داروشناسی

پماد لانولین؛ موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض جانبی پماد لانولین

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض جانبی پماد لانولین میپردازیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

تبلیغات

لانولین یک ماده طبیعی است که در پشم گوسفند یافت می‌شود. پماد لانولین بصورت صنعتی و در کارخانه‌ها تولید شده و میزان برخی از مواد موجود در آن که می‌تواند سبب بروز حساسیت شود کاهش داده می‌شود.

موارد مصرف پماد لانولین

پماد، کرم‌ها و سایر محصولات حاوی لانولین، مزایای شگفت انگیزی برای پوست، لب و نوک سینه دارند.

1. تسکین خشکی سینه

طبق گزارشات منتشر شده توسط کریستین مورلند شولتز و همکاران وی، پماد مخصوص خشکی نوک سینه لانولین، معمولاً توسط مادران شیرده مصرف می‌شود. این پماد می‌تواند تورم، ترک و درد ناشی از شیردهی را کاهش دهد.

2. تسکین خشکی پوست

این پماد امروزه به یک محصول مراقبت از پوست محبوب در میان بسیاری از افراد تبدیل شده است، البته این محصول از سال‌ها پیش با هدف مراقبت از پوست تولید و مصرف می‌شود. این پماد علاوه بر آنکه کار آبرسانی پوست را انجام می‌دهد، به پیشگیری از خشکی و ترک خوردن پوست نیز کمک می‌کند.

تبلیغات

3. درمان ترک پوست

این پماد به درمان ترک پوستی به خصوص در دست، آرنج، زانو و پا کمک می‌کند. این پماد به داخل ترک‌های عمیق نفوذ می‌کند و با مرطوب کردن آن‌ها در سطوح عمیق، باعث بهبودی می‌شود.

4. درمان مشکلات پوستی

برای درمان برخی پوستی از قبیل اگزما، بثورات، پسوریازیس و سایر بیماری‌هایی که باعث تحریک پوست می‌شوند، لانولین می‌تواند علائمی نظیر خارش، قرمزی و درد را تسکین دهد.

5. پیشگیری یا درمان خشکی لب

بسیاری از محصولات مخصوص لب، حاوی لانولین هستند، زیرا این ماده همچون سدی در برابر سرما و خشکی هوا که منجر به ترک خوردن لب‌ها می‌شوند، عمل می‌کند و مانع از آسیب دیدن پوست لب می‌شود. این ماده همچنین می‌تواند به درمان خشکی و ترک خوردگی لب‌ ها نیز کمک کند.

پیش از مصرف پماد لانولین

راهنمایی‌های موجود در بسته بندی دارو را مطالعه نمایید. همچنین درصورت داشتن هرگونه شرایط پزشکی، حساسیت‌ها و استفاده از داروهای دیگر به پزشک اطلاع دهید.

در صورت داشتن حساسیت نسبت به پماد لانولین نباید از این دارو استفاده کنید.

تبلیغات

برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف پماد لانولین، درصورت داشتن هر یک از موارد زیر به پزشک اطلاع دهید:

  • زخم‌های عمیق یا باز
  • تورم، گرمی، سرخی، وجود ترشحات یا خونریزی
  • گسترده بودن ناحیه آسیب دیده در پوست
  • هر گونه حساسیت

انتظار نمی‌رود پماد لانولین برای جنین مضر باشد. درصورت که باردار هستید با پزشک مشورت کنید.

لانولین اغلب برای درمان آسیب دیدگی‌های نوک پستان (به دلیل شیردهی) مورد استفاده قرار می‌گیرد و دور از انتظار است که به نوزاد آسیب برساند. به هر حال بهتر است در این مورد با پزشک مشورت کنید.

پماد لانولینمیزان و نحوه مصرف پماد لانولین

نحوه مصرف پماد لانولین

لانولین به شکل‌های پماد و کرم در دسترس است. دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی‌تر از میزان توصیه شده، استفاده نکنید.

از مصرف لانولین بصورت خوراکی اجتناب کنید. پماد لانولین تنها برای استفاده در سطح پوست است. در صورتی که پماد وارد چشم، بینی، دهان، مقعد یا واژن شد؛ محل را با آب شستشو دهید.

تبلیغات

مقدار کمی از پماد را روی پوست قرار داده و به آرامی مالش دهید.

برای استفاده در نوک پستان: پس از شیر دادن به نوزاد، از پماد به اندازه یک نخود روی محل مورد نظر بمالید. شستن لانولین روی پستان پیش از شیر دادن به نوزاد لزومی ندارد.

برای درمان یا پیشگیری از ضایعات پوستی ناشی از بستن پوشک: پیش از مصرف لانولین محل مورد نظر را بطور کامل تمیز کرده و اجازه دهید خشک شود. بهتر است پس از هر بار تعویض پوشک از دارو استفاده کنید.

درصورتی که قصد دارید برای درمان یا پیشگیری از ضایعات پوستی ناشی از رادیوتراپی از پماد استفاده کنید بهتر است در مورد مقدار و نحوه مصرف دارو (قبل یا بعد از رادیوتراپی) با پزشک مشورت کنید.

اگر در طول مصرف دارو علایم بیماری بهبود نیافت و یا رو به وخامت گذاشت به پزشک اطلاع دهید.

تبلیغات

این دارو را در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید. پس از مصرف، درب بطری دارو را محکم ببندید.

از آنجا که لانولین تنها در مواقع لزوم مورد استفاده قرار می‌گیرد برنامه خاصی برای مصرف آن وجود ندارد.

حین مصرف، مراقب باشید دارو وارد چشم‌ها نشود.

عوارض جانبی پماد لانولین

در صورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله مشکل در تنفس، کهیر، تورم صورت، دهان، لب‌ها و گلو به اورژانس مراجعه نمایید.

درصورت بروز علایمی چون سوزش شدید، گزگز، سرخی یا تحریک پذیری در محل مصرف دارو، مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک اطلاع دهید.

تبلیغات

احتمال وقوع عوارض جانبی جدی اندک است (ممکن است هیچ عارضه جانبی بوجود نیاید).

این لیست همه عوارض جانبی پماد لانولین را در بر نمی‌گیرد، بروز هرگونه عوارض جانبی غیر منتظره را به پزشک خود اطلاع دهید.

تداخلات دارویی

برخی از داروها می‌توانند با پماد لانولین تداخل ایجاد کنند. در صورت استفاده از هرگونه دارو اعم از داروهای گیاهی، داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک و ویتامین‌ها، پزشک را در جریان بگذارید.

4/5 - (3 امتیاز)

تبلیغات
منبع
مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا