نان، کیک و شیرینی

طرز تهیه اریس کاکائویی کشی؛ شیرینی اریس سوغات تبریز

اریس، ریس یا سوت شیرنی‌سی یکی از شیرینی‌های محلی تبریز است. اریس را از شیر، شکر، وانیل، پسته و کاکائو درست می‌کنند. اریس دارای انواع کاکائویی، تسبیحی و… می‌باشد.

تبلیغات

اریس کاکائویی کشی در دو نوع پسته‌ای و ساده تهیه می‌شود، اگر بخواهید در خانه این شیرینی را تهیه نمایید می‌توانید به روش زیر عمل کنید:

مواد لازم اریس کاکائویی کشی:

  • شیر: ۲ پیمانه
  • شکر: نصف پیمانه
  • کاکائو: نصف پیمانه
  • کره: ۲۵ گرم
  • خلال پسته: به میزان لازم

طرز تهیه اریس کاکائویی کشی:

1. همه مواد را با هم مخلوط کنید و داخل یک قابلمه ترجیحاً لعابی یا مسی بریزید، بگذارید روی حرارت ملائم تا بجوشد، وقتی جوشید حرارت را کم کنید و گهگاهی هم بزنید تا ته ظرف نچسبد، وقتی غلظت آن مثلِ فرنی شد از روی حرارت بردارید.

2. کف یک سینی پلاستیک بکشید و مایع رو بریزید توی آن و صاف کنید بعد روی آن را با پسته بپوشانید، بگذارید ۵ ساعت در دمای معمولی اتاق بماند تا خودش را بگیرد، بعد به صورت مستطیل برش بزنید. میزان کاکائو بستگی به خودتان دارد می‌توانید کم یا زیاد کنید هرچقدر بیشتر باشد شکلات شما تیره‌تر می‌شود. ریس‌های حاضری را داخل کپسول‌های پلاستیکی می‌پیچند تا خشک نشوند.

نکته: در قنادی‌ها به جای شیر از گلوکز استفاده می‌شود اما کار با گلوگز در خانه مشکل است.

تبلیغات

طرز تهیه ریس شیری کشی:

این ریس نیز در دو نوع پسته‌ای و ساده در دسترس می‌باشد.

طرز تهیه آن مثل ریس کاکائوئی است، با این تفاوت که در اینجا کاکائو حذف می‌شود و در اواخر پخت نیز کمی وانیل به آن اضافه می‌گردد.

3.7/5 - (3 امتیاز)
منبع
wikibookswikipediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا