غذاها

طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی برای 6 نفر

کوفته تبریزی (به ترکی آذربایجانی: تبریز کوفته‌سی) یکی از خوراک‌های مشهور ایران است که شهرت جهانی دارد و منتسب به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.

در این خوراک از انواع سبزی‌های معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دسته‌ هاونی چوبی، کوبیده شده و رفته رفته سبزی‌ها و لپه به آن اضافه می‌گردد. امروزه اغلب برای آسان‌تر کردن روند کار به‌جای کوبیدن گوشت در هاون، آن را چندین بار چرخ می‌کنند. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک و آلبالو یا آلبالو خشک را داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ،سبزی مخصوص و زرشک تزئین می‌گردد. در آب این خوراک از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی برای 6 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی و خوشمزه برای 6 نفر

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی برای 6 نفر:

  • گوشت چرخ کرده کم چرب 400 گرم
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • نمک 2.5 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه و چیلی به مقدار دلخواه
  • برنج پخته و آبکش شده 1/3 پیمانه (برنج نیم دانه بهتر است.)
  • لپه که از قبل خیس داده و پخته شده 100 گرم
  • جعفری، تره، گشنیز 80 گرم
  • مرزه، ترخون، نعناع 20 گرم
  • تخم مرغ 2 عدد

مواد لازم برای داخل کوفته تبریزی:

  • آلو (از هر مدلی که مایل هستید) 6 عدد
  • قیصی 6 عدد
  • تخم‌مرغ آب‌پز شده 6 عدد
  • گردو 6 عدد
  • زرشک دو قاشق غذاخوری
  • پیاز داغ دو قاشق غداخوری

مواد لازم برای سس کوفته تبریزی:

  • پیاز رنده شده 2 عدد
  • زردچوبه نصف قاشق چای‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی 4 قاشق غذاخوری
  • آب جوش 6 لیوان

طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و مجلسی برای 6 نفر:

مرحله اول:

پیاز را ریز رنده کرده و آب پیاز را به طور کامل بگیرید. سپس گوشت را با پیاز و نمک به خوبی ورز بدین.

در ادامه پیاز داغ، زردچوبه، فلفل سیاه و  فلفل چیلی را به مواد اضافه کنید و دوباره حسابی ورز بدید.

در ادامه برنج پخته و آبکش شده و لپه که از قبل خیس خورده و پخته شده رو هم به مواد اضافه می‌کنیم.

حالا سبزیجات که خرد کردیم و همچنین دو تا تخم‌مرغ رو هم به مواد اضافه کرده و حتماً 15 تا 20 دقیقه به خوبی ورز بدید. ورز دادن خیلی مهمه چون باعث میشه کوفته وا نره.

حالا باید مواد را برای حداقل یک ساعت تو یخچال استراحت بدید.

مرحله دوم، مواد داخل کوفته

بعد از یک ساعت که مواد رو از یخچال بیرون آوردید به اندازه یه نارنگی از مواد کوفته رو جدا کنید و با دستتون به کوفته شکل و فرم بدید و با موادی دلخواهتون هست داخل کوفته‌ها رو پر کنید و بعد کوفته‌ها رو گرد کنید. (برای مواد میانیش میتونید به دلخواهتون از هر نوعی آلو، قیصی، تخم مرغ آبپز، زرشک، گردو  استفاده کنید)

در ادامه کوفته‌ها رو فرم بدید و گرد کنید.

دوباره برای یک ساعت دیگه داخل یخچال بذارید تا استراحت کنن.

مرحله سوم، آماده کردن سس کوفته تبریزی

برای درست کردن کردن سس کوفته تبریزی دو تا پیاز رو ریز زنده کنید و کمی روغن بریزید تو ماهیتابه و پیاز رو تفت بدید و وقتی که آب پیاز کمی تفت داده شد، نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه رو اضافه کنید و هم بزنید. حالا رب گوجه‌فرنگی رو هم اضافه کرده و هنگامی که رب رنگش باز شد، 6 تا لیوان آب جوش اضافه رو به مواد اضافه کنید.

تا زمانی که سس شروع به جوشیدن کنه صبر کنید.

وقتی که سس شروع به جوشیدن کرد، کوفته‌ها رو یکی یکی و به آرومی داخل سس بذارید.

برای پختن کوفته تبریزی 2 ساعت زمان لازمه و باید حرارت پایین باشه تا کوفته‌ها کامل بپزه و مغز پخت بشه و سس هم به طور کامل جا بیفته و به غلظت مناسب برسه.

در زمان پخت کوفته‌ها یکی دو بار به آرومی و آهستگی کوفته‌ها رو برگردونید تا کاملاً مغز پخت بشن.

برای تزئین می‌تونید از مقداری سبزی و زرشک استفاده کنید. نوش جان.

نکات طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی با مرغ

اگر به هر دلیل نمی‌توانید از گوشت قرمز برای درست کردن کوفته تبریزی استفاده کنید می‌توانید گوشت سینه مرغ را جایگزین کنید. تنها کاری که باید کنید این است که قطعات گوشت مرغ را چرخ کنید و مانند دستور بالا عمل کنید، زیرا دستور تهیه کوفته تبریزی با گوشت یا مرغ تفاوتی با هم ندارد.

سبزی مخصوص کوفته تبریزی

برای تهیه کوفته تبریزی از سبزیجاتی مانند گشنیز، نعناع، ترخون، مرزه و جعفری استفاده می‌شود. البته در برخی شهرها مانند شهرهای شمالی برای تهیه این کوفته از سبزیجات محلی هم استفاده می‌کنند که باعث خوشمزه‌تر شدن کوفته‌ها می‌شود.

دلایل باز شدن کوفته تبریزی

یکی از مهم‌ترین دلایل باز شدن کوفته تبریزی این است که مواد انرا را کم یا زیاد کنیم. یکی از موادی که اگر بیش از اندازه در کوفته استفاده شود، باعث باز شدن کوفته می‌شود، لپه است. یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل باز شدن کوفته این است که مایه آن به خوبی ورز داده نشده باشد.

عطر کوفته تبریزی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در جایی کوفته تبریزی میل کرده باشید و عطر و طعم آن همیشه در خاطرتان مانده باشد. یکی از مهمترین دلایل عطر و طعم خوب کوفته این است که از سبزی تازه برای تهیه آن استفاده شود.

3.7/5 - (3 امتیاز)

منبع
فیدیاwikipediaچی شی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا