کیک استروسل؛ طرز تهیه کیک استروسل (دارچین و گردو)
کیک استروسل (Streusel Cake) این کیک رو مهاجرای آلمانی به آمریکا معرفی کردن. استروسل (با تلفظ آلمانی اشتروزل) یعنی چیزی که پخش شده یا ریخته شده. در این کیک یه لایه استروسل داریم که عمدتاً تشکیل شده از آرد، کره، شکر و گردوی خرده و معمولاً این لایه هم وسط کیک ریخته میشود و هم روی کیک. به همین ترتیب میتوانیم کیکهای متنوعی از مدل استروسل داشته باشیم مثلاً استروسل سیب یا موز و غیره.
مواد لازم کیک استروسل:
برای قالب بهتر است از قالبهای حلقهای طرح دار استفاده شود.
مواد لازم برای لایه رویی و میانی کیک (لایه استروسل):
- آرد سفید: یک پیمانه سرخالی
- شکر قهوهای: نصف پیمانه
- دارچین: یک قاشق چایخوری سرخالی
- نمک: به اندازه نوک چاقو
- کره: ۵۰ گرم
- گردوی خرد شده: سه چهارم پیمانه
مواد لازم برای مایه کیک:
- کره: ۱۰۰ گرم
- آرد سفید: ۲ پیمانه
- بیکینگ پودر: یک و یک چهارم قاشق چایخوری
- جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری
- نمک: به اندازه نوک چاقو
- شکر: ۱ پیمانه
- تخم مرغ درشت: ۲ عدد
- وانیل: کمی
- ماست: یک پیمانه
مواد لازم برای سس کیک:
- پودر قند: نصف پیمانه
- شیر: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک استروسل:
1. فر را روشن کنید و دمای اون رو روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید.
2. قالب رو با کمی کره چرب کنید. (یک قالب حلقهای طرحدار)
3. اول مواد میانی را آماده کنید. آرد، کره، شکر قهوهای، دارچین و نمک را مخلوط کنید و بعد با کمک نوک انگشتای دست آنها را ماساژ بدید. (مثلاً زمانی که خمیر تارت درست میکنید) باید به شکل خردههای نان در بیاید. گردو را هم اضافه کنید و کنار بگذارید.
4. برای درست کردن مایه کیک، کره و شکر را به مدت ۲ دقیقه با همزن برقی بزنید. بعد تخممرغها را یکی یکی اضافه کنید. وانیل را هم به همراه آخرین تخم مرغ به مایه اضافه کنید.
5. آرد، دارچین، نمک، جوش شیرین و بیکینگپودر را با هم مخلوط الک کنید.
6. حالا یک سوم از مخلوط آرد را به مایه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید و بعد نصف ماست. دوباره یک سوم آرد و باز نصف دیگر ماست و آخر سر هم یک سوم پایانی آرد را اضافه کنید.
7. پس از اضافه کردن آرد نباید مایه کیک را زیاد هم زد. استفاده از همزن اشکالی ندارد ولی لیسک بهتر است. فقط در حدی هم بزنید که سفیدی آرد ناپدید شود.
8. حدود دو سوم مایه را بریزید توی قالب و نصف مایه میانی را هم بریزید روی آن. بقیه مایه کیک را هم بریزید و روی آن را با باقیمانده مایه میانی بپوشانید.
9. قالب را بگذارید توی فر به مدت تقریباً ۵۰ – ۴۵ دقیقه بپزد. هر وقت خلال دندانی که وسط کیک فرو کردید تمیز بیرون آمد یعنی کیک پخته است.
10. کمی صبر کنید و کیک رو از توی قالب در بیارید و اون رو وارونه روی ظرف سرو بگذارید و بعد اگر دوست داشتید با سس تزیین کنید.
11. برای تهیه سس هم کافیست خاکه قند رو با شیر مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا یک سس یک دست درست بشود و بعد از این سس به آرامی روی لبه کیک بریزید.
نوش جان 😉
📢 دانشآموز عزیز، کلمهای که دنبالش هستی رو پیدا نکردی؟ 🤔
ما اینجاییم تا کمکت کنیم! اگه کلمهای توی سایت نبود و دوست داری براش جملهسازی بشه، همینجا توی کامنتها بنویس! ✍️ ما در سریعترین زمان ممکن برات جملههای جذاب و آموزشی میسازیم.