کیک جنوایی؛ طرز تهیه کیک اسفنجی جنوایی (کیک ژنواز)

کیک جنوایی یا کیک ژنواز (به انگلیسی: Génoise cake) یکی از انواع کیکهای اسفنجی ایتالیایی است. نام این کیک از شهر جنوا گرفته شده که سبک آشپزی در این شهر در ارتباط نزدیک با غذاهای ایتالیایی و غذاهای فرانسوی است. در این نوع کیک از هیچ ماده شیمیایی جهت ور آمدن کیک استفاده نمیشود، و به جای آن از روش مخلوط کردن هوا در درون خمیر استفاده میشود.
مواد لازم کیک اسفنجی جنوایی:
مواد لازم برای قالب ۱۸ سانتیمتری
نام مادهٔ غذایی | مقدار | توضیح |
تخم مرغ | ۳ عدد | تخم مرغ را زودتر از یخچال بیرون آورده تا بهتر کف کند. |
شکر | ۹۰ گرم | |
آرد الک شده | ۹۰ گرم | در صورت تهیه کیک جنوایی کاکائویی مقدار ۷۵ گرم آرد و ۱۵ گرم کاکائوی الک شده بکار میرود. |
شیر | ۲ قاشق چایخوری | در صورت استفاده از کاکائو یا مواد دیگر مانند قهوه شیر بکار نمیرود. |
کره | ۲۰ گرم |
مواد لازم برای قالب ۲۰ سانتیمتری:
تخم مرغ چهار عدد، شکر و آرد هر کدام ۱۲۰ گرم، شیر یک قاشق غذاخوری، کره ۲۰ گرم
طرز تهیه کیک اسفنجی جنوایی:
۱. کره و شیر را با یکدیگر مخلوط کرده (در کیک کاکائویی فقط کره لازم است) روی آن را پوشانده و داخل ماکروویو به مدت ۳۰ ثانیه قرار میدهیم تا کره ذوب شود. یا در صورت نبود ماکروویو ظرف محتوی کره و شیر را در داخل آبجوش قرار میدهیم و آماده میگذاریم.
۲. تخم مرغ را به همراه شکر به حدی با تخم مرغ همزنی به هم میزنیم که تقریباً سفید و سفت شود. برای امتحان از سفت شدن آن با تخم مرغ هم زنی سعی کنید حرفی را با چکیدن مایه بر روی آن بنویسید اگر این حرف مدتی شکل خود را توانست حفظ کند تخم مرغ خوب پف کرده و سفت شده است.
نکته: هنگام به هم زدن تخم مرغ ظرف آن را میتوان در داخل ظرف آبی که ۶۰–۵۰ درجه حرارت دارد قرار داد تا مایه گرم شده و بهتر کف کند ابتدا سرعت همزن باید کم باشد ولی بعد از اینکه مایه گرم شد و حرارت درون مایه به ۴۰ درجه رسید، میتوان ظرف را از ظرف آبگرم خارج کرده و سرعت همزن را زیاد کرد.
۳. آرد را از الک گذرانده به تخممرغها اضافه میکنیم و خوب با لیسک پلاستیکی به هم میزنیم. وقتی ذرات سفید آرد به طور کامل ناپدید شد، کرهٔ آب شده و شیر (در نوع کاکائویی تنها کرهٔ آب شده) را بر روی قسمت پهن لیسک ریخته و به مایه اضافه میکنیم به این صورت کره بهتر در داخل مایه پخش میشود.
نکته: هنگام تهیه کیک جنوایی کاکائویی آرد همراه با کاکائو به مایه اضافه میشود. در این صورت شیر بکار نمیرود و در آخر تنها کره اضافه میشود.
۴. مواد مخلوط شده را در داخل قالبی که با کاغذ روغنی چرب شده پوشیده شده، میریزیم.
۵. در فر که از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه میپزیم. پس از پخت روی پنجره فر آن را گذاشته تا بخار آن برود.
نام مادهٔ غذایی | مقدار | توضیح |
شکر برای شربت بعد از پخت | دو قاشق غذاخوری ۲۴ گرم | |
آب برای شربت | ۴ قاشق قاشق غذاخوری ۶۰ میلیلیتر | |
خامه | ۲۰۰–۴۰۰ گرم | در داخل خامه دو تا سه قاشق شکر و کمی وانیل میریزیم. |
توتفرنگی یا موز یا هلو | دلبخواه | برای تزئین |
۶. دو قاشق شکر را در آبجوش حل میکنیم و پس از سرد شدن با برس بر روی کیک میکشیم. در آخر کیک را با خامهٔ شیرین زده شده تزئین میکنیم. درصورتیکه از هم زن برقی برای زدن خامه استفاده میکنید دقت کنید که خامه در اثر به هم زدن بیش از حد تبدیل به کره نشود.
نوش جان 😉
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
اطلاعات بیشتر...