده:
- شیشهای: برای دیدن رنگ چای مناسب است اما گرما را در خود نگه نمیدارد و موجب میشود تا چای سریعاً سرد شود.
- سرامیکی: برخلاف قوریهای شیشهای، انواع سرامیکی بهخوبی گرما را در خود نگه میدارند و بو هم نمیگیرند. به این مفهوم که میتوانید در یک قوری انواع گوناگونی از چایها را بدون نگرانی از مزه گرفتن آنها، درست کنید.
- چینی: قوریهای چینی هم مزه به خود نمیگیرند؛ اما ازآنجاکه قوری چینی از انواع سرامیکی نازکتر است، قادر نیست برای مدت طولانی گرما را در خود حفظ کند. این قوریها برای چایهای سبک همانند چای سفید یا چای سبز مناسب هستند و کمتر برای چایهای سبز یا دمنوشها مورداستفاده قرار میگیرند.
- سفالی: این قوریها بهخوبی گرما را در خود نگه میدارند اما ازآنجاکه سریع بو و مزه محتویات خود را جذب میکنند، بهتر است فقط برای یک نوع چای از آن استفاده کنید.
- چدنی: این قوریها برای زمان بسیار طولانی میتوانند چای را گرم نگهدارند، اما درعینحال، ممکن است چای خیلی سریع بوی کهنگی گرفته و طعم جوشیده بگیرید. این قوریها برای چای سیاه و دمنوشهای گیاهی مناسب هستند.
اصول دم کردن چای
ترفند دوم: انتخاب چای مناسب
برای یک فنجان چای، یک قاشق چایخوری چای خشک لازم است. بسیاری از قوریها، تفاله گیر در خوددارند، اما میتوانید از کیسههای مخصوص چای یا نمونههای فلزی که جداگانه در فروشگاهها عرضه میشوند، استفاده کنید.
چای را همیشه درون ظرفی که هوا به داخل آن نفوذ نمیکند، نگهداری کنید. در ضمن، آن را باید در دمای اتاق نگهداری نمایید.
گونههای مختلف چای:
- سفید: خوشطعم، سبک، کم چگال، کافئین دار
- سبز: طعم ترکیبی، گیاهی اما کافئین دار، گونههای مختلف از سبک تا تلخ
- سیاه: غلیظ، تلخ، میتوان طعم آن را با شیر، قند، عسل، لیمو یا شیرینکنندهها متعادل کرد
- اولانگ (نوعی چای چینی که پیش از خشککردن قدری تخمیر شده است): مزه دودی، تهیه شده از گلها و کافئین دار
- روبیوز: چای قرمز، طعم سبک، برای خوشطعم کردن آن از کارامل یا وانیل استفاده میکنند. بدون کافئین
- گیاهی: این دمنوشها از انواع گیاهان و گلهای خشک تهیه میشوند و انواع سبک و سنگین با عطر و مزههای گوناگون دارند.
ترفند سوم: جوشاندن آب
دما و کیفیت آب برای تهیه چای اهمیت بسیار بالایی دارند.
کیفیت: وجود اکسیژن در آب بسیار مهم است زیرا موجب میشود تا برگهای چای رنگ و عطر خود را بهتر پس بدهند؛ بنابراین آبهای معدنی میتوانند بهترین گزینه برای این امر محسوب شوند.
دما: برای گونههای مختلف چای، دماهای مختلفی بیانشده. بهطور مثال، برای چای سیاه، آب باید دستکم تا دمای ۹۰ درجه سانتیگرادی داغ شود؛ اما برای چایهای سبکتر همانند چای سفید یا سبز، آبی با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد نیز کفایت میکند.
آب را پس از جوشیدن به مدت ۲ تا ۳ دقیقه کنار بگذارید تا املاح آن تهنشین شوند، سپس چای را با آن دمکنید.
چگونه چای را طعم دار کنیم
ترفند چهارم: دم کشیدن چای
پس از پشت سر گذاشتن سه مرحله قبلی، چای را درون قوری ریخته و آب جوشیده و تهنشین شده را روی آن بریزید. مدتزمان دم کشیدن چایهای مختلف گوناگون است. زمانهای ذکرشده در زیر برای یک قاشق چایخوری چای خشک است:
- سفید: ۴ تا ۵ دقیقه
- سبز: ۴۵ ثانیه تا ۱ دقیقه
- سیاه: ۲ تا ۳ دقیقه
- اولانگ: ۳ دقیقه
- روبیز: ۵ تا ۶ دقیقه
- گیاهی/دمنوش: ۵ تا ۶ دقیقه
نکاتی در خصوص دم کردن چای
نکته ۱: برای دم کردن گیاهان مخلوط، کمترین زمان دم کشیدن آنها را در نظر بگیرید. در ضمن، هرگز آب را دو بار نجوشانید زیرا اکسیژن موجود در آن از بین میرود. برای داشتن یک چای خوشطعم، بهتر است آب سرد تازه را بجوشانید.
نکته ۲: حتماً چای یا دمنوش را از صافی عبور دهید و سپس بنوشید.
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
مشاهده آموزش