نان و شیرینی

کیک قهوه؛ طرز تهیه کیک قهوه ساده و بدون شیر

کیک قهوه به سبک کیک‌ اسفنجی جنوایی

مواد لازم کیک قهوه:

مواد لازم برای خمیر:

نام مادهٔ غذاییمقدار
تخم مرغ۳عدد
شکر داخل تخم مرغ۹۰ گرم
آرد الک شده۹۰ گرم
پودر قهوه یا نسکافه۶ گرم
آبجوش برای پودر قهوه۶ میلی لیتر یا کمی بیشتر از یک قاشق چایخوری
کره۳۰ گرم
شربت، برای درست کردن شربت نسبت مساوی شکر و آب با هم جوشانده می‌شوند.۳۰ میلی لیتر
رام برای شربت ۲۰ میلی لیتر

کرم کره با طعم قهوه:

نام مادهٔ غذاییمقدار
کره۲۸۰ گرم
سفیدهٔ تخم مرغ برای درست کردن مرنگ به شیوه ایتالیایی۸۰ گرم
شکر۱۵ گرم
آب برای درست کردن شربت مرنگ۴۰ میلی لیتر
شکر برای شربت مرنگ۱۲۰ گرم
پودر قهوه یا نسکافه۸ گرم
آبجوش برای پودر قهوه۸ میلی لیتر

طرز تهیه کیک قهوه ساده:

قبل از شروع قالب را با کاغذ روغنی پوشانده و با برس چرب کرده و آماده می‌گذاریم.

۱. تخم مرغ را به همراه شکر به حدی با تخم مرغ همزنی بهم می‌زنیم که تقریباً سفید و سفت شود. برای امتحان از سفت شدن آن با تخم مرغ هم زنی سعی کنید حرفی را با چکیدن مایه بر روی آن بنویسید اگر این حرف مدتی شکل خود را توانست حفظ کند تخم مرغ خوب پف کرده و سفت شده است.

نکته: هنگام بهم زدن تخم مرغ ظرف آن را می‌توان در داخل ظرف آبی که ۶۰–۵۰ درجه حرارت دارد قرار داد تا مایه گرم شده و بهتر کف کند ابتدا سرعت همزن باید کم باشد ولی بعد از اینکه مایه گرم شد و حرارت درون مایه به ۴۰ درجه رسید، می‌توان ظرف را از ظرف آبگرم خارج کرده و سرعت همزن را زیاد کرد.

۲. پودر نسکافه را در داخل ۶ میلی لیتر آبجوش حل کرده و با تخم مرغ سفت شده مخلوط می‌کنیم.

۳. کره را در ظرفی ریخته ظرف داخل آبجوش قرار می‌دهیم تا کره آب شود.

۴. آرد را از الک گذرانده به این مایه اضافه می‌کنیم و خوب بهم می‌زنیم. وقتی ذرات سفید آرد به طور کامل ناپدید شد، کرهٔ آب شده را بر روی قسمت پهن لیسک ریخته و به مایه اضافه می‌کنیم به اینصورت کره بهتر در داخل مایه پخش می‌شود.

۵. مواد مخلوط شده را در داخل قالبی که با کاغذ روغنی چرب شده پوشیده شده، می‌ریزیم.

۶. در فر که از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه می‌پزیم. پس از پخت روی پنجره فر آن را گذاشته تا بخار آن برود و سپس از عرض آن را نصف می‌کنیم. سطح کیک را قبل از پوشانده شدن با کرم کره یا خامه با شربت برس می‌کشیم.

نوش جان 😉

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن