کیک پوند؛ دستور پخت کیک پوند کلاسیک (کیک صبحانه)
کیک پوند ساده (به انگلیسی: Pound cake)، یکی از انواع کیکهای کرهای است. منشأ این کیک کشور انگلستان است. در اصل این کیک از مجموع ۱ پوند (یکای جرم)(۴۵۳ گرم) آرد، ۱ پوند شکر، ۱ پوند کره، و ۱ پوند تخم مرغ تشکیل میشدهاست و به این علت این نام بر آن گذاشته شده است اما در واقع پاند کیکهای امروزی از نظر ترکیب تغییرات بسیاری کردهاند. در داخل این کیک استفاده از کشمش و انواع میوهٔ خشک و آجیل بسیار رایج است.
مواد لازم کیک پوند:
مواد لازم برای یک قالب با ابعاد ۱۶ و نیم سانتیمتر درازا و ۸ سانتیمتر پهنا و ۸ سانتیمتر ارتفاع
نام مادهٔ غذایی | مقدار | توضیحات |
کره با کمی نمک | ۱۰۰ گرم | به حدی نرم شده باشد که انگشت در آن فرو رود. |
پودر قند یا شکر بهتر است نوع قهوهای باشد | ۸۰ گرم | در طی دو مرحله به کره اضافه شود. |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد | نباید زیاد سرد باشد با کره مخلوط نمیشود. در طی چهار مرحله به شکر و کره اضافه شود. |
رام | یک قاشق غذاخوری | میتوان بجای آن از وانیل استفاده کرد. |
آبلیمو یا شیر | یک قاشق غذاخوری | |
سفیده تخم مرغ و شکر برای مخلوط کردن با سفیده ۴۰ گرم | ۲ عدد | |
آرد ضعیف (آرد شیرینی) | ۱۲۰ گرم | |
بیکینگ پودر | یک دوم قاشق چایخوری |
دما و زمان پخت کیک پوند:
- کره و تخم مرغ باید به دمای محیط آشپزخانه رسیده باشد و سرد نباشد.
- نخست در دمای فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه
- سپس دمای فر را کم کرده در دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه
طرز تهیه کیک پوند:
۱. کرهای که از یخچال از قبل بیرون آورده شده و انگشت را میتوان در درون آن فرو کرد را با همزن برقی میزنیم تا هوا به داخل آن وارد شده و کرم مانند شود. شکر را یک سوم، یک سوم در سه مرحله اضافه کرده میزنیم تا رنگ آن سفید شود.
۲. زرده تخم مرغ که سرد نباشد را یکی یکی به مایه افزوده بهم میزنیم تا تخم مرغ بخوبی با دیگر مواد مخلوط شود.
۳. رام یا وانیل و آبلیمو یا شیر را به مواد اضافه کرده بهم میزنیم.
۴. در یک ظرف جداگانه سفیده تخم مرغ و ۴۰ گرم شکر را با همزن مخلوط میکنیم تا حدی که سفیده کاملاً سفت شود.
۵. با لیسک پلاستیکی یک سوم سفیده را با مایه مخلوط میکنیم. آرد و بیکینگ پودر الک شده را به مایه افزوده مخلوط میکنیم. باقیمانده سفیده را به مایه اضافه کرده و با دقت بهم میزنیم تا کف سفیده نخوابد.
۶. کیک را در قالب پاند که اطراف آن با کاغذ روغنی پوشانده شده میریزیم. با لیسک مایه را به دیوارهها میکشیم تا حدی که وسط کیک گود بیافتد بدین شکل میتوان از برآمدگی بیش از حد وسط کیک جلوگیری کرد.
۷. مایه را در وسط سینی فری که ۱۸۰ درجه گرم شده گذاشته به مدت ۱۵ دقیقه میپزیم. سپس دمای فر را به ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده تا به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه بپزد.
برای اطمینان از پخته شدن کیک یک چنگال را در کیک فرو کنید اگر خمیری به چنگال نچسبید کیک پخته است.
نوش جان 😉