گل و گیاهان آپارتمانی

معرفی گل ارکیده؛ نماد گل ارکیده؛ روش کاشت و نگهداری ارکیده

معرفی گل ارکیده:

ارکیده یکی از بهترین گل‌هایی است که می‌توانید به عزیزانتان هدیه بدهید.
بعضی از گونه‌های این گل می‌توانند حتی بیشتر از ۱۰۰ سال هم زنده بمانند! ارکیده با حدود ۲۵۰۰۰ گونه رسمی ثبت‌شده، متنوع‌ترین گل دنیاست.
فرقی نمی‌کند هوا بسیار گرم است یا خیلی سرد، ارکیده در همه جای جهان رشد می‌کند!
این گل ریشه و پیاز معمولی ندارد بلکه ریزوم دارد. ارکیده گل ملی کشور کلمبیاست و بیشترین ارکیده‌های جهان را هم می‌توان در آمریکای جنوبی پیدا کرد.

تبلیغات

تاریخچه گل ارکیده:

کلمه ارکیده، از واژه یونانی Orkhis گرفته‌شده است. این گل توسط یک گیاه‌شناس یونانی نام‌گذاری شده است.
طبق باورهای یونان باستان، این گل مربوط به قدرت باروری مردان است.
آن‌ها باور داشتند که زن و شوهر می‌توانند توسط این گل جنسیت فرزند خود را تعیین کنند.
باور داشتند که اگر پدر یک ارکیده بزرگ را بخورد، فرزند پسر خواهد شد و اگر مادر یک ارکیده ضعیف را بخورد، فرزند آن‌ها دختر خواهد بود.
در دوران ویکتوریا، این گل به‌قدری کمیاب شده بود که مردم آن را مانند وسیله‌ای گران‌بها نگهداری می‌کردند و به دنبال جمع‌آوری آن بودند، درست مثل یک کلکسیون باارزش!

نماد و معانی گل ارکیده:

این گل نمادی برای باروری، ظرافت و زیبایی است.
اما هر رنگ، معنی خاص دیگری را هم منتقل می‌کند.
برای مثال ارکیده سفید نماد معصومیت و خالص بودن.
ارکیده صورتی نمادی برای دنیای زنانه، لذت و شادمانی.
ارکیده زرد یادآور دوستی و ارکیده نارنجی نشانه غرور و افتخار است.

همه چیز درباره گل ارکیده

آیا این گل سمی است؟

خوشبختانه ارکیده سمی نیست و هیچ خطری برای حیوانات خانگی ندارد، اما توصیه می‌شود آن را دور از دسترس کودکان خود نگه‌دارید.

روش کاشت گل ارکیده:

شما می‌توانید ارکیده را هم در باغچه و هم در گلدان کاشته و در منزل از آن نگهداری کنید.
برای کاشت ارکیده گلدان بزرگ انتخاب کنید.
ریشه این گیاه به هوای زیادی در اطراف خود نیاز دارد. برای آبیاری نیز مثل اکثر گیاهان، اجازه بدهید خاک خشک شود و سپس آن را آبیاری کنید و به‌عنوان نکته آخر در این بخش نیز از زه کشی مناسب خاک مطمئن شوید.

تبلیغات

پرورش و نگه‌داری ارکیده بیرون از منزل

1. ریشه‌های ارکیده را صبح‌ها چند روز آبیاری کنید:

ریشه ارکیده را در ابتدای روز آبیاری و از آب دادن برگ‌ها اجتناب کنید. آن را در سینک ظرف‌شویی 15 ثانیه قرار دهید، سپس آن را جایی قرار دهید که خشک شود. آب دادن آن‌ها هنگام صبح اطمینان می‌دهد که نور خورشید بیشتری به آن می‌تابد. اگر تا شب برای آب دادن صبر کنید، تمام شب مرطوب خواهد بود و می‌تواند منجر به کپک‌زدگی شود. از آبیاری بیش‌ازحد با چک کردن رطوبت با انگشت خود اجتناب کنید. اگر خاک مرطوب باشد، 1 روز دیگر برای آب دادن به ارکیده صبر کنید.

2. ارکیده را هر سه هفته با آفت‌کش خانگی اسپری کنید:

برگ‌های ارکیده را با آفت‌کش خانگی هر 3 هفته اسپری کنید. اسپری مخلوطی از (950 میلی‌لیتر ) آب، 2 – 3 قطره روغن همیشه‌سبز گرمسیری و یک قطره مواد شوینده مایع هر 3 هفته برای دور نگه‌داشتن حشرات اسپری کنید.

تنها به‌اندازه کافی از مخلوط استفاده کنید تا گیاه را پوشش دهید؛ بقیه را می‌توانید برای گیاهان دیگر نیز استفاده کنید. این مخلوط را هر بار که می‌خواهید حشرات را اسپری کنید، درست کنید به‌جای اینکه آن را نگه‌دارید مواد تشکیل‌دهنده آن به‌زودی پس از مخلوط کردن با آب تجزیه می‌شود. گلدان را از روی زمین بردارید، بنابراین آفات به‌راحتی نمی‌توانند به درون آن‌ها بخزند.

3. به‌محض جوانه زدن علف‌های هرز آن‌ها را از بین ببرید:

یک قیچی بزرگ نزدیک ارکیده نگه‌دارید تا بتوانید به‌محض دیدن آن‌ها علف‌های هرز را از بین ببرید. علف‌های هرز گیاه کوچک و معمولاً سبز هستند و در همان ناحیه ارکیده، رشد می‌کنند؛ کندن از ریشه علف بهترین فرصت برای نابود کردن علف‌های هرز است.

4. ناحیه‌های آلوده به فساد و پوسیدگی‌ها سیاه را هرس کنید:

اگر روی ارکیده رنگ قهوه ای، سیاه، یا سفید شفافی وجود داشته باشد، با قیچی یا چاقویی که 15 دقیقه آن در الکل آغشته کرده‌اید منطقه آلوده را قطع کنید. محلول حاوی 1 بخش سفیدکننده و 10 قسمت آب است که باید در ناحیه آلوده اسپری کنید. ناحیه آلوده‌شده را تا زمانی که تنها یک بافت سالم در گیاه وجود دارد، ببرید. اگر آفات روی ارکیده بماند، به‌راحتی می‌توانند گسترش پیدا کنند. این آفات با آب شیوع پیدا می‌کنند، با زهکشی مناسب از این اتفاق جلوگیری کنید و آن را به یک منطقه با گردش هوای بیشتر ببرید. دقت کنید که بعد از بریدن گیاهان آلوده، ابزار برش را تمیز کنید تا از آلوده شدن گیاهان دیگر جلوگیری کنید.

تبلیغات

موارد مصرف گل ارکیده

ارکیده به دلیل بوی خوش خود بسیار محبوب است. ازاین‌رو از این گل زیبا در صنایع عطرسازی بسیار استفاده می‌شود.
جالب است بدانید وانیل، همان عصاره خوش‌طعم همیشگی قنادی را مدیون ارکیده هستیم.
وانیل از نوع خاصی از گل ارکیده استخراج می‌شود گلی به نام “ارکیده وانیلی”!
همچنین بد نیست بدانید در چین باستان، از ارکیده برای درمان سرفه و بیماری‌های کلیوی و چشمی استفاده می‌شده است.

حقایقی در مورد گل‌های ارکیده

حقایق جالب در مورد گل ارکیده

۱. بیش از ۲۵۰۰۰ نوع مختلف از ارکیده در طبیعت وجود دارد.

باور کنید یا نه گل‌های ارکیده بزرگ‌ترین گروه از گل‌های شکوفه‌ای بر روی کره زمین هستند.
آن‌ها در صدها شکل، رنگ و اندازه مختلف در تمام مناطق کره زمین، به‌جز قطب‌های شمال و جنوب رشد می‌کنند. امروزه خوشبختانه تقریباً انواع گل‌های ارکیده در دسترس و قابل‌خرید و همچنین کشت و پرورش هستند.

۲. ارکیده‌ها تقریباً تمام رنگ‌های رنگین‌کمان را دارند:

متناسب با هر سلیقه‌ای یک رنگ از گل ارکیده وجود دارد.
ارکیده‌ها در هر رنگی از سرخابی تیره گرفته تا سفید و سبز به‌جز رنگ سیاه که به‌ندرت دیده می‌شود، حتی گل ارکیده آبی‌رنگ هم هست که شکوفه‌هایی بارنگ‌های ترکیبی مثل بنفش و صورتی یا سبز و زرد دارند.
این یکی از صدها دلایلی است که گل‌های ارکیده را از سایر گل‌ها متمایز می‌کند.

۳. ارکیده‌ها هنوز هم توسط کسانی که به گل‌ها علاقه‌مند هستند و آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند کلکسیونی درست کرده و در سراسر جهان به فروش می‌رسانند.

به خاطر کمیاب و نادر بودن بعضی گونه‌های ارکیده، مشتاقان و علاقه‌مندان به این گل در سراسر جهان به رقابت می‌پردازند تا بتوانند از این گل‌های زیبا بیشتر بهره‌مند شوند.

۴. ارکیده همواره از قدیم به خاطر خاصیت درمانی، ضد بیماری و محافظت از سلامتی، یک کالای گران‌قیمت و پر تقاضا بوده و هست.

در طب سنتی چین از گل ارکیده برای کمک به درمان سرفه و بیماری‌های ریوی استفاده می‌شود. در یونان باستان، گل‌های ارکیده با باروری مردان در ارتباط بوده و با این اعتقاد که اگر زنان گل ارکیده بخورند، قادرند فرزندی برای ادامه سنت خانواده به دست آورند.
بعضی‌ها باور داشتند ترکیبی از گل‌های ارکیده‌ی وانیلی و شکلاتی به آن‌ها قدرت فوق‌العاده می‌دهد. می‌گویند مردم انگلیس انواعی از ارکیده‌های زیبای غیرقابل وصف جمع‌آوری کرده بودند که آن‌ها را مانند گنجینه‌های باارزشی به نمایش می‌گذاشتند.

تبلیغات

۵. گل ارکیده به ما وانیل هم می‌دهد، بله درست شنیدید

می‌دانستید که وانیلی که در کیک و کلوچه استفاده می‌کنید از ارکیده به دست می‌آید؟ بله گونه‌ای از ارکیده به نام پلانیفولیا که البته قابل‌خوردن هم هست از آن وانیل تهیه می‌کنند. شاید کسانی فکر می‌کردند وانیل یک میوه است اما این‌طور نیست بلکه وانیل از گل ارکیده تهیه می‌شود.

گونه‌های مختلف گل ارکیده:

  • ارکیده کاتلیا
  • ارکیده فالانوپسیس
  • ارکیده انسیدیوم
  • ارکیده پافیوپدیوم
  • ارکیده سیمبیدیوم
  • ثعلب میمونی
  • ابرویی زنبوری
  • گلسر کردی
  • خربقی جنگلی
4.3/5 - (6 امتیاز)

منبع
golsetannamnakگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا