غذاها

طرز تهیه کباب دیگی خوشمزه و مجلسی

کباب‌دیگی

کباب‌دیگی یکی از انواع کباب‌های سنتی و قدیمی ایرانی است که ازنظر ظاهر و مواد شباهت زیادی به کباب ماهیتابه‌ای دارد. جالب است بدانید این کباب به‌صورت سنتی در دیگ‌های گِلی داخل تنورهای مخصوص تهیه می‌شده است.

کباب‌دیگی یکی از مجلسی‌ترین غذاهای ایرانیان درگذشته بوده است که با گوشت قورمه‌ای (گوشت یکه تکه) تهیه می‌شده است که به دلیل آسان‌تر بودن کار با گوشت چرخ‌کرده کم‌کم گوشت چرخ‌کرده جای گوشت تکه‌ای را در این کباب گرفته است.

در این دستور ما از گوشت یک‌تکه استفاده کرده‌ایم. درصورتی‌که می‌خواهید این کباب را با گوشت چرخ‌کرده تهیه کنید ابتدا باید گوشت چرخ‌کرده را به همراه پیاز رنده شده به‌صورت کوفته‌های قلقلی دربیاورید سپس سرخ‌کنید و به کباب اضافه کنید.

با موادی که در این دستور آشپزی قرارگرفته است می‌توانید برای ۴ نفر کباب‌دیگی تهیه کنید. درصورتی‌که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب تهیه کنید کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم کباب‌دیگی

  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۴ عدد
  • گوشت راسته ۶۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی بزرگ: ۲ عدد
  • روغن مایع: به‌اندازه کافی
  • جوز هندی: یک قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به‌اندازه کافی

طرز تهیه کباب‌دیگی

ابتدا پیاز را به‌صورت حلقه‌ای خردکنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. اجازه دهید روغن داغ شود سپس پیاز حلقه شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود.

پس‌ازاینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز با ادویه‌ها یکدست شود ادامه دهید. در مرحله بعد گوشت را به شکل ورقه‌ای نازک خردکنید و به قابلمه اضافه کنید.

گوشت کباب‌دیگی را باید مانند استیک برش بزنید فقط باید ضخامت آن کمتر از استیک باشد تا به‌راحتی مغزپخت شود. پس‌ازاینکه گوشت را اضافه کردید آن را چند دقیقه تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد و کمی سرخ شود.

پس‌ازاینکه رنگ گوشت تغییر کرد و به‌خوبی سرخ شد، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و به‌خوبی تفت دهید تا رب گوجه‌فرنگی هم سرخ شود. سرخ کردن رب گوجه‌فرنگی باعث می‌شود طعم و رنگ کباب بهتر شود.

در ادامه جوز هندی را به همراه سه لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت بسیار ملایم بپزد. نکته مهم در تهیه کباب‌دیگی این است که این غذا باید با حرارت بسیار ملایم بپزد تا شیره گوشت به‌طور کامل خارج شود.

در مرحله بعدی گوجه‌فرنگی‌ها را از وسط نصف کنید و پس‌ازاینکه گوشت به‌طور کامل پخت گوجه‌فرنگی‌ها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند. در پایان پخت، مقداری آبلیمو یا آب‌نارنج هم به کباب اضافه کنید.

در مرحله بعد سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت خلالی یا حلقه‌ای خردکنید و با آب سرد بشویید سپس در روغن سرخ‌کنید. در پایان پس‌ازاینکه کباب آماده شد سیب‌زمینی‌ها را کنار کباب‌دیگی قرار دهید و آن را به همراه نان یا برنج سرو کنید.

نکات پخت کباب‌دیگی

کباب‌دیگی در فر

برای تهیه کباب‌دیگی در فر ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا کاملاً گرم شود سپس مواد کباب را داخل سینی فر قرار دهید. رب گوجه‌فرنگی را با مقداری آب مخلوط‌کنید و به‌صورت یکدست روی تمام مواد کباب‌دیگی بریزید.

در ادامه یک فویل آلومینیومی روی سینی فر بکشید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا مواد کباب بپزند. پس از گذشت ۴۵ دقیقه سینی فر را خارج کنید و فویل آلومینیومی را از روی آن بردارید سپس مجدداً سینی را در فر قرار دهید تا مواد به مدت ۱۵ دقیقه دیگر درون فر بمانند و سرخ شوند.

 

به این مطلب امتیاز دهید

منبع
parsiday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا