کسب و کار

چه فرقی بین صرافی های ارز دیجیتال مختلف وجود دارد؟

صرافی ارز دیجیتال نهادی مالی برای خرید ارز دیجیتال و فروش آن است. صرافی‌های دیجیتالی از زمان معرفی بیت کوین و اتریوم به میان آمده و خیلی زود توانستند به مرکزی برای معاملات سرمایه‌گذاران بازار کریپتو تبدیل شوند.

با رشد این صرافی‌ها انواع مختلفی از آنها پدید آمد. چند سال پیش شاید انتخاب یک صرافی امن کار چندان سختی نبود چون 1 نوع بیشتر وجود نداشت.

اما حالا با انواع مختلف ممکن است انتخاب برای سرمایه‌گذاران کمی سخت باشد. در این مقاله همراه ما باشید تا انواع صرافی‌های ارزدیجیتال را به شما معرفی کنیم.

چند نوع صرافی ارز دیجیتال داریم؟

به‌طور کلی در دنیای کریپتو ما با 2 نوع صرافی متمرکز و غیرمتمرکز روبه‌رو هستیم. به تازگی 1 نوع فرعی دیگر به نام صرافی ترکیبی نیز به بازار آمده که در ادامه مقاله بررسی خواهیم کرد. در ابتدا به بررسی 2 نوع اصلی خواهیم پرداخت.

Centralized Exchange (صرافی متمرکز)

صرافی‌های متمرکز یا به اختصار CEX صرافی‌های سنتی دنیای رمزارز هستند. این صرافی قدیمی‌ترین نوع بازارند و امروز نیز بیشتر کاربران از این صرافی‌ها برای معاملات روزانه خود بهره می‌برند.

این صرافی‌ها در اصل یک واسطه بین خریداران و فروشندگان هستند. آنها به‌واسطه متمرکزبودنشان قابل اعتمادند و اگر کارنامه و مشخصات معتبری داشته باشند احتمال کلاه‌برداری‌شان نزدیک به صفر است.

در نقطه مقابل نیز باید بدانید که صرافی‌های متمرکز شدیدا در برابر هک و حمله‌های سایبری آسیب‌پذیر هستند. این مشکل حتی گریبان بزرگ‌ترین صرافی‌های جهان را نیز گرفته و سبب مشکلات زیادی برای آنها شده است.

مزایا و معایب صرافی متمرکز

این صرافی‌ها قابل اطمینان، کاربرپسند و نقدشونده هستند. نقدینگی در این صرافی‌ها یک مزیت بزرگ به‌شما می‌آید. مهم نیست که شما چه حجم معامله‌ای داشته باشید.

خلاف بازارهای سنتی در بازار کریپتو از طریق صرافی‌های متمرکز ما می‌توانیم هر زمان که بخواهیم نقدینگی داشته باشیم. 2 مورد را می‌توان از بزرگترین معایب این صرافی‌ها برشمرد.

مورد اول را در پاراگراف بالا اشاره کردیم. این صرافی‌ها مستعد هک هستند و باید همواره امکانات دفاعی خود را در برابر حملاتی از این دست تقویت کنند.

عیب دیگر کارمزد بالا در برخی از صرافی‌های متمرکز است. آنها خدمات باکیفیتی ارائه می‌دهند و به همین دلیل کارمزد بالایی نیز در کاربران طلب می‌کنند.

برترین صرافی‌های متمرکز کدامند؟

صرافی‌های زیادی هستند که می‌توان در این بخش به آنها اشاره کرد. اما در لیست بهترین‌ها صرافی‌های مطرح عبارت‌اند از:

  • کوین بیس: کوین بیس به جرات یکی از 3 صرافی برتر جهان است. پشتیبانی عالی و تعداد بالای رمزارزهای قابل معامله از نقاط مثبت آن به شمار می‌رود.
  • بایننس: نام بایننس برای فعالان بازار کریپتو بسیار آشناست. این صرافی از شناخته‌شده‌ترین صرافی‌های بازار است و روزانه میزبان معامله زیادی از سراسر دنیاست.
  • کراکن: کراکن جزء قدیمی‌ترین‌های بازار به‌حساب می‌آید و قدمتش به اوایل شروع کار بیت کوین و اتریوم برمی‌گردد. این صرافی در ابتدا تنها همین 2 ارز را برای معامله داشت.

Decentralized Exchange (صرافی غیرمتمرکز)

یکی از مشکلاتی که برخی از تحلیل‌گران مالی در رویارویی با صرافی‌های غیرمتمرکز به آن اشاره دارند، تضاد ماهیت بلاکچین با ماهیت چنین صرافی‌هایی است.

بلاکچین برای غیرمتمرکزسازی به میان آمد و حالا صرافی‌های متمرکز دقیقا خلاف این اصل عمل می‌کنند. همین موضوع جرقه‌ای را در ذهن بعضی از افراد زد تا صرافی‌های غیرمتمرکز را بنیان بگذارند.

در صرافی‌های غیرمتمرکز نیاز به نام‌نویسی نیست و صرافی نقش واسطه‌ای ندارد. در این صرافی‌ها خریدار و فروشنده به‌طور مستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند و قراردادهای هوشمند قوانین را پیش می‌برند. این صرافی‌ها را نمی‌توان به‌راحتی هک کرد.

مزایا و معایب صرافی ارز دیجیتال غیرمتمرکز

در این صرافی‌ها هویت شما ناشناس باقی خواهد ماند. چیزی که بلاکچین در رویاهای خود می‌دید. شما می‌توانید با اتصال یک کیف پول از خدمات صرافی‌های غیرمتمرکز بهره‌مند شوید.

آنها خطر هک‌شدن ندارند و نمی‌توان قیمت‌ها را در بازارشان دستکاری کرد. در کنار مزیت‌های بسیار باید به معایب این صرافی‌ها نیز اشاره کرد. صرافی ارز دیجیتال غیرمتمرکز نمی‌تواند پرداختی با فیات داشته باشد.

پس یعنی شما برای معامله در این صرافی‌ها نیاز دارید یک مرحله فیات خود را به ارز دیجیتال تبدیل کنید. آنها رابط کاربری خاصی دارند که مانند شمشیر 2 لبه است.

برخی آن را پیچیده و برخی جذاب و خلاقانه می‌دانند. این صرافی‌ها با مشکل نقدینگی پایین روبه‌رو هستند چراکه سرمایه‌گذاران تنها بخشی از معاملات خود را به صرافی‌های غیرمتمرکز می‌برند.

برترین صرافی‌های غیرمتمرکز کدامند؟

کلید واژه سواپ یک راه بسیار خوب برای متوجه‌شدن عدم تمرکز صرافی تنها با تکیه بر نام‌شان است. بهترین صرافی‌های غیرمتمرکز بازار که برای خرید و فروش ارز دیجیتال استفاده می‌شوند، عبارت‌اند از:

  • پنکیک سواپ: پنکیک سواپ با ارز محبوب کیک یکی صرافی‌های مطرح بازار کریپتو است.
  • یونی سواپ: یونی سواپ جزء برترین صرافی‌های غیرمتمرکز جهان است و در سال 2018 بر پایه بلاکچین اتریوم تاسیس شده است.
  • رادیوم: این صرافی بر اساس اوردربوک برای اکوسیستم سولانا تولید شده و هم‌اکنون نیز معاملات بسیاری را پوشش می‌دهد.
  • صرافی ارز دیجیتال سوشی سواپ: سوشی سواپ نیز به لحاظ عملکرد همانند موارد پیشین بوده و در آن امکانات مختلفی برای کسب درآمد سرمایه‌گذاران پدید آمده است.

Hybrids Exchange (صرافی ترکیبی)

نسل جوان صرافی‌ها را می‌توان صرافی ارز دیجیتال هیبریدی یا ترکیبی دانست. این صرافی‌ها تلاش می‌کنند که نقدینگی صرافی‌های متمرکز و امنیت صرافی‌های غیرمتمرکز را در خود داشته باشند.

اولین صرافی از این نوع در سال 2018 و با نام Qurrex تاسیس شد. این صرافی‌ها از انواع معاملات ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کنند اما هنوز به میزان همه‌گیری صرافی‌های متمرکز حتی نزدیک هم نشده‌اند.

صحبت پایانی درباره صرافی ارز دیجیتال و تفاوت آن‌ها

خرید ارز دیجیتال از صرافی ارز دیجیتال امروزی دیگر محدود به 1 نوع متمرکز نیست و انواع مختلفی دارد. صرافی‌های رمزارز دیگر فقط محلی برای معاوضه فیات با کریپتو و کریپتو با کریپتو نیستند. آنها امروز امکانات و قابلیت‌های پیشرفته‌ای دارند که تا یک کارگزاری می‌تواند اعتبار به آنها ببخشد.  برای نمونه صرافی‌های متمرکز با اضافه‌کردن معاملات اهرمی توانسته‌اند محبوب خود را دوچندان کنند؛ یا در نمونه‌ای دیگر صرافی‌های غیرمتمرکز دارای قابلیت استیکینگ هستند که سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق استخرها و قفل‌کردن سرمایه خود به‌نوعی سود سپرده به‌دست بیاورند.  شما می‌توانید برای خرید ارز دیجیتال از Wallex همانند Binance بدون نگرانی تحریم خرید ارز های دیجیتال خود را انجام دهید. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. شما نیز می‌توانید از هر کدام از این صرافی‌ها به‌صورت تکی یا ترکیبی استفاده کنید.

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا