طرز تهیه نان سنگک در خانه با فر
نکته: دمای فر یا ماکروویو بهتر است روی بالاترین درجه تنظیم شود و خمیر باید نازک پهن شود.
مواد لازم نان سنگک خانگی:
- خمیر مایه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- آرد: ۲ پیمانه
- آب ولرم: ۲ پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- کنجد: به میزان لازم
- کره جامد: به میزان لازم جهت مالیدن به سنگها
طرز تهیه نان سنگک خانگی:
مرحله اول:
درست کردن خمیر ترش: برای درست کردن یک نان سنگک خانگی با کیفیت، ابتدا باید خمیر ترش آن را از ۲۴ ساعت قبل درست کنید، برای درست کردن خمیر ترش یک کاسه بزرگ بردارید. مقدار ۱/۳ آرد را با خمیر مایه کمی مخلوط کنید. سپس ۱ پیمانه آب ولرم (آبی که دست را نسوزاند) را به آنها اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید، سپس درب کاسه را بپوشانید و برای ۲۴ ساعت آن را در یخچال بگذارید.
مرحله دوم:
درست کردن خمیر: بعد از گذشت مدت زمان گفته شده، حالا باقی مانده آرد و آب ولرم را با مقداری نمک کمی مخلوط کنید. سپس به کمک یک همزن خوب خمیر را بزنید تا یکدست شود. حالا خمیر ترشی که در مرحله قبل آماده کردید را به خمیر نان سنگک اضافه کنید و خوب ورز دهید و برای مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا خمیر استراحت کند.
مرحله سوم:
آمادهسازی سنگریزهها: برای اینکه یک نان سنگک خانگی حرفهای داشته باشید، نیاز به مقداری سنگریزه دارید. پس یک سینی فر را بردارید و سنگریزهها را داخل آن بریزید. سپس به اندازهای که سنگریزهها به خوبی داغ شوند سینی را داخل فر بگذارید. سنگریزهها بهتر است لبه تیز یا خیلی کوچک نباشند.
مرحله چهارم:
شکل دادن به خمیر: در این مرحله از تهیه نان سنگک خانگی، مهمترین نکته این است که یک کاسه آب کنار دستتان داشته باشید. پس اول پیشخوان آشپزخانه خود را با پاشیدن آب کمی خیس کنید. سپس دستتان خود را نیز خیس کنید و مقداری از خمیر را بردارید و روی پیشخوان آشپزخانه خود آن را پهن کنید. توجه داشته باشید که خمیر نان سنگک باید شل و مرطوب باشد، بنابراین نگران نشوید اگر خمیرتان شل است و مدام دستهای خود را خیس کنید و خمیر را پهن کنید.
مرحله پنجم:
پخت: حالا سینی فر را که سنگریزهها را در آن داغ کردید را از فر خارج کنید، مراقب باشید چون خیلی داغ است. روی سنگریزههای داغ را با کره جامد چرب کنید تا خمیر به سنگریزهها نچسبد و راحت جدا شود. حالا خمیر را به آرامی از روی پیشخوان آشپزخانه بردارید و از یک طرف با احتیاط روی سنگها پهن کنید و به میزان دلخواه کنجد روی نان سنگک خانگی بریزید. سپس سینی را در فر بگذارید تا زمانی که اطراف نان طلایی شود. حالا سینی را از فر خارج کنید و نان را برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد. نگران سنگهایی که به نان میچسبند نباشید، بعد از خنک شدن نان میتوانید آنها را جدا کنید.