طرز تهیه کیک شیفون با پف زیاد برای 8 نفر

کیک شیفون (به انگلیسی: Chiffon cake) نوعی کیک بسیار سبک است که مواد آن را آرد، شکر، تخممرغ، روغن گیاهی، بیکینگ پودر و طعمدهندهها تشکیل میدهد. این کیک ترکیبی از هر دو خمیر کیک کرهای و فوم کیک است. در مقایسه با کره که چربی سنتیِ مورد استفاده در کیکها است، وارد کردن حباب هوا در داخل روغن بسیار مشکل است بنابراین در کیک شیفون نظیر کیک فرشته و دیگر فوم کیکها برای دستیابی به بافتی سبک و پَر مانند زدن سفیدهٔ تخم مرغ تا حدی که سفت شود و افزودن آن به مایه کیک قبل از پخت امری لازم است. هوا داشتن این کیک به کیفیت سفیدهٔ تخم مرغ یا مرنگ و مخمرهای شیمیایی تکیه دارد.
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه کیک شیفون با پف زیاد برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
آنچه در این مقاله میخوانید
طرز تهیه کیک شیفون ۶تخم مرغی
زمان تهیه: ۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۷۰ دقیقه
مواد لازم برای 8 نفر:
- آرد سفید 2 پیمانه
- تخم مرغ 6 عدد
- بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
- نمک 1/4 قاشق چای خوری
- وانیل 1/2 قاشق چای خوری
- شکر 1/4 پیمانه
- پودر تارتار 1/4 قاشق چای خوری
- شیر 3/4 پیمانه
- روغن 3/4 پیمانه
طرز تهیه کیک شیفون با پف زیاد:
آرد و بکینگ پودر نمک را سه بار الک کنید. زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید.
سفیده تخم مرغ و پودر تارتار را با هم زن برقی هم بزنید تا سفید و پفکی شود، سپس نصف شکر را کم کم اضافه کنید و مرتب با هم زن هم بزنید، بعد کاسه را داخل یخچال قرار دهید.
زرده تخم مرغ را با وانیل و باقیمانده شکر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود
حالا کمی شیر و کمی آرد را به نوبت به این مخلوط اضافه کنید و با دور کندهمزن هم بزنید تا آرد و شیر تمام شود.
هم چنان با دور کند همزن هم بزنید و روغن مایع را سریع و یک دفعه داخل خمیر بریزید کمی با همزن بزنید، بعد همزن را خاموش کنید.
سفیده تخم مرغ را از یخچال در آورید و با لیسک با خمیر مخلوط کنید.
مایه را درون قالبی که از قبل چرب شده ریخته، چند ضربه به آن زده تا حبابهای هوا خارج شود. قالب را درون فری که از قبل باحرارت 180 درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید. کیک زیاد پف میکند رویش سرخ میشود ولی چون پف کیک زیاد است داخلش با یک ساعت نمیپزد.
بعد از یک ساعت و ده دقیقه پخت کیک را خیلی سریع با خلال چوبی بلند امتحان کرده، در فر را ببندید. وقتی تصمیم گرفتید فر را خاموش کنید بگذارید کیک ۵ دقیقه دیگر درون آن بماند، سپس کیک را خارج کنید.
کیک شیفون پس از در آوردن از فر باید در درون قالب به صورت وارونه قرار بگیرد و به همین حالت سرد شود.
سایر نکات برای تهیه کیک شیفون
- قالبتون حتماً باید گود باشه، حداقل ۱۰ سانتی متر ارتفاع و حدود ۲۰ سانت قطر داشته باشه.
- بهتره از قابلمههای نسوز استفاده کنید، چون گود هستن.
- کف قالبتون رو کاغذ روغنی بندازید، سپس با مقدار کمی روغن چرب کنید، دیوارهها رو کمتر چرب کنید، زاویههای قالب رو با دقت چرب کنید.
- حتماً به این نکته توجه داشته باشید که دمای فرهای مختلف متفاوت هست، مثلاً من خودم فر رو روی ۱۶۰ درجه تنظیم میکنم با همون مدت یک ساعت و ده دقیقه.