رپورتاژ آگهی

ادرار کاذب چیست؟ 6 علت ادرار کاذب و روش های درمان

در زمان‌ احساس ادرار کاذب، فرد نیاز به دفع ادرار دارد، اما چیزی دفع نمی‌کند. این مسئله مردان و زنان را درگیر می‌کند و علت‌های مختلفی دارد. آقایان، برای بررسی علت ادرار کاذب و درمان این مسئله، به دکتر اورولوژی و خانم‌ها به متخصص زنان مراجعه می‌کنند. احساس ادرار داشتن ممکن است یک یا چند بار در طول روز تکرار شود، اما در برخی موارد، فرد مدام این احساس را دارد.

برای درمان ادرار کاذب، در اولین قدم باید به دکتر متخصص کلیه مراجعه کنید تا علت ادرار کاذب، شناسایی شود. پزشک معالج، ترکیبی از درمان‌های دارویی، فیزیکی و توصیه‌هایی برای تغییر در سبک زندگی را تجویز می‌کند.

ادرار کاذب چیست؟ 6 علت ادرار کاذب و روش های درمان

ادرار کاذب یا احساس ادرار داشتن بیش از اندازه چیست؟

ادرار کاذب (Frequent urination)، یکی از مشکلات و بیماری‌های شایع کلیه است. کسانی که درگیر این بیماری هستند، تمایل شدید به دفع ادرار بیش از حد طبیعی دارند. این مشکل می‌تواند روال عادی زندگی را مختل کند و حتی شخص چندین بار برای تخلیه ادرار از خواب بیدار شود. شما زمانی درگیر ادرار کاذب می‌شوید که احساس ادرار داشتن بعد از ادرار، به صورت مکرر اتفاق بیفتد. بدین شکل که همواره حس می‌کنید اختیار ادرارتان را از دست داده‌اید. در این شرایط، وقتی به دستشویی می‌روید، به نظر می‌رسد یک مانع اجازه نمی‌دهد ادرار به سمت بیرون هدایت شود.

البته، گاهی ممکن است ادرار تخلیه شود، اما مقدار آن خیلی کم خواهد بود. یعنی فرد برای دفعات زیاد به دستشویی می‌رود، اما هر دفعه مقدار کمی ادرار تخلیه می‌شود. اگر چنین موضوعی را مشاهده کردید، به اورژانس مراجعه کنید. امکان دارد متخصص حاضر در بیمارستان، بخواهد بداند که نظرات دکتر مربوط به تخصص اورولوژی چیست، پس خودش شما را به این دکتر، ارجاع خواهد داد.

اورولوژیست‌ها با تجویز دارو، ارائه تمرین‌های درمانی مانند مواردی برای تقویت عضلات لگن و جراحی، اقدام به درمان بیماران می‌کنند. آن‌ها از طیف وسیعی از روش‌های درمانی برای بهبود بیماران کمک می‌گیرند. این روش‌ها، شامل دارودرمانی برای عفونت‌ها و مشکلات التهابی، تکنیک‌های جراحی مانند لاپاراسکوپی، برای سنگ‌های کلیه و ناهنجاری‌های ساختاری و جراحی باز برای موارد پیچیده‌تر می‌‌شوند.

علت احساس ادرار کاذب چیست؟

علت احساس ادرار داشتن، در زنان و مردان متفاوت است. این وضعیت ممکن است به دلیل عوامل مختلفی رخ دهد که عبارتند از:

اختلالات عصبی

برخی از افراد ممکن است به دلیل اختلالات عصبی مانند تحریک عصب‌های پارازیمپاتیک (که مسئول برقراری فعالیت‌هایی مانند تخلیه مثانه هستند)، احساس نیاز به ادرار کنند.

اختلالات عضلانی مثانه

برخی از افراد ممکن است به دلیل اختلالات در عضلات مثانه، مثلاً تشنگی عضلات مثانه، احساس نیاز به دفع ادرار داشته باشند؛ حتی اگر مثانه خالی باشد.

افزایش فشار در مثانه

ممکن است به دلیل عواملی مانند التهاب مثانه یا انسداد جزئی ادراری، فشار در مثانه افزایش یابد که باعث احساس نیاز به ادرار کردن می‌شود؛ درحالی‌که، مقدار واقعی ادرار کم است.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب می‌تواند به عنوان یک عامل روانی نیز منجر به احساس نیاز به دفع ادرار شود؛ حتی اگر مثانه پر نباشد.

مصرف داروها

برخی داروها می‌توانند به عنوان عواملی که احساس نیاز به تخلیه ادرار را تقویت می‌کنند، عمل کنند. به عنوان مثال، دیورتیک‌ها که به منظور افزایش دفع ادرار استفاده می‌شوند.

بیماری‌های مزمن

برخی بیماری‌های مزمن مانند دیابت می‌توانند باعث احساس نیاز به ادرار کردن بیشتر شوند، به خصوص اگر کنترل خونریزی به خوبی صورت نگیرد.

آیا بارداری هم باعث ادرار کاذب می‌شود؟

احساس ادرار کاذب فوری در زنان باردار، شایع است. علت این احساس در سه ماهه ابتدایی بارداری، تغییراتی است که در سطح هورمون‌های بدن مادر به وجود می‌آید. در شش ماه بعدی هم رشد جنین و اشغال شدن فضای شکم، احساس فشار در مثانه و تکرر ادرار قرار می‌دهد. به همین دلیل ممکن است مادر در احساس ادرار یا دفع آن، مشکل داشته باشد. از علائم ادرار کاذب در بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس فشار بر مثانه
  • نیاز دائمی به تخلیه مثانه
  • دستشویی رفتن بیشتر از حد معمول

موضوعی که در این دوران باید مدنظر قرار گیرد این است که، نباید ادرار کاذب را فقط به بارداری نسبت داد. اگر فردی باردار است، بهتر است دیگر عوامل را نیز بررسی کند. زیرا در این دوران نیز امکان عفونت مجاری وجود دارد.

ادرار کاذب یا احساس ادرار داشتن چگونه درمان می‌شود؟

درمان ادرار کاذب با توجه به علت ادرار کاذب صورت می‌گیرد. حتی می‌توان گفت، برخی از بیماران مشکل جسمی ندارند و احساس ادرار داشتن به خاطر شرایط سخت روانی است. آن‌ها معمولا با داروها و روش‌های روان‌درمانی، این مرحله سخت را پشت سر می‌گذارند. در ادامه، دیگر روش‌های درمان ادرار کاذب را بررسی می‌کنیم:

  • درمان دارویی
  • درمان خانگی
  • درمان در طب سنتی

این شما نیستید که روش درمانی را انتخاب می‌کنید، دکتر کلیه تهران یا سایر شهرها به شما توصیه‌هایی در این مورد خواهد داشت. البته اینکه روش خانگی یا راه دارویی را انتخاب کنید، در دست شماست. اما توصیه ما این است که ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا شدت بیماری تشخیص داده شود. ممکن است در مراحلی باشید که همان ابتدا، روش دارویی را تجویز کنند.

بهترین دکتر کلیه تهران، وظیفه پیشگیری از بیماری‌های کلیوی، تشخیص بیماری‌های کلیوی و درمان بیماری‌های شایع اورولوژی را برعهده دارد. مطب دکتر اورولوژی تهران در مناطق مختلفی از تهران همچون خیابان‌‌های ونک، کاووسیه، ابوذر، کارون و چیتگر واقع شده است.

