خورشها و قلیهها
طرز تهیه خورش قیمه بادمجان با غوره + نکات پخت خورش قیمه بادمجان
مناسب برای: 4 نفر
تبلیغات
زمان آماده سازی و پخت: 2 ساعت و ربع
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه بادمجان:
- لپه: 4 قاشق غذاخوری
- بادمجان قلمی: 8 عدد
- گوشت گوسفند با استخوان خرد شده: 1 کیلو
- پیاز: 1 عدد
- گوجه فرنگی: 10 عدد
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- غوره: به میزان لازم
- دارچین: نصف قاشق چایخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی
- روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش قیمه بادمجان:
- ابتدا باید لپه را پاک کنید و از 2 ساعت قبل خیس کنید. سپس بادمجانها را پوست بگیرید و برای اینکه تلخی بادمجانها گرفته شود و هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف کند باید از 2 ساعت قبل در آب و نمک غلیظ بخوابانید.
- بعدازاینکه بادمجانها را از آب خارج کردید باید آن را خشک کنید و برای این کار بهتر است آنها را در صافی بریزید و زیر آفتاب قرار دهید تا زودتر خشک شوند و یا با دستمال آب آن را جذب کنید. سپس بادمجانها را در مقداری روغن سرخ کنید.
- پیازها را هم نگینی خرد کنید و در کمی روغن با حرارت ملایم تفت دهید تا طلاییرنگ شوند.
- بعد گوشتهای با استخوان را داخل پیاز تفت داده شده اضافه کنید و در کنار پیاز گوشتها را هم تفت دهید.
- زردچوبه و فلفل را هم به گوشتها اضافه کنید تا در هنگام تفت دادن عطر آن بلند شود.
- سپس لپههای خیس خرده شده را داخل قابلمه میریزیم و برای اینکه لپهها هنگام پخت وا نروند آنها را هم کمی با بقیه مواد تفت میدهیم. در این مرحله 1 قاشق رب گوجهفرنگی را هم اضافه کنید تا کمی تفت بخورد و خوشرنگتر شود.
- به مقدار کافی آب داخل قابلمه بریزید و منتظر باشید تا آب به جوش بیاید. در این فاصله 5 عدد از گوجهفرنگیها را هم رنده کنید و داخل قابلمه بریزد و وقتی آب خورشت به جوش آمد حرارت شعله را کم کنید تا همه مواد کنار هم بهآرامی بپزند.
- وقتی گوشت و لپه کاملاً پخت نمک را اضافه کنید و در 30 دقیقه آخر پخت خورشت زمانی که هنوز خورشت آبدار است بادمجانهای سرخ شده و بقیه گوجه را که به دو نیم تقسیم کردیم به همراه دارچین و آبغوره وارد خورشت میکنیم تا همه مواد کنار هم ترکیب شوند و خورشت لعابدار شود. فقط باید دقت کنید از این زمان بیشتر نشود چون بادمجانها در داخل خورشت له میشود.
- اگر هم دوست نداری خورشت غلیظ شود میتوانید بادمجانهای سرخ شده را به همراه گوجهفرنگی و کمی نمک ، فلفل و زردچوبه در یک ظرف دیگر جداگانه با مقداری آب بپزید و هنگام سرو روی هم بریزید.
- خورش قیمه بادمجان فوقالعاده لذیذ است که میتوانید با برنج سفید تزیین شده با زعفران نوش جان کنید.
نکات پخت خورش قیمه بادمجان:
- لیموعمانی را بجای آبلیمو در خورشت بکار ببرید.
- برای خورشت قیمه استفاده از دارچین خیلی مهم است. درواقع راز متفاوت شدن طعم خورشت قیمه همین دارچین است.
- در هنگام سرخ کردن گوشتها بعد از سرخ کردن گوشت لپهای که قبلاً خیس کردید را با گوشت، چند دقیقه تفت دهید. این کار باعث میشود طعم و بوی بد لپه گرفته شود و خورشت شما عالی شود.
- از گوشت لقمهای بجای گوشت چرخکرده استفاده کنید و اگر گوشت لقمهای ندارید از گوشت چرخکرده قلقلی استفاده کنید.
- ادویه و رب گوجه که به خورشت اضافه میکنید حتماً سرخ کنید. رب گوجه و زردچوبه اگر سرخ نشوند طعم و بوی زهم میدهند و باعث عوض شدن طعم خورشت میشوند.
- برای اینکه گوشت خورشت جا بیفتد رب گوجه، نمک و لیمو را بعدازاینکه لپه و گوشت کاملاً پخت به خورشت اضافه کنید.
- برای سرخ کردن بادمجان و اینکه خیلی روغن نگیرد یکی از راههای سرخ کردن بادمجان با روغن کم را استفاده کنید.
- از یک عدد لیموعمانی کوچک (برای 3 الی 4 نفر) برای مزه دار کردن خورشت استفاده کنید. بعدازاینکه گوشت و لپه پخت آن را در خورشت بیندازید. خورشت قیمه بادمجان نباید خیلی ترش شود.
- وقتی لیموعمانی و رب گوجه به خورشت اضافه میکنید یک الی 2 قاشق چایخوری با توجه به میزان خورشتتان، به خورشت دارچین بزنید.
- علاوه بر رب گوجه یک یا دو عدد گوجه را به چهار قسمت تقسیم کنیم و وقتی بادمجانها را به خورشت اضافه کردید، گوجهها روی خورشت بچینید. طعم گوجه تازه موجب خوشمزه شدن خورشت قیمه بادمجان میشود و با وقتیکه تنها از رب گوجه استفاده میکنی کاملاً متفاوت است.
- بعد از اضافه کردن بادمجان زمانی بین 45 تا 60 دقیقه صبر کنید تا بادمجان و گوجه خوب جا بیفتد و کاملاً نرم شوند.
- اگر گوشت لقمهای بزرگ استفاده کنید شکل خورشتتان بهتر میشود و چون طعم گوشت بیشتر حس میشود، خورشتتان را خوشمزهتر میکند.
- گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار میگیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه میشود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه میکنم.
- ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزهای سرو کرد تا بهاینترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
- برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آنها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپهها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد.
- رب گوجهفرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند.
- نوشیدنیای که به شما پیشنهاد میکنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت به لیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آنها وعدهغذاییتان کامل خواهد شد .
- بادمجانها را پس از شستن داخل آب نمک غلیظ قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.
- در تهیه خورش قیمه بادمجان برای پخت بهتر لپه آن را چند ساعت در آب خیس و آب آن را عوض کنید.
- گوشت و لپه را خوب بگذارید بجوشند و جا بیفتند.
نوش جان 😉
تبلیغات