ارتباطات فردی و اجتماعی

نحوه رفتار با افراد مسخره کننده

در این مطلب نحوه رفتار با افراد مسخره کننده را بیان خواهیم نمود، باما همراه باشید 😉

تبلیغات

خیلی وقت‌ها نحوه برخورد با افراد مسخره کننده می تونه باعث خار و کوچیک شدنِ ما بشه. معمولاً افرادی که مسخره می‌کنند چشم دیدن موفقیت دیگران رو ندارند و قصدشون از مسخره کردن دیگران اینه که اونها رو هم‌سطح خودشون کنند و پایین بکشند.

بیشتر مواقع مورد تمسخر واقع شدن بسیار دردناک و زجر آوره، خیلی از ما در زمان بچگی این تجربه رو داشتیم که از طرف گروهی از بچه‌ها مورد تمسخر قرار گرفتیم و از همون بچگی طعم تلخ مورد تمسخر قرار گرفتن رو چشیدیم.

البته بعضی از مواقع هم وجود داره افرادی‌که مسخره می‌کنند قصدشون نقد کردن هست و این افراد واقعاً به درستی نمی دون‌اند که چگونه باید از دیگران انتقاد کنند تا انتقادی خوب و سازنده داشته باشند و در بعضی از مواقع هم افراد وقتی کسی رو مسخره می‌کنند، در اصل میخوان ازش تعریف و تمجید کنند، اما متاسفانه نمی‌دانند که چطور این کار رو انجام بدند.

فرض کنید این افراد از شخصی که خیلی باهوشه میخوان تعریف کنند:

تبلیغات

بابا دکتر دمت گرم، تو دیگه کی هستی…

اما وقتی به این شکل از کسی تعریف می شه، خیلی از افراد ناراحت میش‌اند.

بنابراین خیلی خوبه که بدونیم از دیگران چطور انتقاد کنیم و یا چطور تعریف کنیم که سوء تفاهمی پیش نیاد و طرف مقابل این برداشت رو نداشته باشه که مورد تمسخر قرارش دادیم.

این موضوع زمانی خیلی حاد می شه که در جمع کسی رو مورد تمسخر یا انتقاد قرار بدیم.

با افراد مسخره کننده چگونه رفتار کنیم؟

اما به هر حال و به هر دلیلی مورد تمسخر دیگران قرار گرفتید، پیشنهاد می‌کنم از تکنیک‌های زیر بهره ببرید:

تبلیغات

نحوه رفتار با افراد مسخره کنندهرفتار مناسب در مقابل تمسخر دیگران

با تمسخر کردن متقابل، تلافی نکنیم

همونطور که خدمتتون عرض کردم، افرادی که دیگران رو مورد تمسخر قرار می‌دهند، افردی هستند که عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند و همینطور افرادی هستند که چشم دیدن موفقیت، زیبایی، رشد و ترقی دیگران رو ندارند و می‌خواهند که با تمسخر کردن دیگران، آن‌ها رو هم شأن خودشون کنند.

این افراد با موج منفی که به دیگران، هنگام تمسخر کردنِ آن‌ها می‌دهند، می‌خواهند مرحمی بر شکست‌های خودشون بزارند و جلوی پیشرفت دیگران رو با تمسخر کردن بگیرند.

جمله‌ی قشنگی در مورد غیبت کردن دیدم که می‌گفت:

به افرادی که پشت سر شما حرف می‌زنند، بی اعتنا باشید، آن‌ها دقیقاً به همانجا تعلق دارند، یعنی دقیقاً پشت سر شما…

بنابراین اصلاً نیازی نیست که ما با تمسخر کردن متقابلِ آن‌ها بخواهیم کارِ زشت این افراد رو تلافی کنیم.

تبلیغات

این افراد رو ترک کنید یا آن‌ها را فیلتر کنید

پیشنهاد می‌کنم اگر افرادی که رفتارشان به این صورت است، یعنی شما و یا افراد دیگر رو به هر دلیلی مسخره می‌کنند (شاید دلیل مسخره کردنِ شما یا دیگران بخاطرِ خنداندن دیگران و سوژه قرار دادن شما باشد) ترک کنید.

ما برای رسیدن به هدفی که داریم و در مسیری که هستیم از خیلی از چیزها، موانع و یا افراد باید به سادگی بگذریم و یا آن‌ها را ترک کنیم، وگرنه این افراد با منفی بافی هایی که می‌کنند، موج‌های منفی که می‌دهند و با تمسخرشان باعث می‌شوند که ما در همان جایی که هستیم بمونیم و همونطور که خدمتتون عرض کردم افراد مسخره کننده می‌خواهند نگذارند ما پیشرفت کنیم و از آن‌ها جلو بزنیم، چرا که چشم دیدن رشد ما رو ندارند. وقتی که ما مورد تمسخر قرار می‌گیریم و دیگران ما رو سوژه قرار می‌دهند، اگر نتونیم از پس این موضوع بر بیاییم به احتمال خیلی زیاد عزت نفس و اعتماد به نفس خودمون رو بعد از مدتی از دست میدیم؛ و اگر ما عزت نفس و اعتماد به نفس نداشته باشیم دیگه کارمون تمومه.

نحوه رفتار با افراد مسخره کنندهاگر مسخره شدیم چه کنیم؟

شاید براتون جای سؤال باشه که اگر این افراد از اطرافیان نزدیکم باشه باید چیکار کنم؟ من که نمی تونم این افراد رو ترک کنم.

اگر احتمالاً افرادی که شما رو مورد تمسخر قرار می‌دهند و شما رو تحقیر می‌کنند از بستگان، نزدیکان یا همکارانتون هستند و نمی‌توانید اون ها رو ترک کنید، اون ها رو فیلتر کنید.

برای فیلتر کردن این افراد فقط کافیه که به حرف‌هایی که می‌زنند هیچ توجهی نکنیم، به قولی یک گوش در باشه و یک دروازه.

تبلیغات

اجازه بدید هر چقدر که می‌خواهند به تمسخر کردنِ ما ادامه بدهند. بالاخره خسته می شند و اگر هم خسته نشدند اصلاً اهمیتی نداره، ما به کار و تلاش خودمون ادامه می دیم.

سوخت گیری با تمسخر

اگر ما در مسیری هستیم که افراد زیادی ما رو مورد تمسخر قرار می‌دهند و با این کارشون سنگ اندازی می‌کنند که ما به هدفی که در ذهنمون هست نرسیم، باید بگم که این عاااااااااااالیه.

بیایید با خودمون رو راست باشیم و به هدف و مقصدی که داریم فکر کنیم.

با خودمون قرار بگذاریم که توی این مسیر پر پیچ و خمی که داریم از افراد منفی بافی که می گن تو نمی تونی انجامش بدی یا تو از پسش بر نمی‌آیی و یا ما رو مسخره می‌کنند انرژی بگیریم و به خودمون بگیم که:

من می تونم و انجامش می دم و به خودم و شما ثابت می‌کنم که من می تونم.

تبلیغات

ماهاتما گاندی به زیبایی بیان کرده که:

اول نادیده‌ات می‌گیرند، بعد مسخره‌ات می‌کنند، سپس با تو می‌جنگند، اما در نهایت پیروزی با توست

بنابراین ما زمانیکه مورد تمسخر دیگران قرار می‌گیریم و کار و عملکرد ما رو مسخره می‌کنند، سوخت گیری می‌کنیم و تصمیم خودمون رو برای رسیدن به مقصدمون مصمم تر و تلاشمون رو هم مضاعف می‌کنیم.

نحوه رفتار با افراد مسخره کنندهروش صحیح برخورد با تمسخر دیگران

تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت

اگر کسی ما رو به خاطر نقطه ضعفی که داریم مورد تمسخر قرار داده، می تونیم با کمی فکر و تلاش اون نقطه ضعف رو برای خودمون به نقطه قوت تبدیل کنیم و ما باید از افرادی که ما رو مورد تمسخر قرار می‌دهند تشکر کنیم.

در بعضی از موارد ما خودمون از نقاط ضعفی که داریم مطلع نیستیم و این افراد با ریز بینی به نقطه ضعف ما پی می‌برند و ما رو مورد تمسخر قرار می‌دهند.

تبلیغات

بنابراین خیلی خوبه که ما زمانی که مورد تمسخر قرار می‌گریم سریعاً واکنش نشون ندیم و ناراحت نشیم، کمی روی این موضوع فکر کنیم و نقطه ضعف خودمون رو شناسایی کنیم و اونها رو رفع کنیم.

اگر هم نقاط قوت ما رو مورد تمسخره قرار دادند باید اون نقطه قوت خودمون رو باز هم تقویتش کنیم و نگذاریم که با تمسخر و منفی بافی ها نقاط قوت خودمون رو از دست بدیم.

بنابراین با کمی تأمل و احساسی تصمیم نگرفتن می تونیم از تهدیدهایی که علیه ما انجام می شه فرصت ایجاد کنیم.

شاید واقعاً منظوری نداشته باشند

اگر هم بخواهیم که نگاهی مثبت به تمسخر کردنِ دیگران داشته باشیم، میشه گفت که شاید کسی که ما رو مسخره کرده واقعاً منظوری نداشته و همونطور که در ابتدا عرض کردم شاید ایشون قصد تعریف کردن یا شاید هم انتقاد کردن از ما رو داشتند و نتونستند که منظور خودشون رو به خوبی بیان کنند.

در بعضی از موارد بد نیست که از شخصی که ما رو مورد تمسخر قرار داده بپرسیم که واقعاً منظورش از این حرفی که زده است چیه؟

شاید برای خودِ ما هم پیش اومده باشه که داریم در مورد موضوعی صحبت می‌کنیم و بدون داشتن هیچ قصد و قرضی به شخصی توهین می‌کنیم و طرف مقابل رو تحقیر می‌کنیم.

پس خوبه که در مورد صحبت‌های دیگران زود قضاوت نکنیم و ناراحت نشیم.

“به نقل از امیر مصطفی

2.5/5 - (6 امتیاز)

منبع
amirmostafaگردآوری و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا