گردشگری

درباره مسجد شیخ لطف الله در اصفهان بیشتر بدانید!

اصفهان شهری باستانی و سومین شهر پهناورایران محسوب می ‌شود. بناهای تاریخی متعددی در اصفهان وجود دارد که تعدادی از آن‌ها به عنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیده‌اند. امروزه نیز شهر مقدار زیادی از شکوه گذشته خود را حفظ کرده ‌است. این شهر به داشتن معماری زیبای اسلامی، بلوارهای زیبا، پل‌های سرپوشیده، تونل‌های زیبا، کاخ‌ها، مسجدها و مناره‌های منحصر به فرد معروف است. به خاطر همین هنر و معماری منحصر به فرد، این شهر «نصف جهان» لقب گرفته است. در ادامه آس چارتربه معرفی یکی از یکی از منحصرترین و شگفت انگیزترین بناهای تاریخی در ایران مسجد شیخ لطف الله می پردازد. باتهیه بلیط از آس چارتر بلیط چارتر خود را به راحتی وبا کمتر از سه دقیقه رزو نمایید.

معرفی و تاریخچه مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله یکی از جاذبه های تاریخی اصفهان که قدمتش به دوران صفویان باز می گردد، که در سال 1011 هجری شمسی به دستور شاه عباس بر روی خرابه های مسجد سابق مسجد شیخ لطف الله توسط معمار محمدرضا اصفهانی ساخته شد. ساخت این مسجد حدود 18 ستا به طول انجامید و سرانجام درسال 1028 هجری شمسی افتتاح شد و از همان سال مکانی مختص برای عبادت شاه عباس شد. این مسجد را شاه عباس بنام زاهد و عالمی که ارادت خاصی به وی داشت نهاد. شیخ لطف الله یکی از عالمان و بزرگان منطقه جبل واقع در لبنان امروزی بود که به دعوت شاه عباس به ایران آمد و که در بدو ورودش به مشهد رفت و به تحصیل و فراگیری علم در نزد ملا عبدالله شوشتری پرداخت، وبعد به قزوین رفت تا علمش را در خدمت شاگردانش قرار دهد، و بعد هم در این مسجد به ندریس و جلسات درس ونماز پرداخت وی سرانجام در سال 1305 قمری بر اثر بیماری در شهر اصفهان درگذشت.

معماری مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله شاهکاری از معماری ایرانی در دوره صفویه می باشد. معماری این مسجد به طوری است، که با دیگر مسجد های دیگر فرق دارد، این مسجد مناره و شبستان ندارد، و ورودی ان شامل چند پله می باشد. برای سفر به اصفهان از سایت آس چارتر شما می توانید بلیط شیراز اصفهان ارزان خود را تهیه نمایید، سپس سفر کنید.

گنبد مسجدشیخ لطف الله

گنبد این مسجد ارتفاع کمتری نسبت به دیگر گنبدها دارد، و دارای دو پوسته و ارتفاع آن تا سطح زمین حدود 32 متر، قطر بیرونی 22 متر و دهانه آن 12 متر است، به دلیل سنگینی گنبد معمار آن دیوارهای قطور را در زیر آن ساخته است تا از فشار جلوگیری کند، همچنین گنبد مسجد بر روی 8 طاقی جناقی شکل ساخته شده و دارای 16 پنجره مشبک که با فاصله 170 سانتی متری در کنار هم قرار گرفته اند، می باشد.

نقاشی های مسجد شیخ لطف الله

در بدو ورود به مسجد شیخ لطف الله با نقاشی های بی نظیری مانند: گل و بوته هایی به صورت سنتی و آثاری به سبک اسلامی و ایرانی بر روی دیوارهای مسجد روبرو می شوید، که این نقاشی هنردست نقاش معروف رضا عباسی می باشد. در بخش بیرونی آن نیزاز کاشی های رنگارنگ استفاده شده است که در برابر نور خورشید با انعکاس نور رنگش تغییر می کند، که درهنگام صبح به رنگ صورتی و هنگام تابش خورسید به رنگ آجری در می آید.

بخش های مختلف مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله با معماری منحصر به فردی و زیبایش که بسیاز بی نظیر است بخش های مختلفی نیز دارد که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.

ورودی مسجد شیخ لطف الله

در شرق میدان نقش جهان درب اصلی این مسجد قرار گرفته است، در بالای سر در این مسجد کتیبه ای قرار داردکه با کاشی های معرق تزئین شده است، این کتیبه توسط علیرضا عباسی که بر روی آن تاریخ ساخت مسجد را حک کرده است. درب ورودی آن نیز از جنس چنار است که حدود 400 سال در این محل نصب شده است.

راهروی مسجد شیخ لطف الله

در این مسجد راهرویی دارد که برای ورود به زیر گنبد باید از آن عبور کنید، این راهرو دو پیچ دارد، که در پیچ دوم دربی را خواهید دید که شما را به شبستان مسجد می رساند. و در انتهای این راهروی 14 متری شما به زیر گنبد محوطه اصلی خواهید رسید.

شبستان مسجد شیخ لطف الله

شبستانی به شکل یک مربع به ضلع 19 متر ساخته شده است و بعد از فاصله گرفتن از سطح زمین به شکل یک هشت ضلعی و در قسمت بالاتر به یک دایره تبدیل می شود، این یک معماری بی نظیر و منحصر به فرد است که در دوران صفویه به یادگار مانده است، در این قسمت تزئیناتی مانند: اشکالی از طاووس، گل و بوته و همچنین کتیبه هایی با خطوط نستعلیق وجود دارد، که زیبایی این شبستان را دوبرابر کرده است.

جاهای دیدنی در اطراف مسجد شیخ لطف الله

اصفهان در سال 2006 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام و در سال 1388 به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و همین ‌طور به عنوان پایتخت صنعتی ایران بعد از تهران انتخاب شده است. ازاین رو جاذبه های تاریخی زیادی را در خود جای داده است، در نزدیکی مسجد شیخ لطف الله جاهای دیدنی زیادی وجود دارد. از جمله: میدان نقش جهان، عالی قاپو، مسجد امام، کاخ هشت بهشت باغ خزندگان، جلفای اصفهان، خانه مشروطه و سردرقیصیریه که بهترین فرصت برای شماست که بعد از بازدید از مسجد شیخ لطف الله بازدیدی هم از این جاهای زیبا داشته باشید.

کاخ هشت بهشت

یکی از جاذبه های دیدنی و باشکوه دوران صفویان کاخ هشت بهشت می باشد، این باغ بسیار سرسبزو و خوش آب و هوا است و معماری بی نظیر آن خیلی چشم نوازاست. این کاخ مربوط به شاه سلیمان صفوی بوده است که شاهان دیگری مانند: شاه صفی و شاه عباس دوم نیز در این کاخ زندگی کردند. این کاخ به شکل 8 ضلعی بانمایی از سنگ مرمرو با دستون های بلند چوبی و گچ کاری شده در دوطبقه و 2 متر از سطح زمین فاصله دارد، و دوپلکان به سمت ورودی درب کاخ دارد. این کاخ شامل اتاق های زیبایی با آینه کاری، مقرنس کاری و نقاشی و تابلوهای بی نظیر وطلاکاری مزین شده است. در سفر به اصفهان حتما سری به این کاخ باشکوه بزنید و از زیبایی های آن لذت ببرید.

آدرس کاخ هشت بهشت: استان اصفهان، شهر اصفهان، خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی، کاخ هشت بهشت

کاخ عالی قاپو

یکی از نزدیکتری جاذبه های گردشگری ودیدنی در نزدیکی مسجد شیخ لطف الله کاخ عالی قاپو می باشد، این بنا با معماری بی نظیر یکی از قدیمی ترین بنا های دوران صفویان می باشد که بر روی کاخی قدیمی در زمان تیموریان ساخته شد، این کاخ بخش های مختلفی همچون: تالارهای مجلل، سردر ورودی، تالارموسیقی و… می باشد، مساحت این کاخ حدود 800 متر رمبع و 6 طبقه است که 38 متر ارتفاع دارد. درهنگام بازدید از مسجد شیخ لطف الله می توانید به این کاخ هم سری بزنید و از دیدن معماری و شکوه این کاخ لذت ببرید.

آدرس کاخ عالی قاپو: استان اصفهان، شهر اصفهان، میدان نقش جهان

بهترین زمان بازدید از مسجد شیخ لطف الله

آب و هوای اصفهان در تابستان بسیار گرم و در زمستان بسیار سرد است. به همین دلیل بسیاری از گردشگران برای سفر به اصفهان فصل پاییز و زمستان را انتخاب می کنند. چرا که هوا در این فصول خنک است.

آدرس مسجد شیخ لطف الله

استان اصفهان، اصفهان، ضلع شرقی، میدان نقش جهان

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا