طرز تهیه بادمجان شکم پر ( کارنیاریک)؛ مقوی و خوشمزه
ما ایرانیها اسمش را دلمه بادمجان میگذاریم و استانبولیها به آن بادمجان شکم پاره یا کارنیاریک میگویند؛ اما نامش هر چه که باشد، چیزی از محبوبیت این غذای شرقی کم نمیکند. بادمجان شکم پر که ایرانیها و ترکها هرکدام روشی متفاوت را برای آماده کردنش توصیه میکنند، یکی از محبوبترین غذاهای آسیایی است. این بار طرز تهیه کارنیاریک یا بادمجان شکم پر استانبولی را به شما آموزش میدهیم. نگران نباشید؛ پر کردن بادمجان از بوی خوش مواد غذایی دیگر، سادهتر از چیزی است که فکرش را میکنید. مواد اولیه را آماده کنید و قدمبهقدم در تهیه این غذای خوشطعم با ما همراه شوید.
مواد لازم برای بادمجان شکم پر ترکی
- بادمجان متوسط: چهار عدد
- روغنزیتون: سه قاشق غذاخوری
- پیاز سفید: یک عدد بزرگ
- سیر: سه حبه
- گوشت چرخکرده: سیصد گرم
- گوجهفرنگی: یک عدد بزرگ
- فلفل سبز تند: دو عدد
- برگ جعفری: یکچهارم پیمانه
- نمک: یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان: یک لیوان
مواد لازم برای تهیه سس
- رب گوجه: یک قاشق غذاخوری
- سس فلفل چیلی: یک قاشق مرباخوری
- آب جوش: یک لیوان
- سیر: یک حبه
- شکر: نصف قاشق چایخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
بادمجان شکم پر ترکی
طرز تهیه بادمجان شکم پر
بادمجانها را بشویید، سروته آنها را جدا کنید و پوست بکنید. برای اینکه بادمجانها سیاه نشوند و طعم خود را از دست ندهند آنها را ابتدا در آبنمک بخوابانید و بعد از اینکه خوب خشک کردید سرخکنید.
برای اینکه بادمجان شکم پر شما سالمتر باشد و فورمش را از دست ندهد، میتوانید روی بادمجانها روغنزیتون بمالید و بهجای سرخ کردن آنها را داخل فر قرار دهید و تنوری کنید؛ اما اگر تصمیم به سرخ کردنشان گرفتید، به کمک یک چاقوی تیز روی بادمجانها شکاف ایجاد کرده و آنها را داخل یک ماهیتابه گود در روغن سرخکنید. سپس بادمجانها را روی چندتکه دستمالکاغذی بزرگ قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.
وقتی بادمجانها سرخ شدند، آنها را از وسط بازکنید و داخلشان کمی شکر بپاشید تا خوشمزهتر شوند. از این تکنیک برای دادن طعم بهتر به دلمه بادمجان خودمان هم میتوانید استفاده کنید.
برای درست کردن مواد داخل بادمجان پیاز را نگینی و سیر را باریک باریک خردکنید. گوجهفرنگی را هم پوست بگیرید و به شکل مربع خردکنید. فلفلها را از وسط دونیم کنید، تخمهای آن را خارج کرده و سپس خردکنید.
روغنزیتون را داخل یک ماهیتابه گرمکنید و سیر و پیازها را تا جایی که رنگشان کمی عوض شود داخل آن تفت دهید. سپس گوشت چرخکرده را به سیر و پیاز اضافه کنید و تا جایی که آبش گرفته شود تفت دهید. درحالیکه گوشت را داخل تابه هم میزنید، فلفل سبز را به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
مواد را از روی اجاق بردارید و جعفری را آرامآرام اضافه و با مواد مخلوطکنید. بادمجانهای سرخشده را همانطور که روی برش خورده آنها به سمت بالا است روی سینی بگذارید، به کمک قاشق آنها راکمی بازکنید و مواد را تا جایی که میتوانید داخل یادمجانها بریزید.
اگر تمایل داشتید میتوانید گوجهفرنگی و فلفل خردشده را روی بادمجانها بریزید تا بعد از پخت عطروطعم بهتری پیدا کنند.
برای تهیه سس، سیر لهشده راکمی تفت دهید، سپس رب گوجه هم تفت بدهید و سس فلفل و نمک و شکر را به آن اضافه کنید. آب جوش را روی آنها بریزید و سس راکمی بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.
بادمجانهای شکم پر را داخل فر که با دمای ۱۷۰ درجه گرم شده به مدت ۳۰ دقیقه بپزید و سپس سس را به مقدار دلخواه روی آنها بریزید و نوش جانکنید.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
پکیج دانلودی درمان دائمی زود انزالی
برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی + فایل صوتی دوره + برنامه تمرینی + آموزش تصویری تمرینات + موسیقی تراپی + پشتیبانی 35 روزه