زناشویی

نحوه رفتار مرد در دوران بارداری همسر باید چگونه باشد؟

تغییر در روابط اجتماعی ازجمله تغییرات دوران بارداری است که کیفیت آن می‌تواند بر سلامت روان زنان باردار اثر پابرجا و مهمی بگذارد. در دوران بارداری زنان دچار احساسات متغیر و متنوعی می‌شوند که ممکن است درک آن برای اطرافیان مشکل باشد ولی همسر و اطرافیان زنان باردار باید احساسات او را بپذیرند و به او در فرآیند مادر شدن کمک کنند.

مردان باید در طی ۹ ماه بارداری در کنار همسرانشان و پا به پای آنان باشند و با تغییرات هورمونی و خلق‌وخوی همسرشان کنار بیایند.

تغییرات هورمونی برای مادران است، آن‌ها ۹ ماه بچه را حمل می‌کنند و به دنیا می‌آورند اما این به معنی این نیست که پدران کاری نمی‌کنند.
ولی فرزند دار شدن به‌خصوص فرزند اول نوعی تجربه زیستی است که هیچ‌یک از زوجین به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند خود را در آن موقعیت فرض کند، اصولاً زمانی که فرزند متولد می‌شود والدین متوجه می‌شوند که تصورات آن‌ها تا چه حد متفاوت و متناقض بوده است.
در این میان شرایط مادران با پدران تفاوت‌ها بیشتری دارد مادر در بدو باردارشدن دچار تغییرات و تحولاتی می‌شود که این تغییرات در طی این ۹ ماه بیشتر و بیشتر می‌شود ازجمله تغییرات هورمونی که باعث ایجاد تغییرات رفتاری می‌شود و همچنین تغییرات ظاهری که چشمگیرتر است.

رفتار مرد در دوران بارداری همسرچگونه با همسر باردار خود رفتار کنیم؟

زنان در این دوران ممکن است دچار بحران‌هایی ازلحاظ روحی و روانی گردند که اگر از جانب همسرانشان موردحمایت کافی قرار نگیرند مستعد ابتلا به افسردگی خواهند شد علی‌الخصوص افسردگی‌های پس از زایمان.
مادران در این دوران به علت تهوع و سرگیجه و ضعفی که دارند ممکن است دچار عدم تمرکز شوند و یا نوسانات خلق‌وخو در آن‌ها مشاهده شود مثلاً زمانی بسیار خوشحال و خندان هستند و در دقیقه‌ای دیگر تمایل به گریه کردن دارند و یا حتی ممکن است بدون هیچ مشکلی از دست همسرشان عصبانی گردند. حساس و زودرنج شدن بیش‌ازحد نیز گاهی این زنان با دچار مشکلاتی مواجه خواهد کرد در این زمان است که حضور همسری مهربان که به بانوی باردارش توجه ویژه نشان می‌دهد می‌تواند آرامش ازدست‌رفته مادر جوان را به او بازگرداند.

اولین انتظار از یک پدر و همسر مهربان ایجاد فضای آرام و بدون تنش و اضطراب برای مادر است مادری که اگر در دوران بارداری آرامش داشته باشد این آرامش را به جنین خود نیز منتقل خواهد کرد. صحبت کردن، ابراز محبت، در آغوش کشیدن از مواردی است که می‌تواند اضطراب مادر و نوزاد را کاهش دهد تحقیقات نشان داده است جنین در رحم مادر صدای پدر خود را تشخیص می‌دهد و با ابراز علاقه و محبت پدر از خود واکنش نشان می‌دهد.

زنان باردار در این دوران ممکن است پرخاشگر و زودرنج شوند همسران در این‌گونه موارد باید با سعه‌صدر با همسرانشان رفتار کنند و از مقابله به مثل در این شرایط خودداری کنند و با مهربانی و محبت مشکل به وجود آمده را حل نمایند، دادن شاخه گل و هدیه در این روزهای سخت برای این مادران جوان بسیار خوشایند است. رسیدگی به تغذیه مادران باردار از موارد دیگری است که باید موردتوجه ویژه قرار گیرد، نوع تغذیه و دریافت ویتامین‌ها و مواد مغذی برای مادر و کودک امری ضروری است و توجه همسر به این موارد می‌تواند باعث دلگرمی و ایجاد این حس در مادر گردد که همسرش برای او و فرزندش اهمیت قائل است.

رفتار مرد در دوران بارداری همسرتوصیه به پدران در دوران بارداری

کمک کردن در امور منزل و کارهای شخصی مادر باردار می‌تواند از دغدغه‌ها و اضطراب‌های او بکاهد. مادران باردار دیگر توانایی رسیدگی به امور منزل را ندارند و به‌نوعی خود را تحت‌فشار احساس کرده و کارایی خود را ازدست‌رفته خواهند دید در این زمان است که همسران آن‌ها می‌توانند با همیاری در این زمینه به آن‌ها کمک کنند تا هم بتواند مسئولیت‌هایشان را به‌خوبی انجام دهند و هم دچار خستگی مفرط نگردند.

در این دوران زنان به دلیل تغییراتی که در ظاهر خود احساس می‌کنند و در اکثر موارد این تغییرات ظاهری برایشان ناخوشایند است علاقه برای رفت‌وآمد و حضور در جمع‌های دوستانه و مهمانی‌ها را ندارند پس پدران مهربان بهتر است در این دوران از حجم مهمانی‌ها و مجالس کاسته و بیشتر وقتشان را در کنار یکدیگر بگذرانند.

نکته دیگری که پدران جوان باید به آن توجه کنند این است که شادمانی خود را از پدر شدنشان کتمان نکنند و به همسرانشان بگویند «از اینکه او مادر فرزندشان است خوشحال‌اند و این نهایت خوشبختی آنان است که همسری شایسته و مادری مهربان را در کنار خود دارند.» و به آن‌ها بگویند که می‌دانند در این مسیر چه سختی‌هایی را متحمل شده‌اند و قدردان این زحمات هستند.

برای اعضای خانواده و دوستان مهم است که به این امر توجه کنند که مادران در دوره بارداری و پس از زایمان به حمایت نیاز دارند. تحقیقات متعددی نشان داده است که حمایت عاطفی اطرافیان از زنان باردار در پیشگیری از مشکلات روحی و روانی دوران بارداری و پس از زایمان بسیار مؤثر است.

۱۶ اصل در حمایت عاطفی زنان باردار

  1. درصورتی‌که همسر زن باردار نمی‌تواند او را در معاینات پزشکی همراهی کند بهتر است یک یا چند نفر از اعضای خانواده حتماً همراه او باشند.
  2. بهترین هدیه به زنان باردار در این دوران آرامش است. بهتر است از هرگونه بحث‌وجدل هرچند کوچک با آنان پرهیز کنید.
  3. در طول هفته زمانی را با مادر باردار بگذرانید و به احساسات و درد دل‌های او گوش دهید. به خاطر داشته باشید که شنونده خوب کسی است که بدون قضاوت و نصیحت به حرف‌های طرف مقابل گوش دهد و درصورتی‌که گوینده از او نظرخواهی کرد عقیده خود را بیان کند.
  4. فراموش نکنید که دوران بارداری هر زنی با زن دیگر متفاوت است و هر زنی ممکن است در دوران بارداری خود علائم مختلفی داشته باشد پس اگر مادر باردار دچار علائم مختلف و شدیدی باشد دلیل بر بزرگنمایی او از این شرایط نیست.
  5. از تجارب ناخوشایند خود یا دیگران از دوران بارداری در حضور زنان باردار صحبت نکنید.
  6. زنان باردار به دلیل روحیه حساسی که در این دوران دارند به توجه و محبت نیازمندند. پس بیشتر به او تلفن کنید یا سر بزنید یا کارهایی هرچند کوچک انجام دهید که نشان‌دهنده محبت شما باشد مثلاً در منزلتان برای او جشن کوچکی برگزار کنید.
  7. با توجه به شرایط جسمانی زنان باردار در این دوران ممکن است آنان در انجام کارهای خانه دچار مشکل شوند. به او پیشنهاد کمک در انجام دادن کارهای منزل را بدهید یا گاهی برای او غذا ببرید بدون این‌که در مقابل توقعی داشته باشید.
  8. اگر مادران باردار فرزندان دیگری نیز دارند می‌توانید گاهی اوقات از آن‌ها مراقبت کنید تا او بتواند استراحت کند.

    رفتار مرد در دوران بارداری همسررفتار مرد در دوران بارداری همسر

  9. قبل از رفتن به منزل زن باردار از او بپرسید آیا آمادگی پذیرش مهمان را دارد یا خیر و در این دوران از زنان باردار انتظار پذیرایی مفصل و برگزار کردن مهمانی‌های بزرگ، نداشته باشید.
  10. اگر زنان باردار شاغل‌اند ولی به دلیل بارداری در مرخصی هستند ممکن است از این‌که در خانه بمانند احساس انزوا کنند. به آن‌ها پیشنهاد رفتن به گردش، خرید یا مهمانی بدهید.
  11. به تصمیمات زنان باردار درباره نوع زایمان، نوع وسایلی که برای نوزاد خود انتخاب می‌کنند و همچنین به انتخاب اسم نوزاد از سوی آنان احترام بگذارید.
  12. روزانه زمانی را با زن باردار به پیاده‌روی بروید و درصورتی‌که تمایل داشته باشد او را در خرید وسایل نوزاد همراهی کنید.
  13. علاقه‌مند نبودن اطرافیان زن باردار درباره بارداری آن‌ها می‌تواند تأثیر نامطلوبی بر او بگذارد. پس بهتر است از مادر باردار حمایت کنید هرچند که با بارداری او موافق نیستید.
  14. به وضعیت جسمانی و سلامتی او بیشتر از وضعیت فرزندشان اهمیت دهید. بعضی از زنان در این دوران فکر می‌کنند که فقط به‌سلامتی جنین اهمیت داده می‌شود.
  15. کتاب‌هایی درباره مراقبت‌های دوران بارداری و یا تربیت فرزند به او هدیه دهید.
  16. چنانچه قبل از تولد نوزاد، اعضای خانواده و برخی از دوستان نزدیک مادر باردار درباره این‌که چگونه می‌توانند در مراقبت از نوزاد به وی کمک کنند بحث و گفت‌وگو داشته باشند، از میزان اضطراب او در دوران بارداری کاسته خواهد شد.

همسران زنان باردار نیز در این دوران فشار بیشتری را تحمل می‌کنند و بیشتر از گذشته به حمایت و کمک نیاز دارند. بعضی از مردان نمی‌توانند از اطرافیانشان درخواست کمک کنند و تمام بار را تنهایی به دوش می‌کشند.

بهتر است شما به او پیشنهاد کمک دهید و از او حمایت کنید. این پیشنهاد می‌تواند هم مادی و هم معنوی باشد؛ و در آخر باید گفت زنان در دوران بارداری با فشارهای روحی، روانی و جسمی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و نقش همسران در آسان کردن این دوران حائز اهمیت است پس در کنار همسران باردارتان باشد و از هیچ‌گونه حمایت نسبت به آن‌ها دریغ نورزید تا او با خیالی آسوده فرشته کوچکش را به دنیا بیاورد.

4/5 - (3 امتیاز)
منبع
worldiگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا