سلامت چشم

علت سوزش چشم و روش‌های درمان آن

احساس سوزش چشم معمولا نشان دهنده مشکل یا حساسیتی در چشم است که نیاز به شستشو را نشان می دهد . گاهی اوقات این احساس سوزش در قسمتی از چشم نشان دهنده مشکلی شدید مانند ورود مواد شیمیایی یا آفتاب سوختگی و یا خشکی مزمن می باشد. گاهی اوقات نیز علت آن عفونت چشم است.

تبلیغات
سوزش چشم

علت سوزش و گزگز چشم‌ها

بلفاریت (پلک‌آماس)

از علائم بلفاریت پوسته‌پوسته شدن و شوره زدن پوست زمینه پلک است. از علائم دیگر این عفونت باکتریایی می‌توان به قرمزی و ورم چشم‌ها اشاره کرد.

خشکی چشم‌ها

خارش چشمسوزش چشم بدلیل خشکی چشم

هنگامی‌که مجاری اشک به میزان کافی اشک تولید نمی‌کنند یا اشک تولیدی آن از نوع مناسبی نیست چشم‌ها خشک می‌شوند. خشکی چشم‌ها بیشتر در زنان و افراد مسن اتفاق می‌افتد. از علائم این عارضه درد، قرمزی چشم‌ها، احساس سنگینی پلک‌ها و تاری دید را می‌توان نام برد.

حساسیت‌های چشمی

هنگامی‌که مواد تحریک‌کننده داخل چشم شود، آلرژی چشمی که به نام ورم ملتحمه آلرژیک نیز شناخته می‌شود رخ می‌دهد. بدن در پاسخ به این مواد با تولید هیستامین‌ها باعث سوزش چشم می‌شود. از عوامل ایجادکننده آلرژی چشم می‌توان به گردوغبار، گرده گیاهان، دود، عطرها، پوست و موی حیوانات خانگی و برخی مواد غذایی اشاره کرد. سایر علائم آلرژی چشمی شامل قرمزی، ورم همراه با اشک و خارش چشم‌هاست.

آفتاب‌زدگی چشم‌ها

قرار گرفتن در معرض نور ماوراءبنفش (UV) اشعه‌های خورشید می‌تواند باعث آفتاب‌زدگی چشم‌ها که بانام برف‌کوری نیز شناخته می‌شود، بشود. از علائم این عارضه علاوه بر سوزش چشم‌ها، حساسیت به نور، درد، آبریزش چشم، دیدن هاله اطراف نورها و احساس وجود شن در چشم‌هاست.

تبلیغات

آکنه روزاسه چشم‌ها

آکنه روزاسه چشمی یک بیماری است که موجب التهاب پلک‌ها می‌شود. به‌طورکلی روزاسه نوعی بیماری پوستی است که باعث قرمزی و برافروخته شدن پوست می‌شود. از دیگر علائم آکنه روزاسه چشمی می‌توان درد، حساسیت به نور و در موارد شدید از دست دادن قدرت بینایی را نام برد.

ناخنک (زائده) چشمی

ناخنک (زائده) چشمیسوزش چشم بدلیل ناخنک

ناخنک چشمی رشد بافت گوشتی در قسمت سفیدچشم‌هاست. این زائده معمولاً در قسمت نزدیک به بینی چشم به وجود می‌آید، هرچند می‌تواند در قسمت‌های خارجی‌تر چشم نیز به وجود بیاید. تصور می‌شود ترکیب خشکی چشم‌ها و نور ماوراءبنفش (UV) باعث ایجاد ناخنک می‌شود. از علائم ناخنک می‌توان به سوزش، خارش، قرمزی و ورم چشم‌ها اشاره کرد. در برخی موارد رشد بافت اضافی می‌تواند قرنیه چشم را بپوشاند و بر قدرت بینایی اثر بگذارد.

تشخیص علل اصلی سوزش چشم

شناسایی عامل اصلی سوزش چشم بسیار مهم است. افراد مبتلابه سوزش چشم باید در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنند. پزشک متخصص با در نظر گرفتن سوابق پزشکی و علائم شخص علت اصلی سوزش چشم‌ها را تشخیص می‌دهند. همچنین داروهای مصرفی فرد مبتلا نیز اهمیت دارد چراکه برخی داروها مانند ضد انعقادها می‌توانند باعث سوزش چشم‌ها شوند. پزشکان می‌توانند با انجام یک آزمایش فیزیکی روی چشم علائمی چون بیماری‌های چشمی، خشکی و آسیب چشمی را بررسی کنند. علاوه بر آن برخی تجهیزات تخصصی یا قطره‌های چشمی به پزشک در معاینه چشم کمک می‌کنند.

خلاص شدن از سوزش چشم

  • بهتر است که علت سوزش چشم را پیدا کنید و تا حد ممکن از استفاده از آن محصول خاص یا قرار گرفتن در محیط حساسیت زا دوری کنید.
  • برچسب روی مواد را مطالعه کنید و از انواع حساسیت زای آن استفاده نکنید.
  • تا حد ممکن از لوازم آرایش استفاده نکنید.
  • چشمان خود را کاملا بی خطر شستشو دهید.
  • مراقب باشید که هرگز ضد آفتاب وارد چشمانتان نشود.
  • هرچند وقت یکبار چشمان خود را ببندید زیرا این کار موجب استراحت چشمان شما و تجدید بینایی می شود.
  • -از قطره های چشم تجویزی پزشک به دقت و به موقع استفاده کنید.
  • اگر خود داروها عاملی برای سوزش چشم بودند، آن ها را کنار بگذارید و با پزشک صحبت کنید. گاهی اوقات استفاده از یک برند دیگر می تواند این احساس سوزش را برطرف کند.
  • استفاده از کمپرس گرم با یک حوله نرم و لطیف روی چشم ها می تواند این احساس خشکی را به شدت کاهش دهد.
  • استفاده از قرص آنتی هیستامین نیز در درمان آلرژی ها موثر است.
  • هنگام مطالعه یا کار، نور محیط باید کافی باشد. نور ملایم، بهترین نور استو نور شدید فشار مضاعفی به چشم ها وارد می کند.
  • استفاده از اشک مصنوعی به میزان 4 تا 6 بار در روز که موجب تسکین سوزش چشم می شود.

درمان های خانگی رفع سوزش و خشکی چشم

با کمپرس آب سرد سوزش چشم را درمان کنید

کمپرس گرم و سرددرمان سوزش چشم با کمپرس آب سرد

برای درمان سریع خشکی چشم‌ها از کمپرس آب سرد استفاده کنید. یک‌راه آسان برای این کار، قرار دادن یک‌تکه پارچه در آب یخ و گذاشتن آن بر روی چشم است. راه دیگر کاهش تورم و خارش چشم‌ها، قرار دادن یک قاشق فلزی در یک لیوان یخ و گذاشتن آن بر روی چشم است.

روغن کرچک موثر در رفع سوزش چشم

روغن کرچک، یک درمان طبیعی عالی برای خشکی چشم‌ها می‌باشد. در بسیاری از فروشگاه‌های برند قطرهٔ چشم، روغن کرچک نیز وجود دارد. یک قوطی قطرهٔ چشم بردارید و یک قطره روغن کرچک در هر یک از چشمان خود بچکانید. این کار را چند بار در روز انجام دهید تا رطوبت چشمتان بازگردد و قرمزی آن کاهش یابد.

تبلیغات

 خارش چشم را با آب و نمک درمان کنید

نمکدرمان خارش چشم با آب و نمک

مخلوط آب و نمک، یک درمان ساده برای خشکی و خارش چشم‌هاست. نمک، آشغال‌های چشم را پاک می‌کند. این ماده همچنین دارای عوامل ضد باکتری می‌باشد که موجب از بین بردن باکتری‌ها می‌شود. یک قاشق چای‌خوری نمک را با یک فنجان آب مقطر مخلوط‌کنید. این محلول را آن‌قدر بجوشانید تا نمک‌ها کاملاً در آب حل شوند. وقتی کاملاً سرد شد، آن را روی چشم‌ها بریزید.

گلاب موثر در درمان سوزش چشم

گلاب برای تسکین التهاب چشم‌ها بسیار مؤثر است. چشم‌ها را خنک و پاک می‌کند. برای این کار هم می‌توانید چند بار در روز چشم خود را با گلاب خالص بشویید یا اینکه قطره‌هایی از آن را داخل چشم بریزید.

با سیب‌زمینی خارش چشم خود را درمان کنید

سیب زمینیدرمان خارش چشم با سیب زمینی

سیب‌زمینی یک مادهٔ قابض است و به تورم چشم‌ها کمک می‌کند. سیب‌زمینی را برش‌های نازک بدهید و آن‌ها را در فریزر بگذارید تا خنک شوند. سپس آن‌ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی چشمان خود بگذارید.

خیار موثر در درمان خارش چشم

خیار برای درمان خشکی چشم‌ها بسیار مؤثر است چراکه التهاب، تورم، سوزش و پف چشم‌ها را از بین می‌برد. یک خیار را بشویید و آن را برش‌های کوچک بدهید. 10 دقیقه آن را روی چشمتان قرار دهید و این کار را 4 تا 5 بار در روز انجام دهید.

خارش چشم را با آلوئه ورا رفع کنید

آلوئه وراآلوئه ورا درمان کننده خارش چشم

آلوئه ورا دارای خواص مرطوب‌کنندگی می‌باشد و درمان فوق‌العاده‌ای برای خشکی و سوزش چشم‌هاست. آب آلوئه ورا را با مقدار کمی آب مخلوط‌کنید و چشم‌های خود را با آن بشویید.

تبلیغات

چای سبز در درمان خارش چشم

چای سبز تورم را کاهش می‌دهد و به درمان خارش چشم‌ها کمک می‌کند. آب را بجوشانید و دو عدد چای سبز کیسه‌ای در آن قرار دهید. وقتی سرد شد، چشم خود را با آن بشویید. همچنین می‌توانید یک چای کیسه‌ای مرطوب را چند دقیقه مستقیماً روی چشم بگذارید.

شنبلیله در درمان خارش چشم

شنیلیلهدرمان خارش چشم با شنبلیله

تخم شنبلیله برای درمان خارش چشم‌ها بسیار مفید است. تخم شنبلیله را یک‌شب در آب بگذارید تا حالت ژله‌ای پیدا کند. این دانه‌های ژله‌ای را به مدت 20 دقیقه روی چشم‌ها قرار دهید و سپس آن را با آب سرد بشویید. تخم شنبلیله برای درمان دیابت نیز بسیار مفید می‌باشد.

با دستگاه مرطوب‌کنندهٔ هوا خارش چشم خود را رفع کنید

خشکی چشم‌ها در اثر خشکی هوا حاصل می‌شود. هنگام خواب یک دستگاه مرطوب‌کننده را در خانه و یا اتاق خود نگه‌دارید. برای درمان خشکی چشم‌ها فوق‌العاده است.

5/5 - (1 امتیاز)

تبلیغات

منبع
bornafitfardanewsnamnakگردآوری و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا