غذاها

طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی برای 8 نفر

کوفته تبریزی (به ترکی آذربایجانی: تبریز کوفته‌سی) یکی از خوراک‌های مشهور ایران است که شهرت جهانی دارد و منتسب به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.

در این خوراک از انواع سبزی‌های معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دسته‌ هاونی چوبی، کوبیده شده و رفته رفته سبزی‌ها و لپه به آن اضافه می‌گردد. امروزه اغلب برای آسان‌تر کردن روند کار به‌جای کوبیدن گوشت در هاون، آن را چندین بار چرخ می‌کنند. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک و آلبالو یا آلبالو خشک را داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ،سبزی مخصوص و زرشک تزئین می‌گردد. در آب این خوراک از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی و خوشمزه برای 8 نفر

مواد لازم برای ۸ نفر:

برنج ۱ لیوان
لپه ۱ لیوان
گوشت چرخ کرده ۱ کیلوگرم
سبزی کوفته ۵ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۲ عدد
پیاز ۱ عدد
زعفران ۱ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
تره و مرزه ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ آبپز به تعداد کافی
زرشک ۱ قاشق غذاخوری
آلو و گردو به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه کوفته تبریزی:

برای تهیه کوفته تبریزی سنتی ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب می‌خیسانیم و در صورت امکان هر یک ساعت یک بار آب درون کاسه را تعویض می‌کنیم، تا نفخ لپه به طور کامل برطرف شود.

در این مرحله پس از خیساندن لپه آنرا آبکشی می کنیم، سپس به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک می‌ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا لپه‌ها نیمپز شوند، سپس آنها با آب سرد آبکشی کرده و کنار می‌گذاریم.

در این مرحله قابلمه را مجدداً روی حرارت قرار می‌دهیم و دو لیوان آب و به همراه مقداری نمک اضافه می‌کنیم. پس از اینکه آب جوش آمد برنج را می‌شوییم و به قابلمه اضافه می‌کنیم. زمانی که برنج کمی نرم شد آنرا آبکشی می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

برنج و لپه را با هم مخلوط کرده و با گوشتکوب می‌کوبیم تا کمی خرد شوند، البته نباید برنج و لپه را به طور کامل له کنیم. اگر تمایل دارید بین کوفته‌ها تخم مرغ قرار دهید در این مرحله به تعداد کافی تخم مرغ هم آبپز کنید.

برای این منظور تخم مرغ‌ها را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و درب آن را می‌بندیم سپس داخل آب جوش قرار می‌دهیم تا آبپز شوند، پس از اینکه تخم مرغ‌ها به طور کامل پختند پوست آنها را می‌گیریم و کنار می‌گذاریم.

برای تهیه سس کوفته‌ها در یک قابلمه مناسب ۴ لیوان آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم آب به جوش بیاید سپس تره، مرزه خرد کرده را به همراه رب گوجه فرنگی، پیاز داغ، دارچین و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می‌کنیم

سپس اجازه می‌دهیم سس با حرارت ملایم غلیظ شود و به غلظت مناسب برسد. در مرحله بعدی پیاز را با رنده ریز رنده می‌کنیم و پس از اینکه با فشار دست آبش را به طور کامل گرفتیم به گوشت چرخ کرده اضافه می‌کنیم.

در این مرحله  آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم. در ادامه گوشت را به همراه دیگر مواد به مدت ۵ دقیقه با دست ورز می‌دهیم تا کاملاً منسجم و یکدست شود.

در ادامه مخلوط برنج و لپه را اضافه می‌کنیم و مجدداً مواد را به مدت ۵ دقیقه دیگر ورز می‌دهیم تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند. سبزی کوفته را پس از شستشو به صورت ساطوری ریز خرد کرده و به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه می‌کنیم.

در ادامه تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم و مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا کاملاً منسجم و یکدست شوند. در این مرحله باید کوفته‌ها را درست کنیم برای این منظور به اندازه کف دست از مایه کوفته بر می‌داریم و کمی ورز می‌دهیم.

سپس یک تخم مرغ آبپز به همراه مقداری گردو، زرشک و آلو وسط آن قرار می‌دهیم و با دست کوقته را به صورت گرد شکل می‌دهیم. پس از اینکه تمام کوفته‌ها را درست کردیم انها را داخل قابلمه سس می‌چینیم.

نکته مهم در این مرحله این است که آب درون قابلمه نباید در حال قل خوردن باشد زیرا باعث باز شدن کوفته‌ها می‌شود. پس باید با حرارت بسیار ملایم کوفته‌ها را بپزیم تا پس از پخت کاملاً سالم و منسجم باقی بمانند.

توجه داشته باشید تا ۱۵ دقیقه اول به هیچ وجه کوفته‌ها را دست کاری نکنید زیرا ممکن است باز شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه می‌توانید کوفته‌ها را در قابلمه بچرخانید تا تمام قسمت‌های کوفته‌ها به صورت یکنواخت پخته شوند.

حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز است تا کوفته‌ها به طور کامل پخته شوند. پس از اینکه کوفته‌ها اماده شدند انها را در ظرف مورد نظرمان می‌چینیم و سس باقیمانده را روی کوفته‌ها می‌ریزیم. برای تزیین کوفته می‌توانیم از پیاز داغ، زرشک و گردو استفاده کنیم.

نکات طرز تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی با مرغ

اگر به هر دلیل نمی‌توانید از گوشت قرمز برای درست کردن کوفته تبریزی استفاده کنید می‌توانید گوشت سینه مرغ را جایگزین کنید. تنها کاری که باید کنید این است که قطعات گوشت مرغ را چرخ کنید و مانند دستور بالا عمل کنید، زیرا دستور تهیه کوفته تبریزی با گوشت یا مرغ تفاوتی با هم ندارد.

سبزی مخصوص کوفته تبریزی

برای تهیه کوفته تبریزی از سبزیجاتی مانند گشنیز، نعناع، ترخون، مرزه و جعفری استفاده می‌شود. البته در برخی شهرها مانند شهرهای شمالی برای تهیه این کوفته از سبزیجات محلی هم استفاده می‌کنند که باعث خوشمزه‌تر شدن کوفته‌ها می‌شود.

دلایل باز شدن کوفته تبریزی

یکی از مهم‌ترین دلایل باز شدن کوفته تبریزی این است که مواد انرا را کم یا زیاد کنیم. یکی از موادی که اگر بیش از اندازه در کوفته استفاده شود، باعث باز شدن کوفته می‌شود، لپه است. یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل باز شدن کوفته این است که مایه آن به خوبی ورز داده نشده باشد.

عطر کوفته تبریزی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در جایی کوفته تبریزی میل کرده باشید و عطر و طعم آن همیشه در خاطرتان مانده باشد. یکی از مهمترین دلایل عطر و طعم خوب کوفته این است که از سبزی تازه برای تهیه آن استفاده شود.

2.7/5 - (3 امتیاز)

منبع
چی شیwikipedia

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا