کیک رولت؛ طرز تهیه کیک رولت خامه ای ساده (رولت سوئیسی)

کیک رولت یا رولت سوئیسی (به انگلیسی: Swiss roll)، نوعی کیک اسفنجی است. کیک به صورت نازک پخته شده و سپس بر روی آن مربا یا خامهٔ زده شده به همراه میوههای تازه، کرم کره و یا مواد دیگر مالیده شده و سپس پیچانده میشود. ممکن است سطح رولت با شکلات پوشانده شود. در هنگام خوردن رولت به عرض ۳–۲ سانتیمتر بریده میشود. نوعی که در آن کرم کره بکار میرود، دوام بیشتر ۳ عددی نسبت از نوع خامهای دارد.
مواد لازم کیک رولت:
- تخممرغ زرده و سفیده جدا شده: ۳ عدد (زرده و سفیده از یکدیگر جدا شود.)
- شکر: ۶۵ گرم (نصف شکر برای زرده و نصف دیگر برای داخل سفیده است.)
- آب: ۶۰ میلیلیتر
- روغن مایع: ۴۰ میلیلیتر
- آرد الک شده: ۸۰ گرم
طرز تهیه کیک رولت:
۱. زردهٔ تخم مرغ را به همراه نصف شکر در داخل ظرفی ریخته آن ظرف را در داخل آب گرم گذاشته و به حدی با تخم مرغ همزنی بهم میزنیم تا کاملاً سفید و سفت شود. برای امتحان از سفت شدن، سعی کنید حرفی را با چکیدن مایه از روی تخم مرغ همزنی بر روی اصل مایه بنویسید، اگر این حرف مدتی شکل خود را توانست حفظ کند تخم مرغ به اندازهٔ کافی پف کرده و سفت شده است.
۲. ابتدا آب و سپس روغن مایع و در صورت تمایل وانیل را به این مایه اضافه میکنیم و بهم میزنیم.
۳. آرد را بار دیگر از الک گذرانده به این مایه اضافه میکنیم و خوب با لیسک پلاستیکی بهم میزنیم. وقتی ذرات سفید آرد به طور کامل ناپدید شود. از این مایه که تنها دارای زرده است برای درست کردن خمیر رنگی استفاده میکنیم.
۴. سفیده تخم مرغ و نصف شکر را بهم میزنیم تا سفیده کاملاً سفت شود. این سفیده را در سه نوبت به مایهٔ زرده اضافه کرده و با لیسک خوب بهم میزنیم.
نکته: مهمترین مشکل در پخت رولت طرحدار تیره شدن طرحها در اثر حرارت است.
روش جلوگیری از تیرگی رولت: پهن کردن دو لایه دستمال کاغذی مخصوص آشپزخانه بر روی سینی فر و در زیر کاغذ روغنی و چرب کردن کاغذ روغنی. با این روش لایه زیری کیک که طرح دارد فاصله بیشتری با سینی فر داغ پیدا میکند و تیره نمیشود.
۵. کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار داده مواد مخلوط شده را در داخل قالب رولت یا سینی فری که با کاغذ روغنی (ساده یا طرح داده شده) پوشیده شده، میریزیم. سینی فر را بلند کرده و به آرامی به سطح کار میکوبیم تا هوای اضافه خارج شود.
۶. روش پخت: در فری که از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه به مدت ۱۴ دقیقه میپزیم. نکته:بههیچوجه درجه فر نباید بیش از اندازه داغ شود زیرا باعث میشود رنگ رولت به رنگ قهوهای تبدیل شود.
۷. مواد شربت: ۲۰ میلیلیتر آب جوش، ۱۰ گرم شکر و در صورت تمایل به یک دوم قاشق غذاخوری یک نوع لیکور مانند گران مارنیه.
- شکر را در آبجوش حل کرده میگذاریم خنک شود و سپس با برس به قسمت بدون طرح کیک میکشیم. بعد از آن خامه زده شده را روی آن پهن کرده و در صورت تمایل میوه خورد شده روی خامه قرار میدهیم و سپس رولت را پیچانده در درون کاغذ روغنی مانند آبنبات میبندیم و دو سر کاغذ روغنی را پیچ میدهیم. چندین ساعت میگذاریم در همین حالت بماند.
نوش جان 😉