غذاها

طرز تهیه کوفته برنجی ساده برای 8 نفر

کوفته برنجی یکی از معروف‌ترین گونه‌های کوفته‌است، که برای تهیهٔ آن از سبزی‌های خوشبو و گوشت قرمز استفاده می‌شود.

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه کوفته برنجی ساده برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه کوفته برنجی مجلسی برای 8 نفر

مواد لازم برای 8 نفر:

گوشت چرخ کرده 800 گرم
برنج 2 پیمانه
سبزی کوفته (شامل تره، جعفری، نعنا، پیازچه، ترخون و مرزه) 600 گرم
لپه 1 پیمانه
آرد نخودچی 2 قاشق غذا خوری پر
گردو و زرشک و آلو به مقدار لازم
پیاز 2 عدد
زعفران به مقدار لازم
فلفل سیاه و نمک به مقدار دلخواه
زرد چوبه به مقدار لازم

دستور پخت کوفته برنجی:

برای تهیه کوفته برنجی خوشمزه و مجلسی در ابتدای کار، برنج را شسته و حدود نیم ساعت تا یک ساعت با کمی آب و نمک می‌گذاریم تا خیس بخورد. سپس آب برنج را می‌ریزیم و برنج را با نمک و آب می‌گذاریم درون یک قابلمه.

در این مرحله آب باید اندازه یک بند انگشت روی برنج را بگیرد. نیازی به روغن نیست. قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا بپزد و دم بکشد. لپه‌ها را شسته و از شب قبل خیس می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شود. سپس با کمی آب درون یک قابلمه می‌ریزیم.

سپس می‌گذاریم تا به جوش آید و بپزد. سپس آن را درون یک آبکش ریخته تا آب آن خارج شود. یک کاسه بزرگ بر می‌داریم. برنج و لپه را درون آن می‌ریزیم. سپس گوشت چرخ کرده و سبزی‌های تازه و ساطوری شده را به آن می‌افزاییم.

تبلیغات

در این مرحله ادویه‌ها و آرد نخودچی را اضافه می‌کنیم و با دست ورز می‌دهیم. حسابی باید مواد کوفته ورز بخورد و یکدست شود. می‌توان این کار را با دستگاه غذا ساز نیز انجام داد. وقتی مواد خوب مخلوط شد و ورز داده شد، مقداری از آن را بر می‌داریم.

سپس کمی درون آن را گود می‌کنیم. از مواد داخل کوفته مانند زرشک یا آلو و گردو درون آن قرار می‌دهیم. می‌توانیم برای داخل کوفته‌ها از پیاز داغ یا لواشک نیز استفاده کنیم که کاملاً ذائقه‌ای است. سپس مواد را روی هم می‌آوریم تا مواد داخلی، داخل مواد کوفته برود.

درز کوفته را هم با دست فشار می‌دهیم تا محو شود. کوفته‌ها را درون یک سینی یا دیس می‌چینیم. وقتی می‌خواهیم کوفته درست کنیم بهتر است کنار دست یک کاسه آب ولرم قرار دهیم و با کمک آب، مواد کوفته را برداریم و شکل دهیم.

سپس کوفته‌ها را درون یخچال به مدت نیم تا یک ساعت استراحت می‌دهیم. این کار از وا رفتن کوفته‌ها جلوگیری می‌کند. در این مرحله یک قابلمه بزرگ را روی حرارت قرار می‌دهیم. کمی روغن می‌ریزیم و می‌گذاریم تا داغ شود.

در این فاصله، پیاز را شسته و پوست می‌کنیم و به صورت خلالی خرد می‌کنیم. پیازها را درون روغن تفت می‌دهیم تا طلایی و سبک شود. سپس زرد چوبه و نمک را درون آن می‌ریزیم. کمی که تفت خورد آب به آن اضافه می‌کنیم و زمان می‌دهیم تا جوش آید.

می‌توان از قبل پیاز داغ تهیه نمود و یک قابلمه را با مقداری آب گذاشت که جوش آمد و سپس پیاز داغ را با ادویه و نمک به آن اضافه کرد. وقتی آب در حال جوشیدن بود کوفته‌ها را به آرامی داخل آب در حال جوش قرار می‌دهیم. آب باید به مقداری باشد که روی کوفته‌ها را بگیرد.

اگر کم بود می‌توان آب جوش به قابلمه اضافه کرد. درب قابلمه را می‌بندیم و می‌گذاریم تا حدود ۱ تا یک و نیم ساعت کوفته‌ها با شعله کم بپزد. می‌توان تعدادی آلو نیز به آب کوفته اضافه کرد تا خوش طعم تر شود. طبق سلیقه می‌توان در آب کوفته‌ها رب گوجه نیز اضافه کرد.

بعد از آن که کوفته‌ها پخته شد، می‌توان کوفته‌ها را همراه با آب یا جداگانه درون کاسه مناسب سرو نمود. آب کوفته در کنار کوفته طعم خوبی به غذا می‌دهد. اگر کوفته‌ها خوب ورز بخورد که حالت چسبناک بوجود آید و به مقدار لازم استراحت کند، کوفته‌ها وا نمی‌رود.

وقتی کوفته‌ها را داخل آب جوش می‌ریزیم مهم است که آب در حال جوش باشد بنابراین اگر تعداد زیاد کوفته اضافه شود ممکن است آب از جوش بیفتد و باعث وا رفتن کوفته‌ها شود. بنابراین کوفته‌ها باید تک تک به آب اضافه شود.

نکات و فوت و فن‌های کوفته برنجی

  • زمانی که کوفته را داخل سس می‌اندازید صبر کنید تا آب دوباره جوش بیاد و بعد کوفته را اضافه کنید.
  • به دلخواه می‌توان زمانی که کوفته‌ها را گرد می‌کنیم آلو و یا گرد وسطش بگذاریم.
  • حتماً دستتون مرطوب باشه و تمام درزهای کوفته را بگیرید تا وا نره و کوفته باز نشه.
  • ورز دادن کوفته‌ها با نمک باعث ایجاد چسبندگی می‌شود و کوفته وا نمی‌رود.
  • گوشت کوفته می‌شود هم گوسفندی و گوساله باشد ولی کم چرب.
  • از سبزی خیس به هیچ عنوان استفاده نکنید و خوب خشک کنید.
  • در آخر می‌توان مقداری آبلیمو و یا لیمو عمانی نیز استفاده کرد.
5/5 - (1 امتیاز)

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
چی شیwikipediaashmazi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا