پوست و مو

علت و درمان ناخن جویدن در بزرگسالان

جویدن ناخن عادت ناپسندی است و باید بدانید که این عادت مشکلات جدی‌ای را در بلندمدت در سلامت و زیبایی شما ایجاد خواهد کرد. جویدن ناخن علاوه بر از بین بردن زیبایی ناخن سبب بیماری‌ها و آسیب‌های دیگری نیز می‌شود، در ادامه با دلایل و روش‌های ترک عادت جویدن ناخن بیشتر آشنا شوید.

انگشتان دست شما به نسبت بقیه اعضای بدنتان،‌ با میکروب‌های بیشتری در تماس هستند.

مقدار زیادی از این میکروب‌ها در زیر ناخن‌های شما جمع‌آوری می‌شوند. جویدن آن‌ها، به‌طورجدی باعث بیماری شما خواهد شد، همچنین ظاهر ناخن‌هایتان را زشت خواهد کرد. با توجه به اینکه انگشتان و ناخن‌های دست، یکی از اولین اعضایی است که هنگام نشست‌وبرخاست با دیگران دیده می‌شود، این ایده خوبی نیست که اجازه دهیم ظاهر زشتی پیدا کنند!

علت و دلایل اصلی جویدن ناخن چیست؟

جویدن ناخن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که توسط روانشناسان موردبررسی قرارگرفته است و 3 دلیل اصلی جویدن ناخن را بیان کرده‌اند.

جویدن ناخن در بزرگسالان نشانه چیست

این کار ممکن است به خاطر والدین باشد

دانشمندان مطمئن نیستند که جویدن ناخن‌ها ژنتیکی است، اما بچه‌هایی که والدین آن‌ها هم ناخن‌هایشان را می‌جویدند، بیشتر احتمال دارد که این کار را انجام دهند. مطالعات نشان می‌دهد که حتی اگر والدین قبل از تولد فرزندانشان این کار را می‌کردند، احتمال بروز آن در کودکانشان هم بیشتر است.

استرس هم مقصر است

استرس عامل مهمی برای عادت جویدن ناخن است. گاهی اوقات جویدن ناخن می‌تواند نشانه‌ای از استرس عاطفی و ذهنی باشد و در افرادی که عصبی، مضطرب یا حساس هستند، بیشتر دیده می‌شود چراکه راهی برای مقابله با این احساساتشان می‌باشد.

گرسنه هستید!

شما ممکن است وقتی‌که خسته و گرسنه می‌شوید، خودتان را در حال ناخن جویدن بیابید، ناخن جویدن‌ها فاتوماتیک و بدون کنترل هستند. شما این عمل را بدون فکر کردن انجام می‌دهید.

جلوگیری و ترک جویدن ناخن

ممکن است که در یک‌شب تغییری را مشاهده نکنید اما باکمی وقت گذاشتن و تلاش کردن می‌توانید این عادت را از بین ببرید این نکات را امتحان کنید.

ترک ناخن جویدن در بزرگسالان

استرس را از خود دور کنید

یکی دیگر از علت‌های ناخن جویدن استرس است. اگر شما به‌طور مداوم تحت استرس هستید راهی برای مدیریت آن پیدا کنید. شما می‌توانید در باشگاه ثبت‌نام کنید و یا برای تمدد اعصاب مدیتیشن کنید.

انگشت خود را چسب بزنید

بهتر است انگشت خود را با چسب زخم یا چسب برق ببندید. غالب اوقات ناخن جویدن به‌صورت ناخودآگاه انجام می‌شود و شما از زمان جویدن ناخن غافل هستید بنابراین دفعه بعد که شما ناخودآگاه انگشتتان را به دهانتان بردید به‌جای ناخنتان چسب را می‌جوید. این به‌عنوان یک یادآوری است برای کاری که ناخودآگاه در حال انجام آن هستید.

افزایش مصرف کلسیم

کلسیم باعث خواهد شد تا ناخن‌ها سالم و قوی‌تر رشد کنند‌ و شکنندگی کمتری داشته باشند. اگر شما مبتلابه کمبود کلسیم باشید، ناخن‌هایتان شکننده و ضعیف خواهند شد و به همین ترتیب دیگر جذابیتی نخواهند داشت. استفاده از مقدار کافی ویتامین و مواد مغذی همچنین به کاهش استرس نیز کمک زیادی می‌کنند. شما می‌توانید منابع اصلی کلسیم را در سبزیجات سبز و برگ‌دار، محصولات لبنی و میوه‌های خشک بیابید.

ناخن‌هایتان را تلخ کنید

برای ترک این عادت ناخن‌هایتان را با سس تند، سرکه یا لاک ناخن تلخ که طعمش برایتان خوشایند نیست بپوشانید.

دستکش بپوشید

ممکن است کمی احمقانه به نظر برسد، اما با این کار به ناخن‌هایتان دسترسی ندارید و مانع از دسترسی به آن‌ها می‌شوید. اگر دستکش در برنامه روزانه شما جایی ندارد، با استفاده از برچسب ناخن روی آن‌ها را بپوشانید، این کار می‌تواند نتیجه مشابهی داشته باشد.

ناخن‌هایتان را کوتاه کنید

برای درمان ناخن جویدن چه کنیم؟

اگر به‌اندازه کافی بلند نباشند که با دندان‌هایتان جویده شوند به ترک این عادت بسیار کمک خواهد کرد.

حواس خودتان را پرت کنید

اگر علت جویدن ناخن‌هایتان خستگی است، سعی کنید عادت دیگری را برای خودتان ایجاد کنید تا ذهنتان را از جویدن ناخن‌هایتان دور کند. یک توپ استرس را فشار دهید، یا هر فعالیت دیگری که انگشتانتان را درگیر کند.

ناخن مصنوعی بکارید

اگر خیال ندارید که ناخن مصنوعی بکارید، این را بدانید که آن‌ها می‌توانند مانند یک سپر محافظتی عمل کنند. ناخن مصنوعی از رسیدن شما به ناخن واقعی‌تان جلوگیری می‌کند. ناخنی با ظاهری زیبا بیابید و ببینید که راه رفتن با ناخن‌هایی سالم و زیبا چه حسی دارد.

وقتی از شما تعریف کردند متعجب نشوید. همین اتفاق انگیزه کافی را برایتان ایجاد خواهد کرد تا دیگر ناخن‌هایتان را نجوید و اجازه دهید ناخن‌های واقعی‌تان بلند و زیبا شوند.

از مانیکور استفاده کنید

مانیکور برای جلوگیری از جویدن ناخن ها

دائم مانیکور کنید و ناخن‌هایتان را تمیز و سالم نگاه‌دارید. مانیکور باعث می‌شود که دیگر ناخنتان لبه‌های زبر و تیزی نداشته باشد که برای جویدنشان وسوسه شوید. جویدن ناخن‌های مانیکور شده فقط باعث خراب شدن ظاهر زیبایشان می‌شود. همین‌که ببینید ناخن‌هایتان چقدر زیبا شده‌اند به شما کمک خواهد کرد تا دیگر ناخن‌هایتان را نجوید.

مضرات ناخن جویدن

اگر بدانید که ناخن جویدن چه عوارضی برای سلامت کلی و سلامت دهان و دندان دارد، می‌تواند نقطه شروع خوبی برای ترک این عادت باشد. مضرات جویدن ناخن بر بهداشت دهان و دندان در ادامه ذکرشده است.

ناخن‌ها منبع عفونت هستند

ناخن‌ها تمیزتر از انگشتان دست نیستند! باکتری‌ها در آنجا ساکن هستند و هنگام جویدن ناخن‌ها به دهان و معده شما وارد می‌شوند. اگر درد معده دچار شدید، تعجب نکنید! نگاهی به ناخن‌های خود بیندازید.

آسیب به مینای دندان

مینای دندان باریک‌ترین لبه دندان‌های جلویی است. هنگام گاز گرفتن ناخن‌ها، فشار مستمر بر روی مینای دهان وجود دارد و به مینای دندان آسیب جدی وارد می‌شود.

شکستن دندان

جویدن ناخن‌ها همچنین باعث تراش خوردن دندان‌ها نیز می‌شود. وقتی می‌خواهید ناخن‌ها را گاز بگیرید، دندان‌ها باهم برخورد می‌کنند و همین کار به‌مرور باعث شکستگی دندان می‌شود.

ایجاد فاصله بین دندان‌های جلویی

هنگامی‌که ناخن جویدن به مدت زیاد ادامه داشته باشد، امکان ایجاد فاصله بین دندان‌های جلویی وجود دارد.

حساسیت دندان

با از بین رفتن مینای دندان، عاج دندان در معرض دید قرار می‌گیرد و این می‌تواند باعث ایجاد حساسیت دندان در بسیاری از افراد شود.

مشکلات مشترک

مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) در نزدیکی گوش‌ها به باز و بسته شدن دهان کمک می‌کند. فشار مداوم روی مفصل به دلیل ناخن جویدن منجر به التهاب مفصل می‌شود که می‌تواند باعث درد گوش، سردرد، بسته شدن نامناسب فک شود.

کلام آخر:

اگر کنار گذاشتن این کار برای شما سخت است و نمی‌توانید به‌تنهایی این عادت را ترک کنید، حتماً از خانواده و دوستان خود کمک بگیرید. برای مشخص شدن علت دقیق جویدن ناخن و ترک آن پیشنهاد می‌کنیم به مشاور مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
zoomlifeگردآوری و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا