نان، کیک و شیرینی
دستور تهیه سمنو با آرد نان سنگک
سمنو از عصاره جوانه گندم تشکیل میشود و یکی از سینهای سفره هفتسین است که خواص فراوانی برای سلامتی دارد. این سین مغذی سفره هفتسین نمادی از قدرت و برکت محسوب میشود و در روزهای پایانی سال بهصورت گروهی در برخی از مناطق کشور طبخ میشود. ویتامینها و آنتیاکسیدانهای موجود در سمنو آن را به یکی از پرخاصیتترین مواد غذایی تبدیل نموده است.
مواد لازم برای تهیه سمنو با آرد نان سنگک:
- گندم: 1 کیلو
- آرد نان سنگک: 3 کیلو
طرز تهیه سمنو با آرد نان سنگک:
- برای درست کردن سمنو باید گندم را از 3 روز قبل در آب خیس کنید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید. وقتی نوک گندم جوانه زد آن را از آب خارج کنید و داخل دستمال خیس و تمیزی بریزید تا ریشه دربیاورد.
- وقتیکه ریشه گندمها درآمد آن را در چند سینی پهن کنید و پارچه خیسی روی آنها قرار دهید تا گندمها ساقه نقرهای بزند. وقتی گندم به این مرحله رسید آن را بکوبید و یا چرخ کنید.
- بعد مقداری آب به گندمها اضافه کنید و خوب مخلوطکنید. گندمها را از صافی رد کنید تا شیره سفیدرنگی از پوسته گندم دربیاید.
- سپس آرد را داخل قابلمهای بریزید و شیره گندم را بهآرامی به آن اضافه کنید تا آرد در شیره حل شود و بهصورت مایع رقیقی دربیاید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مدام مایع را هم بزنید تا به جوش بیایند و غلیظ شود. وقتی مایع به شکل حلوا درآمد و آبش کشیده شد، آن را تفت دهید. مقداری آب سرد به سمنو اضافه کنید تاکمی خوشرنگتر و رقیقتر شود.
- سپس سمنو را در یک ظرف گود بریزید و به مدت 30 دقیقه در فر یا روی اجاقگاز با حرارت ملایم قرار دهید تا خوب دم بکشد. اگر دوست داشتید میتوانید از خلال بادام و پسته هم در سمنو استفاده کنید.
✓ شیرینی سمنو از همان شیره سفیدرنگ گندم است و هرگز نباید از شکر برای شیرین کردن آن استفاده کرد.