ادرار کاذب چیست؟ 6 علت ادرار کاذب و روش های درمان

برای درمان ادرار کاذب به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان ادرار کاذب (تکرر ادرار) باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید. اورولوژیست پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری‌های سیستم ادراری تخصص دارد. البته این موضوع در مورد مردان صادق است، زنان بهتر است بعد از مراجعه به دکتر کلیه و مجاری ادراری، به پزشک زنان مراجعه کنند. در مورد عفونت‌های دستگاه تناسلی و واژن، پزشک متخصص زنان و زایمان باید دارو تجویز کند. البته با توجه به علت ادرار کاذب ممکن است هریک از پزشک‌های زیر به شما پیشنهاد شوند:

  • متخصص غدد؛ در صورتی که تکرر ادرار به دلیل مشکلات هورمونی یا دیابت باشد.
  • متخصص مغز و اعصاب؛ اگر تکرر ادرار ناشی از اختلالات عصبی باشد.
  • متخصص داخلی؛ برای ارزیابی کلی سلامت و مدیریت مشکلات سیستمیک که ممکن است باعث تکرر ادرار شوند.

در هر صورت، هر یک از این پزشک‌ها را انتخاب کنید، خودشان با توجه به علت بیماری، شما را به یکی از همکارهای خود ارجاع می‌دهند.

دکتر ارولوژی برای تشخیص بیماری‌های اورولوژی، از روش‌هایی همچون سونوگرافی، آزمایش ادرار، آزمایش خون، سونوگرافی اورولوژیک، سیستوسکوپی، اورتروسکوپی و بیوپسی استفاده می‌کند. جراحی لاپاروسکوپی، ترانسورترال رزکشن پروستات (TURP)، لیتوتریپسی، نفرکتومی و درمان دارویی اورولوژی، تکنیک‌های درمانی دکتر متخصص کلیه هستند. مراجعه به دکتر کلیه در سایت دکتردکتر با مراجعه به صفحه https://drdr.ir/search/expertise-68 امکان پذیر است.

رای پیشگیری از ادرار کاذب چه باید کرد؟

هرکدام از علت‌های احساس کاذب دفع ادرار روش‌هایی برای پیشگیری دارند. اولین قدم، رعایت بهداشت است. این را بدانید، که دلیل شایع بسیاری از مشکلات اینچنینی، مربوط به عدم رعایت بهداشت می‌شود. ما در ادامه نکاتی کلی را مطرح می‌کنیم که به حفظ سلامت مثانه و سایر اندام‌های دستگاه‌های ادراری و تناسلی کمک می‌کنند:

  • لباس‌های سایز مناسب انتخاب کنید و مطمئن شوید چیزی که می‌پوشید به لگن و شکمتان فشار وارد نمی‌کنند.
  • مصرف مایعات فاقد الکل، کافئین و قندهای مصنوعی را افزایش دهید.
  • اگر خانم هستید، قبل و بعد از رابطه جنسی ادرار کنید.
  • اگر احساس ادرار کاذب دارید، دوش آب گرم بگیرید.

تکنیک‌های آرامش اعصاب را تمرین کنید و هنگام استرس و اضطراب ذهنتان را مدیریت کنید. با این روش می‌توانید مواردی که مربوط به استرس هستند را درمان کنید.

ادرار کاذب چیست؟ 6 علت ادرار کاذب و روش های درمان

این توصیه‌ها را جدی بگیرید

هر بیماری، علائمی دارد. علائم وقتی جدی باشند، هیچوقت به شکلی ناگهانی از بین نمی‌روند. پس اگر علائمی مثل ادرار کاذب را به شکلی دائمی تجربه می‌کنید حتما به پزشک مراجعه کنید. حتی اگر روش درمان خانگی را پیش گرفتید و حس کردید مشکلتان کم نمی‌شود، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. این موضوع را بدانید که عفونت‌های مربوط به مجاری ادراری و بخش ناحیه تناسلی، می‌تواند مشکلات بزرگتری جز ادرار کاذب برای شما ایجاد کند.

برگرفته از سایت دکتردکتر (drdr.ir)

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا