طرز تهیه عدس پلو مجلسی برای 8 نفر
عدسپلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. مواد این خوراک را برنج، عدس و نمک و روغن تشکیل میدهد.
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه عدس پلو ساده و مجلسی برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی برای 8 نفر
مواد لازم برای 8 نفر:
برنج | 6 پیمانه |
عدس | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز | 4 عدد متوسط |
کشمش | 8 قاشق غذاخوری |
خلال پسته (اختیاری) | 1 فنجان |
خرما (اختیاری) | 16 عدد |
زعفران دم کرده و دارچین | به مقدار کافی |
کره و روغن | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه عدس پلو رستورانی:
برای تهیه عدس پلوی خوشمزه به روش رستورانی ابتدا برنج را به همراه مقداری نمک و آب سرد میخیسانیم. نکتهای که باید در خیساندن برنج به آن توجه داشته باشیم این است که برنجهای هندی و برنج ایرانی کهنه نیازی به خیساندن طولانی ندارند.
اما اگر از برنج ایرانی تازه استفاده میکنید باید آنرا چند ساعت بخیسانید. در ادامه عدس را هم درون یک کاسه میریزیم و تا دو بند انگشت بالاتر از سطح عدس آب میریزیم و اجازه میدهیم نفخ عدس به طور کامل گرفته شود.
در این مرحله عدس را آبکشی میکنیم و درون یک قابلمه مناسب میریزیم. در ادامه 4 پیمانه آب اضافه میکنیم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا عدس به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزد. حتماً بعد از ۳۰ دقیقه عدس را تست میکنیم و در صورتی که نرم شده باشد، آنرا کنار میگذاریم.
توجه داشته باشید که برای زیبایی عدس پلو نباید بگذاریم عدس بیش از حد بپزد و له شود. در ادامه برنج را آبکشی میکنیم و درون یک قابلمه مناسب میریزیم، سپس تا یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج آب اضافه میکنیم.
در این مرحله 4 قاشق مرباخوری نمک و 2 قاشق غذاخوری کره (یا روغن حیوانی) به قابلمه اضافه میکنیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم. در ادامه عدس را پس از پخت به قابلمه حاوی برنج اضافه میکنیم.
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که زمان اضافه کردن عدس به برنج، حتماً باید آب عدس را دور بریزیم، چون آب عدس باعث بدرنگ شدن برنج میشود. در ادامه اجازه میدهیم آب درون قابلمه کشیده شود.
پس از اینکه آب درون قابلمه به طور کامل کشیده شد، یک دم کنی روی درب قابلمه قرار میدهیم و اجازه میدهیم عدس پلو به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه دم بکشد. در همین حین به سراغ آماده کردن مواد دیگر عدس پلو میرویم.
در این مرحله یکی از پیازها را به صورت خلالی خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و پیاز را اضافه میکنیم. پیاز را به خوبی تفت میدهیم تا کاملاً طلایی شود، سپس از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم.
حالا پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد میکنیم و به همراه کمی روغن به همان تابه اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم تا پیاز سبک و شیشهای شود، سپس گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
حالا گوشت را کمی تفت میدهیم تا با پیاز و ادویهها ترکیب شود، سپس درب تابه را میگذاریم تا گوشت با حرارت بسیار ملایم آب بیندازد و با آب خودش بپزد. پس از اینکه گوشت به خوبی سرخ شد مقداری نمک و زعفران دم کرده به آن اضافه میکنیم.
حالا گوشت چرخ کرده را پس از سرخ شدن از تابه خارج میکنیم و تابه را با دستمال حولهای تمیز میکنیم، سپس کشمش را که از قبل به مدت ۲۰ دقیقه درون آب خیساندهایم، آبکشی میکنیم، سپس خشک میکنیم و به همراه کمی روغن به تابه اضافه میکنیم.
کشمش را هم کمی تفت میدهیم تا براق و خوشرنگ شود، سپس از تابه خارج میکنیم. در آخر خلال پسته را به تابه اضافه میکنیم و آنرا هم کمی تفت میدهیم تا براق شود، سپس از تابه خارج میکنیم و کنار میگذاریم.
در این مرحله پس از اینکه عدس پلو آماده شد، آنرا درون قابلمه به آرامی مخلوط میکنیم و در صورتی که دوست داشته باشیم عدس پلو را چرب تر میل کنید، میتوانیم کمی روغن یا کره اضافه کنیم. در ادامه عدس پلو را در یک ظرف مناسب میکشیم.
تزیین عدس پلو سلیقهای میباشد و میتوانیم با یک جستجوی کوتاه در اینترنت ایدههای خوبی برای تزیین آن بگیریم. در پایان عدس پلو را به سلیقه خود با گوشت چرخ کرده، خلال پسته، کشمش و پیاز داغ تزیین میکنیم.
همانطور که مطمئناً می دانید طبع عدس پلو در طب سنتی سرد است و به همین دلیل بهتر است در کنار آن خرما هم سرو کنیم. البته اضافه کردن دارچین و زعفران دم کرده هم میتوانند تا حدودی باعث تعادل در طبع این غذای خوشمزه شوند.
نکات طلایی در تهیه عدس پلو
- در صورت تمایل میتوانید مایه گوشت، کشمش و پیاز داغ را همراه با عدس پخته لای برنج آبکش بریزید و دم بگذارید.
- در مایه گوشت به جای زردچوبه میتوانید از زعفران استفاده کنید که هم خوشرنگ شود و هم عطر و طعم زعفران را بگیرد.
- در استفاده از زعفران در تهیه این غذا دست و دلباز باشید تا پلویی خوشرنگتر و خوشمزهتر عمل آید.
- افزودن ادویههایی نظیر پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت بوی ضحم آن را میگیرد و عدس پلو خوشمزهتر میشود.
- در صورت تمایل میتوانید از خرما، خلال پسته و خلال بادام نیز برای تزیین این غذا استفاده کنید.
- برای درست کردن عدس پلو بدون گوشت، مراحل تهیه مایه گوشت را از دستور فوق حذف کنید و بقیه مراحل را طبق دستور انجام دهید.
- برای تهیه ساده این غذا، کشمش، پیاز داغ و گوشت را از دستور فوق حذف کنید.
- برای تهیه عدس پلو با مرغ، مرغ را با یک عدد پیاز خرد شده، کمی نمک و فلفل و محلول زعفران بپزید. سپس استخوانهای آن را خارج کرده و ریش و ریش کنید و همراه با عدس و پیاز داغ لابه لای برنج آبکش، دم بگذارید.
📢 دانشآموز عزیز، کلمهای که دنبالش هستی رو پیدا نکردی؟ 🤔
ما اینجاییم تا کمکت کنیم! اگه کلمهای توی سایت نبود و دوست داری براش جملهسازی بشه، همینجا توی کامنتها بنویس! ✍️ ما در سریعترین زمان ممکن برات جملههای جذاب و آموزشی میسازیم.