طرز تهیه چای و دمنوش جینسینگ
جینسینگ یا جینسنگ (به انگلیسی: Ginseng) نامی است عمومی برای هر یک از ۱۱ گونه گیاهان همیشه سبز از سرده پاناکس از خانواده آرالیاسیه. ویژگی تمام این گیاهان آن است که حاوی نوعی گلیکوزید استروئیدی به نام جینسنوزاید هستند.
اعتقاد بر این است که جینسنگ برای بهبود سلامت مفید است. این گیاهان کوتاه، با رشد کم و باریشههای گوشتی دارای یک ریشه رنگی دندانهدار شکل، یک ساقه نسبتاً بلند و برگهای سبز با شکل بیضوی هستند. اعتقاد بر اینکه هر دو جینسنگ آمریکایی و جینسنگ آسیایی انرژی را افزایش میدهند، سطح قند خون و سطح کلسترول را پایین آورده و استرس را کم کرده. آرامبخش هستند و در درمان دیابت مؤثرند و اختلال عملکرد جنسی در مردان را مدیریت میکنند.
طریقه مصرف جینسینگ
جینسینگ را بهصورت چای و دمنوش استفاده میکنند.
امروزه قرص و کپسول جینسینگ به بازار عرضهشده و برای افرادی که بوی آن را دوست ندارند مناسب میباشد.
پودر، عصاره و روغن جینسینگ را برای تهیه انواع ماسک و محصولات زیبایی پوست و مو به کار میبرند. همچنین پودر جینسینگ را میتوان برای تهیه انواع آبمیوه و اسموتی های انرژیزا استفاده کرد.
طرز تهیه چای و دمنوش جینسینگ
دمنوش و چای جینسینگ
مواد لازم:
- ریشه جینسینگ
- آب جوش
- ادویههای معطر (دارچین، هل و زنجبیل) – اختیاری
نحوه درست کردن:
یک قاشق چایخوری ریشه جینسینگ خردشده را به همراه ادویههای معطر در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 5 دقیقه بماند تا دم بکشد. دمنوش جینسینگ آماده است میتوانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کرده و بنوشید.
روش دیگری که برای تهیه چای جینسینگ پیشنهادشده، این است که یک قاشق چایخوری ریشه جینسینگ خردشده را در یک قوی حاوی آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوشد تا عصاره آن دربیاید.
مقدار مجاز مصرف روزانه جینسینگ
با مشورت پزشک:
حداکثر مقدار مصرف جینسینگ در روز حدود 200 تا 600 میلیگرم توصیهشده است؛
- برای دیابت نوع 2، 200 میلیگرم در روز
- برای اختلال نعوظ، 900 میلیگرم سه بار در روز
- برای استرس، افسردگی و خستگی، 1 گرم جینسنگ در روز
ارزش غذایی جینسینگ (100 گرم):
- کالری: 0
- کربوهیدرات: 9 گرم
- قند: 8 گرم