رابطه جنسی در دوران ویروس کرونا
آیا ویروس کرونا از طریق روابط جنسی نیز منتقل میشود؟ شاید خیلیها به این پرسش فکر کرده باشند، اما از طرح آن خجالت میکشند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا پرسشهای شما را با کارشناسان مطرح کنیم و حقایق را در اختیارتان بگذاریم.
شواهد موجود نشان میدهد این بیماری میتواند از طریق قطرات کوچک مترشحه از بینی یا دهان از فردبهفرد دیگر گسترش یابد که در هنگام سرفه یا بازدم فرد مبتلا به بیماری کووید 19 گسترش مییابد.
قطرات آغشته به ویروس بر روی اشیا و سطوح اطراف فرد بیمار باقی میماند و سایر افراد در صورت تماس با این سطوح و عدم رعایت نکات بهداشتی ممکن است آلوده شوند. در مورد پایداری ویروس کووید 19 در دستگاه تناسلی، اطلاعات معتبری موجود نیست اما برخی مطالعات موردی بر روی سایر کروناویروس ها، نمونههای مثبت از دستگاه تناسلی خانمهای مبتلا را نشان دادهاند.
آیا کرونا ویروس میتواند از طریق رابطه جنسی منتقل شود؟
برای انتقال کووید ۱۹، لزوماً نیازی به داشتن رابطه جنسی با فردی که بیمار است نیست. کرونا ویروس به روشهای دیگر (همچون از طریق ذرات تنفسی آلوده) منتقل میشود.
ترشحات دهان (ازجمله بزاق و خلط) و بینی میتوانند حاوی ویروس باشند. حتی اگر فردی که با او رابطه جنسی دارید را نبوسید، اما بهقدری به هم نزدیک هستید که در تماس نزدیک باهم نفس بکشید پس در معرض این ویروس قرار دارید. بهعلاوه ممکن است سطحی را لمس کنید که فرد آلوده به ویروس آن را لمس کرده باشد.
درنتیجه تنها راه انتقال کرونا ویروس از طریق رابطه جنسی نیست. اگر تا حدی به فرد بیمار نزدیک هستید که با او رابطه جنسی دارید، به قرار گرفتن در معرض کووید ۱۹ نیز نزدیک هستید.
کرونا و رابطه جنسی
بااینکه برای داشتن اطلاعات کافی درباره کووید ۱۹ خیلی زود است، اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد انواع کرونا ویروس قبلی در مایع منی یا ترشحات واژن وجود داشتند. اما باید گفت که انواع مختلفی از کرونا ویروسها در مایعات مختلفی از بدن یافت میشدند. به همین خاطر ممکن است ویروسی که سبب کووید ۱۹ (SARS-CoV-2) میشود در سایر ترشحات بدن یافت شود؛ اما قرار گرفتن در برابر ذرات تنفسی بیمار اصلیترین راه انتقال است.<a
متخصصان توصیه میکنند، آن دسته از شرکای جنسی که جدای از هم زندگی میکنند و یا یکی از آنها در زمره افراد آسیبپذیر در برابر ویروس کرونا قرار میگیرد، باید از برقراری رابطه جنسی اجتناب کنند.
پزشکان معتقدند در دوران شیوع ویروس کرونا افراد برای برقراری رابطه جنسی امن باید از آمیزش با کسانی که دارای علائم اولیه ابتلا به بیماری کوید-۱۹ هستند، حداقل به مدت یک هفته اجتناب کند؛ این علائم شامل تب و سرفه میشود.
روابط جنسی در دوران ویروس کرونا
ارتباط جنسی با همسر مشکوک یا مبتلا به بیماری در این موقعیت زمانی جایز نیست. حتی توصیه میشود در صورت وجود علائمی مانند تب، سرفه و تنگی نفس در همسر خود از ارتباط جنسی خودداری کنید.
آنها همچنین تأکیددارند که زوجهایی که باهم زندگی میکنند و در شرایط فعلی نیز باهم در قرنطینه به سر میبرند، درصورتیکه یکی از آنها جزء افراد دارای بیماری زمینهای قرار میگیرد، از برقراری رابطه جنسی خودداری کنند. بیماری زمینهای ازنظر پزشکان شامل بیماری ریوی، قلبی، دیابت، سرطان و سایر بیماریهایی است که همچون ابتلا به ویروس اچآیوی، سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند.
متخصصان بیماریهای عفونی نیز توصیه میکنند که افراد پرخطر دیگر شامل زنان باردار و کسانی که بیش از ۷۰ سال سن دارند نیز فعلاً از نزدیکی با شرکای جنسی خود دوری کنند.
پزشکان همچنین پیششرطهای برقراری رابطه جنسی امن را در دوران شیوع ویروس کرونا مستلزم شستشوی دستها و وسایل آمیزشی مورداستفاده با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه میدانند. آنها تأکیددارند که در طول رابطه افراد باید از تماس چهره به چهره و بوسیدن اجتناب کنند تا از خطر انتقال احتمالی ویروس از طریق لمس چهره، بوسیدن و انتقال ترشحات بزاق دهان در امان بمانند. متخصصان بیماریهای عفونی نیز توصیه میکنند که برای کاهش تماس مستقیم با مخاط مجاری جنسی، شرکای جنسی حتماً از کاندوم استفاده کنند.
پزشکان در پایان از افراد پرخطر که معمولاً با چندین نفر رابطه جنسی دارند، درخواست میکنند که در شرایط فعلی از خانههای خود خارج نشوند و تحت هیچ عنوان رابطه جنسی گروهی برقرار نکنند.