مختلف

با کدو حلوایی چه غذاهایی میتوان درست کرد

کدو تنبل محتوای آب بسیار بالایی است (حدود 95٪)، بنابراین کالری کمتری نسبت به بسیاری از سبزیجات دیگر در این فصل از سال دارد. بسته به روش پخت، افزودن کدو تنبل به رژیم غذایی می تواند واقعا سودمند باشد.

گوشته کدو تنبل طیف وسیعی از ویتامین های ضروری از جمله ویتامین A، ویتامین E و همچنین انواع مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم را فراهم می کند. مشخصات ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها در کدو تنبل به رنگ نارنجی آن مربوط می شود. برای دریافت طیف کاملی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها برای کمک به عملکرد بهتر بدن، کدو تنبل را با خوردن میوه‌ها و سبزیجاتی که این رنگین کمان را پوشش می‌دهند، تکمیل کنید.

تخمه کدو تنبل منبع بسیار خوبی از انواع مواد معدنی ضروری است، اما در کنار این، حاوی اسیدهای چرب غیراشباع و مقادیر مناسبی از پروتئین و فیبر است، بنابراین قطعاً می توان آن را یک میان وعده سالم در نظر گرفت.

روش های استفاده از کدو حلوایی

1 تخم کدو تنبل بو داده

از قسمتی از کدو تنبل که بیشتر افراد آن را دور می ریزند استفاده کنید و تخمه کدو تنبل بو داده درست کنید. تخم کدو تنبل بو داده به تنهایی به عنوان یک میان وعده سالم ارزش غذایی بالایی دارد و می توانید از آن لذت ببرید.

روش تهیه تخم کدو تنبل بو داده

  1. دانه های کدو تنبل را تمیز کنید.
  2. مقداری آب نمک را در یک قابلمه بزرگ بجوشانید و دانه های تمیز شده را اضافه کنید و 5 الی 10 دقیقه بجوشانید سپس آبکش کرده و روی دستمال آشپزخانه پهن کنید تا کمی خشک شود.
  3. دانه های آبکش شده را با کمی روغن، مقداری چاشنی با دمای 180 درجه سانتیگراد روی گاز و به مدت 8 الی 10 دقیقه تفت دهید.

2 پای کدو حلوایی

پای کدو تنبل یک غذای سنتی و مورد علاقه بسیاری از افراد است. از گوشت کدو تنبل میتوانید برای تهیه این غذا استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پای کدو حلوایی

  • آرد: ۲۵۰ گرم
  • کره: ۱۱۵ گرم
  • نمک: ۱/۸ ق چای خوری
  • پودر شکر: ۳۰ گرم
  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • شیر سرد: ۸۰ میلی لیتر

مواد لازم برای مواد میانی پای

  • پوره کدو حلوایی: ۲۵۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • شکر: ۱۰۰ گرم
  • دارچین: ۱ ق مربا خوری
  • جوز هندی: ۱/۲ ق چای خوری
  • خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم

روش تهیه پای کدو حلوایی

  1. ابتدا کدو حلوایی را خوب بشورید و از وسط به دو نیم کنید سپس محتویات داخلش را با قاشق خارج کنید سپس پوست کدوها را بگیرید و خرد کنید و به همراه ۱ فنجان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا پخته و نرم شود سپس با کمک گوشتکوب برقی یا غذاساز یا مخلوط کن خوب پوره کنید و بگذارید کمی خنک شود.
  2. پوره کدو حلوایی را به اندازه ۲۵۰ گرم اندازه کنید و به آن تخم مرغ ها را اضافه کنید سپس شکر و دارچین و جوز هندی را افزوده با همزن برقی بزنید تا یکدست و مخلوط شود سپس در انتها خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا خب مخلوط شود.
  3. مهم ترین نکته در تهیه خمیر تارت یا پای سرد بودن همه مواد است اصلا خمیر نباید گرما ببیند وگرنه به روغن افتاده و خراب می شود پس در هر مرحله که احساس کردید خمیر گرم شده به یخچال منتقل کنید. کره سرد را برش بزنید و به همراه آرد داخل کاسه ریخته و با چنگال خوب هم بزنید تا آرد درشت تر و کره به خورد آرد برود بهتر است از غذاساز استفاده کنید و بعد در ادامه شکر و زرده تخم مرغ را به ترتیب اضافه کنید و هم بزنید و در انتها شیر سرد را به تدریج اضافه کنید تا جایی که خمیر نرم و لطیف شود سپس خمیر را داخل نایلون قرار دهید و برای نیم ساعت در یخچال استراحت دهید تا سرد شود.
  4. حالا خمیر پای را روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز کنید و داخل قالب بیندازید و اضافه های دور آن را بگیرید و بعد مایه میانی را بریزید و روی آن را صاف کنید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۱ ساعت در دمای ۱۷۰ درجه قرار دهید تا پای خوب طلایی و پخته شود در انتها با خامه قنادی تزئین کنید.

3 کدو حلوایی شکم پر

شما با کدو حلوایی و سبزیجات یا مواد مورد علاقه خود می توانید یک غذای خوشمزه تهیه کنید.

مواد لازم کدو حلوایی شکم پر

  • کدو حلوایی: ۱ عدد
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • سیر: ۲ حبه متوسط
  • برنج: ۱/۲ لیوان دسته‌دار
  • لپه: ۱/۳ لیوان دسته‌دار
  • زرشک: ۱/۳ لیوان دسته‌دار
  • گوشت چرخ کرده یا فیله مرغ: ۳۰۰ گرم
  • سبزی معطر: ۵۰۰ گرم ساطوری شده
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
  • دارچین و زنجبیل:۱/۳ قاشق چایخوری
  • آبلیمو یا سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
  • کره: به میزان لازم

روش تهیه کدو حلوایی شکم پر

  1. در اولین مرحله از طرز تهیه دلمه کدو حلوایی باید مواد آن را آماده کنید. پیش از هر چیز لپه را از قبل خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. برنج را در مقداری آب نمک خیس کنید.
  2. لپه را در یک ظرف مناسب با مقداری آب بپزید.
  3. برنج را در مقداری آب بجوشانید. لپه و برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
  4. قسمت بالای کدو حلوایی یا کدو تنبل را برش دهید و تخم کدو را خارج کنید.
  5. داخل کدو تنبل را دارچین، زنجبیل، آبلیمو و کره بمالید و مزه‌دار کنید. روی کدو حلوایی را کره بمالید. کدو را در فویل آلومینیومی بپیچید و به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
  6. یک پیاز را رنده یا نگینی ریز خرد کنید. سیر را له کنید. سیر و پیاز را سرخ کنید، در حدی که رنگ آن‌ها طلایی یا کاراملی شود.
  7. گوشت یا فیله مرغ (هر کدام که با ذائقه شما هماهنگ‌تر است) را تفت کنید. به آن نمک، زردچوبه و فلفل اضافه کنید. می‌توانید در این مرحله از طرز تهیه دلمه کدو حلوایی، کمی جوز هندی هم اضافه کنید.
  8. لپه و برنج پخته شده را به گوشت یا مرغ اضافه کنید.
  9. سبزی معطر (ترخون، پیازچه، جعفری، نعنا، گشنیز) را به همراه زرشک و زعفران دم کشیده به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید. مواد را به مدت ۵ دقیقه بپزید.
  10. کدو را با موادی که تهیه کردید، پر کنید و فشار دهید تا مواد کاملاً در کدو جای بگیرند. قسمت بالای کدو را به عنوان درب کدو، روی آن قرار دهید.
  11. فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. داخل سینی فر، کمی آب بریزد. می‌توانید یک کاسه را پر از آب کنید و در سینی بگذارید. با این کار کدو حلوایی‌تان بخار پز می‌شود.
  12. کدو حلوایی را در فویل بپیچید و در سینی قرار دهید. ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بعد، دلمه شما آماده سرو است.

طرز تهیه دلمه کدو حلوایی بدون فر

  • در طرز تهیه دلمه کدو با قابلمه، یک قابلمه را تا ۱/۳ اندازه آن را، آب کنید و در آن آبکش بگذارید. کدو را روی آبکش مخصوص بخارپز بگذارید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید دلمه کدو بخارپز شود.

4 سوپ کدو حلوایی

سوپ کدو حلوایی برای کسانی که می خواهند دستور غذای ساده تری را امتحان کنند عالی است.

