کیک پوند؛ طرز تهیه کیک پوند دورنگ

مواد لازم کیک پوند دورنگ:
خمیر پایه:
نام مادهٔ غذایی | مقدار | توضیحات |
کره | ۱۰۰ گرم | به حدی نرم شده باشد که انگشت در آن فرو رود. |
پودر قند یا شکر | ۱۰۰ گرم | در طی دو مرحله به کره اضافه شود. |
تخم مرغ | ۲ عدد، وزن هر تخم مرغ حدود ۵۰ گرم باشد. | نباید زیاد سرد باشد با کره مخلوط نمیشود. در طی چهار مرحله به شکر و کره اضافه شود. |
وانیل | به اندازه |
خمیر سفید:
نام مادهٔ غذایی | مقدار | توضیحات |
خمیر پایه | ۱۵۰ گرم، نصف | نصف خمیری که حاوی کره و تخم مرغ است |
آرد ضعیف (آرد شیرینی) | ۵۰ گرم | |
بیکینگ پودر | یک سوم قاشق چایخوری |
خمیر شکلاتی:
نام مادهٔ غذایی | مقدار | توضیحات |
خمیر پایه | ۱۵۰ گرم | نصف خمیری که حاوی کره و تخم مرغ است |
آرد ضعیف (آرد شیرینی) | ۳۵ گرم | |
پودر کاکائو | ۱۵ گرم | |
بیکینگ پودر | یک سوم قاشق چایخوری | |
شکلات شیرین قهوهای | ۱۵ گرم |
دما و زمان پخت کیک پوند دورنگ:
- کره و تخم مرغ باید به دمای محیط آشپزخانه رسیده باشد و سرد نباشد.
- شکلات شیرین را خرد کرده در داخل ظرفی قرار داده ظرف را داخل آب گرم گذاشته تا شکلات ذوب شود.
- دمای فر: ۱۷۰ درجه سانتیگراد
- زمان پخت در فر: ۶۰-۵۰ دقیقه
طرز تهیه کیک پوند دورنگ:
۱. برای درست کردن خمیر پایه ابتدا کرهای که از یخچال از قبل بیرون آورده شده و انگشت را میتوان در درون آن فرو کرد را با همزن برقی میزنیم تا هوا به داخل آن وارد شده و کرم مانند شود. نصف شکر را اضافه کرده میزنیم تا رنگ آن سفید شود. نصف دیگر شکر و وانیل را هم افزوده تا مایه سفید شود.
۲. طی چهار مرحله تخم مرغ سفیده و زرده مخلوط شده که سرد نباشد را به مایه افزوده بهم میزنیم تا تخم مرغ بخوبی با دیگر مواد مخلوط شود.
۳. نصف خمیر پایه را جدا کرده سپس کاکائو، آرد و بیکینگ پودر را با هم الک کرده به مایه اضافه کنید. از این به بعد از لیسک پلاستیکی برای مخلوط کردن استفاده میشود. شکلات ذوب شده را به مایه اضافه میکنیم. نصف دیگر خمیر پایه را با بیکینگ پودر و آرد الک شده مخلوط میکنیم سپس مایه شکلاتی را وسط مایه سفید گذاشته با لیسک پلاستیک مایه سفید را بر روی مایه شکلاتی کشیده و کمی مخلوط میکنیم. مایه کیک را در قالب پوند که اطراف آن با کاغذ روغنی پوشانده شده ریخته و سپس با دو دست قالب را گرفته و بر روی سطح صافی چند با کوبیده یا با کف دست بر زیر قالب میزنیم.
۴. مایه را در وسط سینی فری که ۱۷۰ درجه گرم شده گذاشته میپزیم. بعد از ۲۰ دقیقه که کیک در فر حرارت دید با کاردی که خیس شده است قسمت وسط خمیر را با کارد برش نسبتاً سطحی از طول کیک داده و میگذاریم بطور کلی به مدت ۶۰-۵۰ دقیقه بپزد. یعنی بعد از برش ۴۰-۳۰ دقیقه در فر بماند و پخته شود. حتی اگر با کارد هم به کیک برش داده نشود کیک بطور طبیعی از وسط بر اثر بزرگ شدن خمیر برش خواهد خورد ولی با این برش شکل بعد از پخت آن منظم تر خواهد شد.
۵. برای اطمینان از پخته شدن کیک یک چنگال را در کیک فرو کنید اگر خمیری به چنگال نچسبید کیک پخته است. قالب کیک را پس از درآوردن از فر بر روی کولر کیک بصورت یک پهلو گذاشته و کم کم کاغذ روغنی را از درون قالب بیرون کشیده تا کیک همراه با کاغذ از قالب جدا شود بعد از ۵ دقیقه کاغذ را از کیک جدا میکنیم میگذاریم کیک بر روی کولر کیک سرد شود.
نوش جان 😉
اگر این غذا رو درست کردی یا نظری درباره طعم، زمان پخت یا تجربهات داری، خوشحال میشیم پایین همین صفحه برامون بنویسی! 👇
آیا به آموزش زبان عربی علاقهمند هستید؟
یادگیری مکالمه عربی اماراتی و عمانی از سطح پایه تا حرفهای با تلفظ بومی، مناسب سفر، کار یا مهاجرت.
شروع یادگیری