نان و شیرینی

نان کماج؛ طرز تهیه کماج خانگی همدان

کماج نان شیرینی است که از آرد برنج و غیر آن و شکر پزند. شیرینی سنتی همدان کماج است و در مازندران، کردستان و اصفهان ومرکزی نیز پخت می شود. این نوع نان هیچ آمیزه‌ای ندارد اما بسیار پرطرفدار است.

مواد لازم کماج خانگی همدان:

مواد لازم برای تهیه خمیر کماج:

  • آرد: ۷۵۰ گرم
  • آب: ۳۰۰ میلی‌لیتر
  • تخم مرغ کامل: ۳ عدد
  • روغن مایع: ۱۰۰ گرم
  • خمیر مایه فوری: ۲۰ گرم
  • شکر: ۱۸۰ گرم
  • نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری

مواد داخل خمیر کماج:

  • گردوی ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • کره: ۱۵ گرم

مواد برای رومال کماج:

  • زرده تخم مرغ: یکی
  • شیر: یک قاشق چای‌خوری
  • کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه کماج خانگی همدان:

1. اول آرد، شکر، نمک و خمیر مایه فوری رو با هم مخلوط کنید و تو یه ظرف دیگه روغن مایع و تخم مرغ و آب رو مخلوط کنید.

2. وسط آرد و گود کنید و مایعات و بهش اضافه کنید. با قاشق مخلوط کنید و بعد شروع کنید به ورز دادن خمیر. حواستون باشه که اگه خمیر چسبنده بود با ورز دادن از این حالت خارجش کنید و زیاد آرد اضافه نکنید.

3. بعد خمیر رو داخل یک ظرف چرب شده بذارید و بعد از پوشوندن روی ظرف تو یه جای گرم یک ساعت و نیم استراحت بدید تا حجمش دو برابر بشه.

4. حالا گردوی ریز خرد شده و شکر و کره و دارچین و با هم مخلوط کنید و کنار بذارید تا به موقع برای داخل خمیر ازشون استفاده کنیم. وقتی زمان استراحت خمیر تموم شد به آرامی مشتتون و داخل خمیر فرو ببرید تا هوای داخل خمیر خارج بشه. یکمی اونو ورز بدید و بعد به شکل‌های مختلف دربیارید. میتونید داخل چند تا از تکه‌های خمیر از مواد گردویی استفاده کنید و داخل چند تا شکلات میله‌ای بذارید.

5. بعد از آماده کردن خمیر، اونارو داخل سینی چرب شده بچینید و باز نیم ساعت استراحت بدید تا حجمش باز بیشتر بشه. بعد با مخلوط زرده و شیر روی خمیر رو برس بکشید و کنجد بپاشید.

6. خمیر رو به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۶۰ درجه بفرستید و بعد از پختن و خنک شدن به دلخواه برش بدهید.

نوش جان 😉

کتاب الکترونیکی با زود انزالی خداحافظی کنید

شامل برنامه ماهانه + آموزش تصویری + تمرینات تایید شده توسط انجمن اورولوژی اروپا

اطلاعات بیشتر
منبع
wikibookswikipediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن