نان کماج؛ طرز تهیه کماج خانگی همدان

آنچه در این مقاله میخوانید
کماج نان شیرینی است که از آرد برنج و غیر آن و شکر پزند. شیرینی سنتی همدان کماج است و در مازندران، کردستان و اصفهان ومرکزی نیز پخت می شود. این نوع نان هیچ آمیزهای ندارد اما بسیار پرطرفدار است.
مواد لازم کماج خانگی همدان:
مواد لازم برای تهیه خمیر کماج:
- آرد: ۷۵۰ گرم
- آب: ۳۰۰ میلیلیتر
- تخم مرغ کامل: ۳ عدد
- روغن مایع: ۱۰۰ گرم
- خمیر مایه فوری: ۲۰ گرم
- شکر: ۱۸۰ گرم
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
مواد داخل خمیر کماج:
- گردوی ریز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- کره: ۱۵ گرم
مواد برای رومال کماج:
- زرده تخم مرغ: یکی
- شیر: یک قاشق چایخوری
- کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه کماج خانگی همدان:
1. اول آرد، شکر، نمک و خمیر مایه فوری رو با هم مخلوط کنید و تو یه ظرف دیگه روغن مایع و تخم مرغ و آب رو مخلوط کنید.
2. وسط آرد و گود کنید و مایعات و بهش اضافه کنید. با قاشق مخلوط کنید و بعد شروع کنید به ورز دادن خمیر. حواستون باشه که اگه خمیر چسبنده بود با ورز دادن از این حالت خارجش کنید و زیاد آرد اضافه نکنید.
3. بعد خمیر رو داخل یک ظرف چرب شده بذارید و بعد از پوشوندن روی ظرف تو یه جای گرم یک ساعت و نیم استراحت بدید تا حجمش دو برابر بشه.
4. حالا گردوی ریز خرد شده و شکر و کره و دارچین و با هم مخلوط کنید و کنار بذارید تا به موقع برای داخل خمیر ازشون استفاده کنیم. وقتی زمان استراحت خمیر تموم شد به آرامی مشتتون و داخل خمیر فرو ببرید تا هوای داخل خمیر خارج بشه. یکمی اونو ورز بدید و بعد به شکلهای مختلف دربیارید. میتونید داخل چند تا از تکههای خمیر از مواد گردویی استفاده کنید و داخل چند تا شکلات میلهای بذارید.
5. بعد از آماده کردن خمیر، اونارو داخل سینی چرب شده بچینید و باز نیم ساعت استراحت بدید تا حجمش باز بیشتر بشه. بعد با مخلوط زرده و شیر روی خمیر رو برس بکشید و کنجد بپاشید.
6. خمیر رو به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر با دمای ۱۶۰ درجه بفرستید و بعد از پختن و خنک شدن به دلخواه برش بدهید.
نوش جان 😉