مواد لازم سوپ کدو حلوایی

مواد لازم برای ۴ نفر

  • کدو حلوایی خرد شده: ۳ لیوان
  • سیب زمینی: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • هویج: ۱ عدد
  • سیر: ۱ حبه
  • رزماری (اختیاری): ۱ شاخه
  • آب گوشت: ۲ لیوان
  • جو پرک: ۱ قاشق غذاخوری
  • خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

روش تهیه سوپ کدو حلوایی

  1. برای تهیه سوپ کدو حلوایی خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می‌کنیم، سپس به همراه کمی روغن به یک قابلمه مناسب اضافه می‌کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار داده و پیاز را تفت می‌دهیم تا سبک شود.
  2. در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه می‌کنیم و تفت دادن را ادامه می‌دهیم تا عطر ادویه‌ها خارج شود. در ادامه سیر را رنده کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم، سپس کمی تفت می‌دهیم تا عطر سیر خارج شود.
  3. حالا پوست کدو حلوایی را می‌گیریم، سپس به قابلمه اضافه می‌کنیم و به همراه دیگر مواد کمی تفت می‌دهیم. در ادامه ۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم کدو حلوایی به طور کامل بپزد.
  4. سوپ هویج از سوپ‌های خوشمزه بین المللی است که معمولاً برای تقویت بدن و درمان بیماران استفاده می‌شود
  5. در همین حین هویج و سیب زمینی را پوست می‌گیریم، سپس به صورت ریز خرد می‌کنیم و به همراه رزماری به قابلمه اضافه می‌کنیم. در ادامه درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم مواد سوپ به مدت ۳۰ دقیقه بپزند.
  6. پس از گذشت ۳۰ دقیقه عصاره گوشت را به همراه مقداری نمک و ادویه به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم مواد سوپ به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزند. پس از گذشت این زمان، رزماری از داخل قابلمه خارج کرده و دور می‌ریزیم.
  7. در این مرحله سوپ را با استفاده از بلندر یا میکسر به صورت پوره در می‌آوریم. حالا اجازه می‌دهیم سوپ با حرارت ملایم به غلظت دلخواهمان برشد، سپس آنرا درون ظرف مناسب می‌ریزیم و به همراه خامه سرو می‌کنیم.

5 کیک کدو حلوایی

کدو تنبل خود را به یک خوراکی شیرین تبدیل کنید و هویج را با کدو تنبل باقی مانده خود در کیک کدو حلوایی تعویض کنید.

مواد لازم کیک کدو حلوایی

  • آرد سفید: ۲ پیمانه سرخالی
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • شکر: ۱ پیمانه
  • پوره کدو حلوایی: ۱ پیمانه
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
  • وانیل: ½ قاشق چایخوری
  • نمک: نوک قاشق چایخوری
  • رنده پوست لیمو: ۱ قاشق چایخوری
  • آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: ۱ پیمانه
  • گردوی نیم کوب: ½ پیمانه

روش تهیه کیک کدو حلوایی

  1. برای تهیه کیک کدو حلوایی خوشمزه ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می‌کنیم تا به طور کامل گرم شود. در ادامه قالب مورد نظرمان را با کاغذ روغنی یا روغن جداکننده کیک به طور کامل پوشش می‌دهیم.
  2. در این مرحله تخم مرغ را به همراه شکر، وانیل و نمک داخل یک کاسه مناسب می‌ریزیم و با دور تند همزن به مدت ۴ تا ۶ دقیقه مخلوط می‌کنیم تا بافت مواد تغییر رنگ داده و رنگش کاملاً سفید مایل به کرمی شود.
  3. حالا رنده پوست لیموترش را به همراه آب لیموترش و روغن مایع به کاسه اضافه کرده و در حدی که مواد یکدست شوند، مخلوط می‌کنیم. در ادامه پوره کدو حلوایی را به کاسه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه دیگر مخلوط می‌کنیم.
  4. کیک اسفنجی یکی از انواع کیک‌های ساده و پرطرفدار در سراسر جهان است که با دستورهای بسیار متنوعی درست می‌شود
  5. در این مرحله آرد را به همراه بکینگ پودر با هم ترکیب کرده، سپس دو مرتبه الک می‌کنیم. در ادامه ترکیب آرد را مجدداً درون الک می‌ریزیم و این بار روی مواد درون کاسه الک می‌کنیم و در همین حین با لیسک مخلوط می‌کنیم.
  6. پس از اینکه مایه کیک کاملاً یکدست شد، گردوی خرد شده را به مایه کیک اضافه کرده و در حدی مواد را مخلوط می‌کنیم که گردو به صورت یکدست در تمام مایه کیک پخش شود، سپس آنرا درون قالب می‌ریزیم.
  7. در این مرحله قالب را در طبقه وسط فر قرار داده و اجازه می‌دهیم کیک به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد. پس از اینکه کیک به طور کامل پخت و روی آن طلایی شد، آنرا از فر خارج کرده و پس از خنک شدن از قالب خارج می‌کنیم.
5/5 - (2 امتیاز)
منبع
bcubbcgoodfoodparsidayyjcpanamagdarnahayat

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا