بهداشت بانوان

آیا استحمام در دوران قاعدگی ضرر دارد؟

این سؤال خیلی از خانم‌ها هست که آیا در زمان پریود حمام برم یا نه؟ که اگر بخواهیم یک جواب کلی به این موضوع بدیم باید بگوییم که حمام رفتن در دوران قاعدگی یا پریود نه‌تنها غلط نیست بلکه برای سلامتی شما هم مفید هست. متخصصان اورولوژی در مقالات متعدد بیان کرده‌اند که استحمام و شست‌وشوی محل ترشحات در دوران قاعدگی ضروری است. پس با ما همراه باشید با بررسی حمام رفتن در زمان پریود. 

بهداشت زمان قاعدگی

بیشتر از روزهای عادی حمام بروید و ناحیه خارجی واژن را با آب و صابون بهداشتی بشویید.

ورزش‌های سبک مثل پیاده‌روی، دویدن و ایروبیک سبک میتواند خیلی به کاهش دردهای قاعدگی کمک کند. پس ورزش را کنار نگذارید! اما ورزش سنگین توصیه نمیشود مخصوصاً در سه روز اول.

نوار بهداشتی را زودبه‌زود عوض کنید و به‌محض اینکه دیدید کثیف شد عوض کنید.

از رفتن به داروخانه و خریدن نوار بهداشتی شرمنده نباشید. فروشندگان داروخانه اونجان تا به شما نوار بهداشتی بفروشند نه به مردان 80 ساله!!

در رژیم غذاییتان آب بیشتری را قرار دهید و روزانه حدود 8 لیوان آب بنوشید!

و اینکه بازهم تکرار می‌کنم حمام بیشتر برید و نوار بهداشتی را زودبه‌زود عوض کنید!

استحمام در دوران قاعدگیشستشو در دوران قاعدگی

نکات مهم حمام در زمان قاعدگی

اگر می‌بینید که با حمام رفتن دردهاتون زیاد میشه و آزاردهنده میشه خب مشخصه که توصیه نمیشه زیاد برید اما برای بهداشت ناحیه تناسلی بازهم حمام فراموش نشه. چون خون محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها و ایجاد عفونته. پس نباید در دوران پریودی فکر کنید حمام نباید رفت!!

در دوران پریود دهانه رحم بازه و یه تصور اشتباه که برخی جاها تبلیغش هم می‌کنند آینه که اگر بریم حمام مشکل‌زاست و دلیل هزارتا بیماریه. ولی خب باید بگم این حرف، چرند محضه. حمام در دوران قاعدگی هیچ مشکلی نداره و البته نیاز واجب‌تری هم هست نسبت به روزهای عادی! فقط به دلیل باز بودن دهانه رحم، از نشستن در وان خودداری کنید!🌹 با ما همراه باشید که می‌خواهیم کاملاً این موضوع رو بررسی کنیم.

دلیل باور حمام نرفتن در دوران قاعدگی

خب باکمی تفکر در دوران قدیم به‌راحتی میتونید به این دلیل این عمر برسید که در آن زمان‌ها به علت نبودن حمام شخصی توصیه می‌شد که حمام نروید چون آب خزینه‌ها به‌احتمال خیلی زیاد برای خانم‌هایی که عادت ماهانه داشتن مضر بود و چون استفاده از این حمام‌ها برای عموم آزاد بود احتمال اینکه عفونت بین افراد منتشر بشه بود. پس شما هرگونه شایعه درباره ابتلا به کیست، تنبلی تخمدان، افزایش درد و خونریزی و سرد شدن رحم که با حمام کردن به وجود میاد رو باور نکنید و هیچ دلیل منطقی و پزشکی برای این موضوع وجود ندارد.

مزایای حمام رفتن در دوران پریود

همان‌طور که در بالا نیز اشاره‌شده در دوران پریود خانم‌ها آماده ابتلا به عفونت هستند دلیل این امر هم وجود خون در محل واژن می‌باشد که حمام رفتن در دوران پریود و همچنین شستشوی منظم باعث جلوگیری از ابتلا به عفونت و بیماری‌های عفونی میشه. پس نه اینکه در دوران پریود حتماً باید دوش گرفت بلکه این کار را یک کار عمومی و منظم برای خود بکنید و اگر هم امکان حمام رفتن نبود حتماً شستشو را انجام دهید.

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که در دوران قاعدگی (پریود) برای خانم‌ها پیش میاد این هست که دچار خستگی، درد، کج‌خلقی، گرفتگی عضلات و همچنین افسردگی خفیف است که با استحمام میتونید این اثرات رو کم کنید و آرامش رو به خودتون برگردانید.

یک نکته خیلی مهم: در این دوران از نشستن در وان آب جدا خودداری کنید و در این دوران بهتره از حمام ایستاده استفاده کنید چون دهانه رحم باز است و در حالت ایستاده نفوذ آب به رحم خیلی زیاد کاهش پیدا می‌کند.

استحمام در دوران قاعدگیدر دوران قاعدگی چگونه حمام کنیم؟

نحوه صحیح حمام کردن در دوران پریود

در ادامه نحوه صحیح حمام کردن در دوران پریود را به شما آموزش میدیم و سعی کنید مرحله‌به‌مرحله پیش برید:

1- اول‌ازهمه، پد یا نوار بهداشتی یا تامپون قبلی خود را دور بیندازید. در صورت خونریزی در طی دوش گرفتن، خون ریخته شده توسط آب دوش تمیز خواهد شد و جای نگرانی نخواهد بود.

2- هنگامی‌که شروع به دوش گرفتن می‌کنید، ناحیه تناسلی خود را به‌طور کامل با آب بشورید. شست‌وشوی واژن در حین پریود موجب پاک شدن خون باقی‌مانده در واژن می‌شود و خونی بودن این ناحیه در طی حمام کمتر خواهد شد.

3- از صابون استفاده کنید اما مراقب باشید که صابون وارد غشای واژن و لابیاها نشود. زیرا pH واژن به نحوی تنظیم‌شده است که مانع عفونت‌های واژینال شود؛ صابون می‌تواند تعادل pH را به هم بزند و واژن را در برابر عفونت آسیب‌پذیر کند. پوست ناحیه اطراف واژن را با صابون بشورید اما مواظب باشید که صابون داخل لابیا یا واژن نشود و سپس دستانتان را بشورید تا هرگونه بوی باقی‌مانده از خون قاعدگی از بین برود.

4- سعی کنید از حمام کردن لذت ببرید. آب گرم می‌تواند درصورتی‌که احساس بدخلق بودن، یا چسبناک بودن می‌کنید یا دچار نفخ هستید، معجزه کند.

5-در پایان حمام، دوباره ناحیه تناسلی خود را بشورید و دوش حمام را ببندید. این شیوه موجب به حداقل رساندن لکه بینی تا لباس پوشیدن می‌شود. می‌توانید از حوله کاغذی استفاده کنید تا حوله لباسیتان لک نشود.

6- پد یا نوار بهداشتی یا تامپون جدید را استفاده کنید. البته قبل از این کار بهتر است که به‌خوبی بدن خود و ناحیه تناسلی را خشک‌کنید.

7- دستان خود را به‌خوبی بشویید.

3.5/5 - (2 امتیاز)
منبع
golemanotoگردآوری، ویرایش و بازنگری تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا