نان، کیک و شیرینی

کیک میوه؛ طرز تهیه کیک میوه ای ساده و خوشمزه

کیک میوه (به انگلیسی: Fruit cake) نوعی از کیک است. در این کیک لفظ میوه تنها به معنای میوهٔ درختی نیست و خشکبار را نیز در برمی‌گیرد.

مواد لازم کیک میوه ای:

نام مادهٔ غذایی مقدار توضیحات
کره ۱۰۰ گرم به حدی نرم شده باشد که انگشت در آن فرو رود.
پودر قند یا شکر ۱۰۰ گرم در طی دو مرحله به کره اضافه شود.
تخم مرغ ۲ عدد، وزن هر تخم مرغ حدود ۵۰ گرم باشد. نباید زیاد سرد باشد با کره مخلوط نمی‌شود. در طی چهار مرحله به شکر و کره اضافه شود.
وانیل
بیکینگ پودر دو سوم قاشق چای‌خوری
آرد ضعیف (آرد شیرینی) ۱۲۵ گرم
کشمش با طعم رام ۸۰ گرم
پوست پرتقال شکری شده (بازاری) ۶۵ گرم
گیلاس آب‌نباتی شده ۳۰ گرم در خارج از ایران در دو رنگ سبز و قرمز فروخته می‌شود.
رام ۲۵ میلی‌لیتر با میوه‌های خشک مخلوط می‌کنیم.
مارمالاد زردآلو و میوه‌های خشک شده باقیمانده از مواد کیک مواد برای تزیین

دما و زمان پخت کیک میوه ای:

  • کره و تخم مرغ باید به دمای محیط آشپزخانه رسیده باشد و سرد نباشد.
  • دمای فر: ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد
  • زمان پخت در فر: ۶۰-۵۰ دقیقه

طرز تهیه کیک میوه ای:

۱. کره‌ای که از یخچال از قبل بیرون آورده شده و انگشت را می‌توان در درون آن فرو کرد را با همزن برقی می‌زنیم تا هوا به داخل آن وارد شده و کرم مانند شود. نصف شکر را اضافه کرده می‌زنیم تا مایه کرم مانند شود. نصف دیگر شکر را هم افزوده تا مایه کرم مانند و سفید شود.

۲. طی چهار مرحله تخم مرغ سفیده و زرده مخلوط شده که سرد نباشد را به مایه افزوده بهم می‌زنیم تا تخم مرغ بخوبی با دیگر مواد مخلوط شود.

۳. آرد، وانیل و بیکینگ پودر را با هم الک کرده به مایه اضافه کنید. از این به بعد از لیسک پلاستیکی برای مخلوط کردن استفاده می‌شود. کشمش با طعم رام، گیلاس و خلال پرتقال آب‌نباتی شده را ابتدا با رام مخلوط کرده سپس آن‌ها را به مایه اضافه کرده خوب مخلوط می‌کنیم. کیک را در قالب پوند که اطراف آن با کاغذ روغنی پوشانده شده ریخته و سپس با دو دست قالب را گرفته و بر روی سطح صافی چند با کوبیده یا با کف دست بر زیر قالب می‌زنیم.

۴. مایه را در وسط سینی فری که ۱۷۰ درجه گرم شده گذاشته می‌پزیم. بعد از ۲۵ دقیقه که کیک در فر حرارت دید با کاردی که خیس شده است قسمت وسط خمیر را با کارد برش نسبتاً سطحی از طول کیک داده و می‌گذاریم بطور کلی به مدت ۶۰-۵۰ دقیقه بپزد. یعنی بعد از برش ۴۰-۳۰ دقیقه در فر بماند و پخته شود. حتی اگر با کارد هم به کیک برش داده نشود کیک بطور طبیعی از وسط بر اثر بزرگ شدن خمیر برش خواهد خورد ولی با این برش شکل بعد از پخت آن منظم تر خواهد شد.

۵. برای اطمینان از پخته شدن کیک یک چنگال را در کیک فرو کنید اگر خمیری به چنگال نچسبید کیک پخته است. قالب کیک را پس از درآوردن از فر بر روی کولر کیک بصورت یک پهلو گذاشته و کم‌کم کاغذ روغنی را از درون قالب بیرون کشیده تا کیک همراه با کاغذ از قالب جدا شود بعد از ۵ دقیقه کاغذ را از کیک جدا می‌کنیم.

۶. مربای زردآلو را با کمی آب جوشانده و هنگامی که کیک سرد شد با برس بر روی کیک می‌کشیم. هنگامی‌که کیک هنوز مرطوب است روی آن را با باقیمانده میوه‌های خشک یا خشکبار تزیین می‌کنیم.

نوش جان 😉

به این مطلب امتیاز دهید

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا