غذاها

طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی برای 8 نفر

کَباب کوبیده یکی از انواع کباب، یکی از خوراک‌های ملی ایران و از خوراک‌های ایرانی است که مخلفات اصلی آن را گوشت چرخ کرده تشکیل می‌دهد. این غذا اکثراً به همراه چلو خورده می‌شود.

این کباب را به پر مصرف‌ترین کباب در بین ایرانیان تبدیل کرده‌است. کباب کوبیده مانند خورش قورمه سبزی از آن دسته غذاهایی است که کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که از آن خوشش نیاید. در شهرستان گلپایگان از دیر باز بهترین کبابهای کوبیده ایرانی طبخ می‌شده‌است و هم‌اکنون کباب گلپایگان به ثبت میراث ناملموس کشور نیز رسیده‌است و گلپایگان را به عنوان پایتخت کباب ایران می‌شناسند.

کباب کوبیده را می‌توان با گوشت‌های مختلفی همانند: گوشت گوسفند، گاو و مرغ درست کرد. محبوب‌ترین کباب کوبیده، کباب کوبیدهٔ تهیه شده با گوشت گوسفند با مقداری چربی است که طعم پیاز موجود در آن مناسب باشد.

پیشینه کباب کوبیده

پای کباب را ناصرالدین شاه به ایران باز کرد. می‌گویند به دستور شخصی ناصرالدین شاه که اصلیتی قفقازی داشته و نوعی غذای قفقازی به ایران وارد شده‌است که بعدها آشپزهای درباری شیوه پخت آن را کمی تغییر داده‌اند و کباب امروزی به عنوان یک غذای کاملاً ایرانی ماندگار شده‌است.

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه کباب کوبیده خوشمزه برای 8 نفر

مواد لازم برای 8 نفر:

گوشت مخلوط (گوشت راسته گوسفندی + گوشت قلوه گاه گوساله) 1600 گرم
پیاز آب گرفته 400 گرم
دنبه تازه گوسفندی 200 گرم
نمک 2 قاشق چایخوری
بکینگ پودر (اختیاری) 2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه به اندازه دلخواه
زعفران دم کرده 8 قاشق غذاخوری
کره 100 گرم

دستور پخت کباب کوبیده مجلسی:

برای تهیه کباب کوبیده رستورانی ابتدا 800 گرم گوشت راسته گوسفندی را به همراه 800 گرم گوشت قلوه گاه گوساله و دنبه گوسفندی داخل چرخ گوشت می‌ریزیم و دو مرتبه چرخ می‌کنیم تا کاملاً با هم ترکیب شده و یکدست شوند.

در این مرحله گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه مناسب و جادار قرار می‌دهیم. در ادامه در ظرفی جداگانه پیازها را با رنده متوسط رنده می‌کنیم و با فشار دست آب اضافی‌شان را به طور کامل می‌گیریم، سپس آب پیاز را داخل یک کاسه کوچک می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم.

در این مرحله پیاز آب گرفته را به مدت ۱۵ دقیقه درون یخچال قرار می‌دهیم تا به اصلاح چلوکبابی‌ها شیرین شود، سپس به گوشت چرخ کرده اضافه می‌کنیم. در ادامه بکینگ پودر را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و 4 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به گوشت اضافه می‌کنیم.

در این مرحله مواد کباب را باید به خوبی ورز دهیم تا گوشت منسجم شود به طور که حالت چسبناکی پیدا کند که وقتی مایه کباب را از داخل کاسه بلند می‌کنید تکه تکه نشود و همه گوشت به صورت یکدست بلند شود.

ورز دادن را ادامه می‌دهیم تا مایه کباب یکدست و کاملاً منسجم شود، سپس یک سلفون روی کاسه می‌کشیم و به مدت ۲ ساعت به مایه کباب در یخچال استراحت می‌دهیم. پس از گذشت ۲ ساعت کاسه را از یخچال خارج می‌کنیم.

برای سیخ کردن کباب‌ها ابتدا سیخ‌های پهن مخصوص کباب کوبیده را با آب پیاز خیس می‌کنیم سپس به اندازه یک پرتقال کوچک از گوشت بر می‌داریم و سیخ را بین گوشت قرار می‌دهیم و آنرا روی سیخ پهن می‌کنیم.

پس از سیخ کردن کباب با انگشت روی گوشت نقش می‌اندازیم، این کار علاوه بر اینکه باعث می‌شود کباب مغز پخت شود، به زیبایی ظاهری کباب نیز کمک می‌کند. اگر کار سیخ کردن کباب برایتان مشکل است می‌توانید از کباب زن دستی هم استفاده کنید.

در این مرحله منقل ذغال را با ذغالی یکدست و کاملاً روشن آماده می‌کنیم، سپس سیخ‌ها را به آرامی روی منقل می‌چینیم. پس از آنکه کباب‌ها خودشان را گرفتند، آن‌ها را به صورت متداوم می‌چرخانیم تا به صورت یکنواخت بپزند.

پس از اینکه پختن کباب‌ها به پایان رسید، کره را روی بخار آب ذوب می‌کنیم و به همراه زعفران با یک برس تمیز روی کباب‌ها می‌مالیم. این کار علاوه بر اینکه کباب‌ها را زیباتر می‌کند، باعث خوشمزه‌تر شدن کباب کوبیده می‌شود.

نکات پخت کباب کوبیده

  • اگر ذغال ها خام یا نیمه خام باشند علاوه بر اینکه کباب کوبیده پس از پخت بوی نامطبوع دود را می‌گیرد، مصرف این نوع کباب کوبیده به دلیل وجود دی اکسید کربن باقیمانده روی کباب‌ها برای سلامتی هم بسیار مضر است.
  • وزن استاندارد هر کباب کوبیده باید بین ۷۵ تا ۱۲۵ گرم باشد، البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد. در صورتی که بیش از حد مایه کوبیده روی سیخ قرار دهید ممکن است کباب شما از روی سیخ بریزید، ضمن اینکه کباب مغز پخت نمی‌شود.
  • در صورتی که کمتر از وزن استاندارد هم از مایه کوبیده روی سیخ قرار دهید ممکن است کباب شما خیلی سریع بسوزد و در صورتی که نسوزد مطمئناً کباب شما خشک خواهد شد. پس در زمان سیخ کردن مایه کوبیده این موضوع را حتماً در نظر بگیرید.
  • بهترین ترکیب گوشت از مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله است و نسبت آن باید  ۳ به ۱ باشد یعنی گوشت ۲ چربی ۱ باشد.
  • به دلخواه می‌توانید کمی جوش شیرین نیز اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید کباب‌ها روی آتش وا نرود بهتر است بعد از به سیخ زدن ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • فاصله سیخ از زغال باید به اندازه باشد زیرا اگر کم باشد زود می‌سوزد و اگر زیاد باشد خام می‌ماند.
  • وقتی کباب‌ها را روی زغال قرار می‌دهیم بعد از ۱۰ ثانیه سیخ‌ها را برگردانید تا کباب زود خودش را بگیرد.
5/5 - (1 امتیاز)

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
wikipediaparsidayچی شی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا