زناشویی

نشانه‌هاى کمبود محبت در زندگی زناشویی

هر فردی در زندگی خود نیاز به توجه و دریافت حس عاطفی و محبت از اطرافیان دارد که اگر به این نوع رفتارهای احساسی توجهی نشود ضربه عاطفی سنگینی به دنبال دارد. در این میان بنا بر ذهنیات عمومی زنان بیشتر از فرد دیگری نیاز به محبت دارند اما موضوعی که از همه مهم‌تر است ابراز محبت زوج‌ها به یکدیگر است. در این راستا در این مطلب قصد داریم به نیازهای عاطفی افراد مختلف می‌پردازیم.

نشانه‌های کمبود محبت در زوجین

کمبود محبت همواره نشانه‌های متعددی دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها را می‌توان در احساس تنهایی، احساس دوست‌داشتنی نبودن، رفتارهای چسبنده و احساس بیگانه بودن فرد در محیط خلاصه کرد.

روش‌های درمان کمبود محبت در زوجین

کمبود محبت در بین زوج‌ها متفاوت است چراکه بستگی به سطح احساسات آن‌ها دارد اما درهرصورت کمبود آن می‌تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد و حتی منجر به طلاق شود.

اولین گام درمان کمبود محبت در زوج‌ها این است که شیوه دریافت محبت خود را مشخص کنید. زوج‌ها از هم توقع دارند همسرشان بداند زمانی که به عشق نیاز دارد بدون اینکه سهل‌انگاری شود، محبت خود را به‌صورت رفتاری برای او بیان کند. بسیاری از زوج‌هایی که همدیگر را دوست دارند، یکدیگر را از بسیاری از انواع بیان عشق و عاطفه محروم می‌کنند.

گام دوم این است که میزان تأثیر عاطفه و محبت را در روابط زوجین را مشخص کنید. سطح این مورد در افراد مختلف متفاوت است و احتمال دارد که زوج‌ها خیلی درگیرش نباشند.

نکته مهم این است که گاهی افراد به دلیل نداشتن آگاهی از نیازهای فردی یکدیگر، راه‌های اشتباهی برای برطرف کردن کمبود عاطفی خود انتخاب می‌کنند. برای مثال در کودکی با لجبازی و رفتارهای پرخطر و در بزرگسالی با خیانت، تهدید نشان می‌دهد.

زنان موفق در روابط عاطفی شناخت کافی از زن و مرد دارند. این زنان موفق با آرامشی درونی زندگی خود را سر می‌کنند.

علائم اساسی کمبود محبت در کودکان

سندروم فرزند میانیکمبود محبت در کودکان چه علائمی دارد؟

هنگامی‌که نیازهای عاطفی کودک در دوران کودکی برآورده نمی‌شود، شخصیت او به‌طور خاصی شکل می‌گیرد و در بزرگسالی با مشکل ابراز محبت مواجه می‌شود و نیازهای عاطفی خود را پنهان و یا سرکوب می‌کند.

تجربه‌های دوران کودکی در افراد مختلف است. یک دختر ممکن است به دلیل داشتن مادر بی‌احساس و بی‌اعتنایی دچار کمبود محبت شده باشد چراکه به او توجه نشده است. مسئله مهم این است که در زمان کودکی اگر کمبود و عقده‌ای از طرف والدین برای کودکان موجود باشد این کمبودها بعدها در شخصیت او تأثیر می‌گذارد.

نقش عقده‌های کودکی بر شخصیت فردی

خانواده کوچک‌ترین واحد اجتماعی به شمار می‌آید که به‌وسیله ازدواج زن و مرد شکل می‌گیرد و با تولد فرزندان تکامل می‌یابد و بزرگ‌تر می‌شود.

مهم‌ترین و حساس‌ترین مرحله شکل‌گیری شخصیت، رفتار اجتماعی و خصوصیات فردی انسان، مرحله کودکی هر فرد است که در این مقطع نقش خانواده‌ها بسیار پررنگ است. این رفتارها تا حدودی متأثر از محیط، آموزش‌ها و عوامل بازدارنده است.

انسان به دلیل ویژگی اجتماعی بودن خود از بدو تولد تحت تأثیر افکار، عقاید و رفتار اطرافیان قرار می‌گیرد. بدین ترتیب عدم تربیت صحیح و توجه نکردن به خواسته‌ها و نیازهای طبیعی و سختگیری‌های بی‌مورد در بسیاری از این موارد به تشکیل عقده‌های روانی منجر می‌شود.

عواملی از قبیل ترس، خشم و مهر مادری از مسائلی است که باید به‌دقت موردتوجه قرار بگیرد. کودک بیش از هر چیزی نیاز به احساس و محبت دارد و همین عواطف هرگاه از حد معمول بگذرد، خطرات  خانمان براندازی را به دنبال خواهد داشت.

کمبود محبت در زوجینعلت عدم وجود محبت بین زوجین

مهم‌ترین نیاز عاطفی مردان

شاید برایتان جالب باشد که نیاز عاطفی در مردان بسیار قوی است اما به دلیل شخصیتی که دارند آن را پنهان می‌کنند. یکی از مسائلی که ذهن بسیاری از آقایان را درگیر می‌کند میزان احترامی است که از همسر خود انتظار دارند. ممکن است آن‌ها این مسئله را به زبان نیاورند اما یکی از دلایل پرخاشگری‌ها و ناسازگاری‌های آن‌ها عدم دستیابی به احترامی است که از همسر خود انتظار دارند. مردان دوست دارند که همسرشان آن‌ها را تحسین کند.

بخش مهمی از زندگی مردها را همسرشان تشکیل می‌دهند. این اعتراف را از کمتر مردی ممکن است شنیده شود که بگوید: «زیبایی و ظاهر تو برایم مهم است». اما واقعیت این است که مردها به دلیل علاقه‌ای که به همسرشان دارند از او توقع دارند که همیشه او را آراسته و مرتب ببینند. بنابراین سعی کنید هیچ‌وقت باصدای بلند صحبت نکنید. فریاد زدن و بلند صحبت کردن نه برای زن‌ها خوشایند است نه برای مردان.

همسران در کنار هم ملایم صحبت کنند

مردان به دلیل مشکلات اقتصادی فشار زیادی را تحمل می‌کنند و از طرف دیگر حجم بالای کاری را باید با فشارهای زندگی تحمل کنند بنابراین بیشتر نیاز به تشویق و تعریف‌های همسرشان دارند تا انرژی بگیرند و با انگیزه بیشتری برای خانواده‌شان تلاش کنند.

تصور مردها این‌گونه است که اگر همسرشان به توانایی آن‌ها اعتماد داشته باشد، می‌توانند از پس هر مشکلی در زندگی برآیند. هرچند که مردان کار کردن و برآورده کردن مخارج زندگی را یکی از وظایف خود می‌دانند اما تشکر و قدردانی می‌تواند باعث شود که انرژی و انگیزه بیشتری پیدا کنند.

مهم‌ترین نیاز عاطفی زنان

نیازهای روحی زنان به دلیل ظرافتی که دارند، بسیار مهم است. اگر همسر مردی سرحال باشد و شادی داشته باشد بازهم نباید نسبت به نیازهای روحی او بی‌توجه بود. باید همواره نیازهای روحی و عاطفی زنان را جدی بگیرید. مردانی که مدت کوتاهی است ازدواج کردند باید از نیازهای روحی زنان آگاه باشند. زنان همواره به ابراز محبت نیاز دارند و باید به عنوان یک اصل توسط مردان رعایت شود. با خرید هدیه می‌توان محبت خود را نشان داد. هدیه‌ای که به زن شادی می‌بخشد هدیه‌ای است که بر احساس شخصی او تأثیر می‌گذارد.

همسران باید به همسر خود عشق بورزند و به او ابراز محبت کنند. برطرف کردن نیازهای روانی زنان می‌تواند از طریق تشکر و قدردانی بابت کوچک‌ترین کار تا بزرگ‌ترین، خرید هدیه، غافلگیر کردن همسر با یک شاخه گل نیز صورت گیرد.

برای داشتن یک زندگی مشترک موفق باید عاشق همسر خود بود و نیازهای روحی همسر را برطرف کرد و هرگز او را باکسی مقایسه نکرد. اگر آقایان تمام نیازهای همسرشان را برطرف کنند به تنها فرمانده قلب همسرشان تبدیل می‌شوند.

زن و مرد هر دو به محبت نیاز دارند اما نیازهای روحی یک زن به محبت شوهر بیشتر است و باید به این نیاز با ظرافت و حساسیت بیشتری پاسخ داده شود.

نقش محبت در زندگی

نشانه های عاشق شدن مردان مغرورمحبت کردن در زندگی ما چه نقش دارد؟

نقش محبت در زندگی و خانواده بسیار مهم است. مدیریت محبت و عاطفه ضرورتی است که باید موردتوجه قرار گیرد چراکه محبت انسان‌ها نسبت  به یکدیگر، عامل مهم و مؤثری در رشد و تکامل آن‌ها به‌حساب می‌آید.

سؤالی مهمی که در اینجا مطرح می‌شود این است زن و شوهر چگونه باید با یکدیگر برخورد کنند تا کانون خانوادگی آن‌ها پر از مهر و محبت باشد؟

اولین عاملی که موجب پدید آمدن صمیمت در بین زوجین می‌شود خوش‌اخلاقی است. زن و مرد باید سعی کنند در ارتباط با همدیگر  روحیه و احساس خوبی به هم دهند و از تندی و عصبانیت و حساسیت‌ها جدا پرهیز کنند.

دومین عاملی که صفا و صمیمیت را در محیط خانوادگی ایجاد می‌کند خوش‌زبانی است.

سومین نکته که بسیار حساس است و در ایجاد حفظ صمیمیت‌ها نقش مؤثری را بر عهده دارد، خوش برخوردی است. همه افراد علاقه دارند که دیگران با آن‌ها برخورد خوبی داشته باشند.

چهارمین نکته که در صمیمیت بسیار مهم است این است که در زندگی خانوادگی زن و مرد احترام یکدیگر را حفظ کنند.

چرا محبت نمی‌کنیم؟

اگر شخصی احساس می‌کند به اندازه‌ای که باید مورد محبت و توجه قرار نمی‌گیرد، بهتری است موارد رفتاری را موردبازنگری قرار دهد.

راه دریافت محبت خود را مشخص کند. بسیاری از افراد ممکن است فکر کنند، چون همسرم من را دوست دارد پس باید بداند دوست دارم که الآن به من توجه کند.

همواره سعی کنید روزانه از محل کار با همسر خود تماس بگیرید و به او ابراز احساسات کنید و البته انتظار می‌رود که متقابلاً همسر نیز با این شیوه محبتش را ابراز کند.

شخصیت مهر طلب چگونه است؟

درصورتی‌که شخصی در دام شخصیت مهر طلب گرفتارشده است، سیل محبت دیگران نیز نمی‌تواند او را راضی کند چراکه همواره دلیلی برای اثبات بی‌توجهی و رهاشدگی خود، خواهد یافت. در این موارد بهتر است شخص به یک درمانگر متخصص مراجعه کند تا به او درزمینهٔ نحوه غلبه بر تله مهرطلبی افراطی کمک کند.

4.2/5 - (5 امتیاز)
منبع
titrebartarگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا