پزشکی و سلامت

انواع ونتیلاتور پرتابل

با مبتلا شدن به بیماری های مختلف، برخی از ارگان های بدن درگیر شده و امکان ابتلا به بیماری های مختلف افزایش می یابد. برای مثال در برخی از بیماری ها مانند آسم، کرونا، سرطان ریه و … ریه ها مانند قبل امکان اکسیژن رسانی به سایر بافت های بدن را نداشته و ضعیف می شود. به همین جهت در بسیاری از موارد فرد بیمار بسته به شرایط و میزان درگیری ریه باید از یک دستگاه کمک تنفسی به نام ونتیلاتور استفاده کند. ونتیلاتور یک دستگاه کمک تنفسی است که به بیمارانی که بنا به دلایل مختلف به راحتی قادر به نفس کشیدن نیستند، کمک می کند. در واقع به کمک این دستگاه تنفس به طور صحیح انجام شده و از بروز حوادث ناگوار برای بیمار و مرگ او جلوگیری می کند. این دستگاه به گونه ای طراحی شده که هوای قابل تنفس را به داخل ریه ها فرستاده و سپس دی اکسید کربن را از ریه ها خارج می کند. به طور کلی ونتیلاتورها به چندین نوع مختلف تقسیم می شوند. یکی از پر کاربردترین انواع ونتیلاتور، دستگاه ونتیلاتور پرتابل است. در این مقاله به طور کامل با انواع ونتیلاتور پرتابل، کاربرد و مزایای آن آشنا می شویم.

تبلیغات

ونتیلاتور پرتابل چیست؟

دستگاه ونتیلاتور با توجه به شرایط بیماری فرد بیمار به چندین دسته مختلف تقسیم می شود. هر ونتیلاتور با توجه به نوع کاربرد و نیاز بیمار با عملکرد مختلفی کار می کند. ونتیلاتور پرتابل ونتیلاتوری است که در شرایط بحرانی مانند زمان استفاده در آمبولانس، مناطق جنگی، بیمارستان های صحرایی، مناطق صنعتی، مکان های امدادی بدون تجهیزات، هواپیما و حتی در منزل مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه ونتیلاتور پرتابل معمولا برای بیمارانی که تنفس آن ها به صورت کوتاه مدت دچار مشکل شده، مانند زمان تصادف، آتش سوزی، مجروحان جنگی، و موارد اورژانسی و … قابل استفاده است. ونتیلاتور پرتابل یک جایگزین برای ماسک های BVM است. ماسک های BVM (Bag Valve Mask) طی 50 سال اخیر برای بیماران در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گرفت. استفاده از این ماسک ها به گونه ای است که دست  فرد امدادگر حجم جاری و میزان تنفس مورد نیاز را برای فرد بیمار تعیین می کرد. اما استفاده از دستگاه ونتیلاتور بدون نیاز به کمک فرد امدادگر به راحتی امکان پذیر است.

روش استفاده از ونتیلاتور پرتابل

دستگاه ونیتلاتور برای این که هوا و اکسیژن مورد نیاز را وارد شش ها کند، به اعمال فشار نیاز دارد. به این فشار لازم، فشار مثبت گفته می شود. ریه های فرد سالم عمل بازدم را به صورت طبیعی و معمول انجام می دهد. اما در صورتی که شرایط تنفس راحت امکان پذیر نباشد، عمل دم و بازدم توسط ونتیلاتور پرتابل صورت می گیرد. روش استفاده از انواع دستگاه ونتیلانور پرتابل بدین صورت است که تیم مراقبت پزشکی ابتدا باید بیمار را برای استفاده از ونتیلاتور آماده کند. این کار توسط داروی بیهوشی یا بی حسی، ماسک صورت، و … انجام می شود. روش انتخابی برای متصل کردن لوله ونتیلاتور را تیم پزشکی و پزشک با توجه به وضعیت جسمانی بیمار تعیین می شود. این نوع ونیتلاتورها شامل یک مدار تنفسی منعطف، نمایشگرها، هشدارها، و یک سیستم کنترلی است. برخی از انواع دستگاه ونتیلاتور پرتابل نیز دارای مدارهای تنفسی مخصوص، رطوبت ساز گرما، مخزن اکسیژن، و مبدل رطوبت است. برق این پرتابل معمولا با متصل شدن به برق مستقیم یا با استفاده از باتری های داخلی و خارجی مانند برخی از باتری های ماشین تامین می شود. این نوع ونتیلاتور در خانه و مراکز مراقبتی ویژه و اورژانسی مورد استفاده قرار می گیرد. پس از این که این دستگاه با توجه به شرایط و نیاز بیمار به او متصل شد، باید تنظیمات لازم اعمال شود. زمانی که اتصال ونتیلاتور و بیمار به درستی ایجاد شد، باید اپراتور از تهویه صحیح بیمار اطمینان حاصل کند.  همچنین باید بررسی کنید که هشدار این دستگاه فعال باشد تا در صورت بروز مشکل مانند کاهش میزان اکسیژن تنظیمات جدید را مجدد اعمال نمایید.

روش استفاده از ونتیلاتور پرتابل

انواع ونیتلاتور پرتابل

علاوه بر امکان ابتلا به بیماری های ریوی که باعث انسداد ریه یا تنفس سخت بیمار می شود، در برخی موارد دیگر ممکن است فرد بیمار مجبور به استفاده از ونتیلاتور شود. در این جا اهمیت استفاده از ونتیلاتور پرتابل شناخته می شود. دستگاه ونتیلاتور پرتابل در شرایط حاد و ضروری مانند زمان تصادف، سایر حوادث های ناگوار مانند جنگ، آتش سوزی و … کاربرد گسترده ای دارد. این دستگاه دارای یک سیستم هوشمند و قوی است که تغییرات فشار دما را کنترل می کند. در واقع در شرایطی که تنفس بیمار به دلایل مختلف غیر ارادی باشد، به صورت خودکار عملکرد دستگاه با میزان تنفس و نیاز به دریافت اکسیژن تغییر می کند. انواع ونتیلاتور پرتابل به شرح زیر است:

تبلیغات
  • ونیتلاتور پرتابل خانگی: یکی از بهترین و کاربردی ترین تجهیزات پزشکی که امکان درمان و بررسی شرایط جسمی بیمار را کنترل می کند، ونتیلاتور پرتابل خانگی است. این نوع ونتیلاتور برای بیماران مبتلا به اختلالات تنفسی مزمن و حتی اختلالات عصبی مورد استفاده قرار می گیرد. خرید این دستگاه در مواردی که بیمار امکان حضور در بیمارستان به صورت طولانی مدت را ندارد، بسیار کاربردی است. در واقع با این دستگاه نیازی به حضور طولانی مدت در بیمارستان نیست. این نوع ونتیلاتور همانند سایر دستگاه های تنفس مصنوعی و انواع ونیتلاتورهای دیگر قادر به کنترل و تنظیم مودهای متنوع تنفسی و تنظیم فشار تنفسی است.
  • ونتیلاتور پرتابل بیمارستانی: در برخی موارد که ممکن است به صورت موقت تنفس بیمار قطع شود، لازم است که حتی برای جابه جایی بیمار از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده شود. در شرایط مختلف مانند انتقال بیمار به بیمارستان، انتقال جهت عکس برداری، جراحی و … ممکن است تنفس بیمار قطع شده و باعث مرگ وی شود. در این زمان با استفاده از ونتیلاتور پرتابل بیمارستانی و متصل کردن آن به صورت موقت به بیمار می توان از بروز خطرات جانی برای بیمار جلوگیری کرد. پرتابل بیمارستانی نیز خود به چندین دسته مختلف تقسیم می شود.

نکات مهم زمان خرید ونتیلاتور پرتابل

با توجه به این که انواع دستگاه های ونتیلاتور با برند و کیفیت های مختلف ساخته می شود، زمان خرید  باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. قیمت دستگاه ونتیلاتور یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که باید به آن توجه کرد. برای خرید ونتیلاتور صرفا باید با توجه به نیاز بیمار و زیر نظر پزشک معالج اقدام به خرید کنید. در غیر این صورت مجبور به خرید دستگاه های غیر مناسب با قیمت های بالا می شوید که حتی ممکن است کارایی مناسب برای شما نداشته باشد. برای خرید انواع دستگاه ونیتلاتور و دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان مجموعه کاویان مدیکال تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا