نان و شیرینی

کلمپه؛ طرز تهیه کلمپه خرمایی خانگی کرمان

کُلُمْپه نوعی شیرینی سنتی مخصوص استان کرمان است که امروزه در سایر شهرها نیز پخته می‌شود. کلمپه ظاهری شبیه به کلوچه سیستان دارد. برای تزیین کلمپه معمولاً از پودر پسته یا کنجد استفاده می‌شود.

مواد لازم کلمپه کرمان:

  • روغن جامد: ۲ پیمانه
  • آرد سفید گندم: ۵ پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • شیر پاستوریزه: ۱ پیمانه
  • بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چای‌خوری
  • کنجد یا پودر پسته: مقداری برای تزیین

مواد لازم برای مخلوط خرما:

  • خرما: ۵۰۰ گرم
  • روغن جامد: یک دوم پیمانه
  • گلاب: مقداری

طرز تهیه مواد میانی: خرما را پوست گرفته، هستهٔ آن را جدا کنید و در غذاساز پوره کنید. روغن و گلاب را نیز به خرما اضافه کنید. (گلاب به حدی باشد که مایه شل نشود)

طرز تهیه کلمپه خرمایی کرمان:

1. روغن را ذوب کرده و با آرد مخلوط کنید.

2. زردهٔ تخم‌مرغ‌ها را با همزن بزنید. سپس همراه با شیر و بیکینگ پودر به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. در صورتی که خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود و به دست نچسبد.

3. به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید. در این فاصله، خمیر را روی سطح صافی که آرد پاشیده‌اید، با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و با قالب گرد قالب بزنید.

4. روی یکی از لایه‌ها به اندازهٔ یک گردوی کوچک از مخلوط خرما (مواد لازم و طرز تهیه این مخلوط در بالا آمده است) قرار دهید. دایرهٔ دیگری از خمیر را روی آن قرار دهید. لبه‌های خمیر را به هم فشار دهید تا کاملاً به هم بچسبد و با دست خمیر را پیچ دهید و با مهر شیرینی‌پزی روی آن را نقش بزنید. کمی کنجد روی آن بپاشید.

5. شیرینی‌ها را داخل سینی شیرینی‌پزی قرار داده و در طبقهٔ وسط فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجهٔ سانتی‌گراد گرم شده، به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه قرار دهید، تا پخته و کمی طلایی شود. سپس از فر خارج کنید.

نوش جان 😉

کتاب الکترونیکی با زود انزالی خداحافظی کنید

شامل برنامه ماهانه + آموزش تصویری + تمرینات تایید شده توسط انجمن اورولوژی اروپا

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibookswikipediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن