غذاها

طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی خوشمزه و مجلسی

دلمه برگ مو یکی از غذاهای محلی آذربایجان شرقی و غربی و به خصوص شهر تبریز است. این غذا در اصل یک غذای مدیترانه‌ای است و کشورهای حاشیه مدیترانه از جمله ترکیه آن را به عنوان غذا استفاده می‌کنند هر چند در کشورهای مختلف اندکی محتویات دلمه تغییر می‌یابد. احتمالاً تهیه و استفاده آن از کشور ترکیه به شهرهای غربی و سپس سایر قسمتهای ایران رسیده است.

تبلیغات

مواد لازم دلمه برگ مو تبریزی

  • برگ مو: نیم کیلو گرم
  • گوشت چرخ کرده: نیم کیلو گرم
  • سبزی دلمه: نیم کیلو گرم
  • برنج: ۱۵۰ گرم
  • لپه: ۱۰۰ گرم
  • پیاز سرخ کرده: ۴-۳ قاشق سوپ خوری
  • آب لیموترش: یک استکان
  • شکر: ۴-۳ قاشق سوپ خوری
  • روغن: حدود ۱ پیمانه سرخالی
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی

توجه:

– سبزی دلمه شامل: تره، جعفری، نعناع، شوید، ترخون و گاهی پیازچه می‌باشد.

– برگ موها بهتر است جوان باشد.

– در صورت تمایل می‌توانید از لپه استفاده کنید و اجباری نیست.

طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی

چوب ته برگ موها را می‌گیریم و برگ‌ها را می‌شوییم. در قابلمه آب را جوش می‌آوریم و برگ‌ها را در آن می‌ریزیم همین که یکی دو جوش زد و برگ نرم شد در صافی ریخته و روی آن آب سرد می‌ریزیم.

تبلیغات

برای تهیه مواد داخل دلمه، پیاز سرخ شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و تفت می‌دهیم. سپس برنج و لپه‌ای که نیم پز شده است را اضافه می‌کنیم. نمک، فلفل، زردچوبه و در نهایت سبزی خرد شده را هم با بقیه مواد مخلوط می‌کنیم. می‌توان به این مواد کمی آب لیمو هم اضافه کرد. سپس برگ‌ها را باز کرده، دو برگ را طوری کنار هم قرار می‌دهیم که شکاف برگ‌ها گرفته شود. کمی از مواد دلمه وسط برگ می‌ریزیم و اطراف برگ را روی هم می‌گذاریم و محکم می‌پیچیم.

در یک قابلمه ۳-۲ قاشق روغن می‌ریزیم، دو سه ردیف برگ ساده ته ظرف می‌چینیم. سپس دلمه‌ها را نزدیک هم و بدون فاصله روی برگ‌ها می‌چینیم و ۳-۲ قاشق روغن آب کرده روی آن‌ها می‌دهیم و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه می‌ریزیم. بهتر است بشقابی کوچک‌تر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار داده و در ظرف دلمه را بسته و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهیم تا دلمه‌ها بپزند. در صورتی که با این مقدار آب، دلمه پخته نشد، مقداری آب اضافه می‌کنیم و در اواخر طبخ بقیه آبلیمو، نمک و شکر را مخلوط کرده، داخل دلمه می‌ریزیم.

وقتی این مواد جذب دلمه شد، آن را از روی آتش بر می‌داریم. باید توجه داشت در صورتی که چاشنی دلمه را زود بزنیم برگ دلمه سفت می‌شود. دلمه برگ مو را می‌توان بدون شکر تهیه کرد. بهتر است به مواد وسط دلمه کمی گوجه سبز هسته گرفته اضافه کنیم و یا لای هر ردیف دلمه کمی گوجه سبز بریزیم.

5/5 - (1 امتیاز)
تبلیغات
منبع
wikibooks

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا